Živimo urbano v sožitju z naravo


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Skrbimo za čisto okolje


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Prisluhnemo občankam in občanom


Smo ugledno športno središče


Gozdna učna pot Šumberk
Na spodnji povezavi lahko dostopate do vodnika Gozdna učna pot Šumberk, s katerim vas želimo povabili, da bolje spoznate ta prijazni hrib v bližini Domžal, središča naše občine. Verjamemo, da boste našli veliko možnosti in priložnosti za prijeten obisk in sprostitev v naravi.

Na potep po gozdni učni poti po Šumberku vas bo popeljala lisička. Srečali jo boste na tablah, ki so postavljene na vsaki učni točki, od koder vam bo lisička pokazala pot naprej. V pomoč vam bo vodnik po Gozdni učni poti Šumberk, ki je namenjen spoznavanju narave na območju naše občine. Prinaša vrsto informacij o raznolikosti narave na Šumberku, ki jo lahko spremljamo skozi vse letne čase. Na vrhu Šumberka je razgledna točka, od koder se razprostira čudovit pogled na mesto in bližnja naselja. Ponuja se možnost za prijetna srečanja, počitek in rekreacijo, ki jo že vrsto let ponuja urejena Trim steza.

Naš zeleni hrib vas vabi, da ga čim večkrat obiščete, da se pod vejami njegovih dreves odpočijete od vsakodnevnih tegob in hitenja skozi sodobno življenje. Vabi vas, da poduhate cvetje, da se ustavite ob hrastih, lipah, javorjih, iglavcih ter ob škratovem drevesu pomislite na otroštvo, na pravljične večere... Prisluhnite tišini, prepustite se vetru in občudujte gozdne prebivalce, ki so tod našli svoja prebivališča in zatočišča. • Gozdna učna pot - vodnik
  vrsta datoteke: .pdf, velikost datoteke: 2341.35kb
 • Gozdna učna pot - zloženka
  vrsta datoteke: .pdf, velikost datoteke: 831.93kb
 • ** Portable Document Format (PDF) je uveljavljeni za elektronsko distribucijo založniškega gradiva. Vse, kar potrebujemo, je program, ki tak zapis pozna; denimo Adobe® Acrobat Reader, ki je za uporabnike na voljo zastonj.
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si