Ustvarjamo mesto priložnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Skrbimo za čisto okolje


Prizadevamo si za sožitje generacij


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Smo ugledno športno središče


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Severna trasa (Sp. Tuštanj - Brdo)

Potek kolesarske poti
Začetek je v Športnem parku v Domžalah, od koder se mimo Podrečja in Doba po prečkanju avtoceste pripeljemo do Gorjuše, kjer si lahko ogledamo grad Krumperk, Železno jamo in muzejske zbirke v Jamarskem domu. Pot nadaljujemo s spustom čez most na makadamsko cesto proti Veselki do regionalne ceste, kjer si je mogoče ogledati Letno gledališče Studenec. Pot nadaljujemo proti vasem Zalog, Kokošnje, Dole do Vrhpolja. Tu se usmerimo proti Sp. Tuštanju, kjer si lahko ogledamo grad. Sledi rahel spust in kolesarjenje skozi Dole, Imenje in Videm do Lukovice, kjer si je po lažjem vzponu na Brdo možno ogledati grad Brdo - rojstni kraj Janka Kersnika. Po odmoru se napotimo proti Rafolčam in se skozi slikovito pokrajino v vasi Rova lahko usmerimo proti razvalinam gradu Kolovec, nato pa se po isti poti vrnemo do Rov ter skozi naseljena območja Radomelj, Količevega in Vira mimo Šumberka vrnemo v izhodišče.
 
Tehnični opis poti
Kolesarska pot je primerna za celo družino, saj na njej ni daljšega vzpona in tudi vsi spusti so primerni za mlajše kolesarje. Trasa je skoraj v celoti asfaltirana in nas vodi po neprometnih cestah.
 
Naravne in kulturne znamenitosti ob poti - počivališča
grad Krumperk, Železna jama, Jamarski dom na Gorjuši - muzejske zbirke, letno gledališče Studenec, gradovi Tuštanj, Brdo, Kolovec

 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si