Ustvarjamo mesto priložnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Prisluhnemo občankam in občanom


Smo ugledno športno središče


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Skrbimo za čisto okolje


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Živimo urbano v sožitju z naravo


Tržni prostor v DomžalahTržni prostor je že od nekdaj predstavljal skupni prostor, kjer so si ljudje izmenjevali blago za denar in obratno, poleg tega pa je predstavljal kraj, kjer so se ljudje srečevali, se družili in si izmenjevali mnenja in izkušnje. Zato si danes mesta brez tržnice ni mogoče predstavljati. Občina Domžale je v mestnem središču uredila tržni prostor, saj se zaveda njenega pomena tako z vidika prednosti lokalno pridelane hrane in drugih izdelkov, kakor tudi ohranjanja in spodbujanja dogajanja v mestu.

Tržni prostor je stičišče raznoterih poti in opravkov, prostor srečevanja, kjer srečamo znanca ali prijatelja, se za trenutek ustavimo in morda tudi okrepčamo ter ne glede na letni čas izberemo domače dobrote. Ponudba na tržnem prostoru je raznovrstna, odlikuje jo pridih domačnosti.

Večnamenska prireditvena ploščad ob tržnem prostoru Domžale

Prav zaradi spodbujanja dogajanja v mestu je Občina Domžale razširila tržni prostor z novo urejeno prireditveno ploščadjo, kjer se izvajajo številni dogodki in prireditve. Ena od teh je prireditev, je prireditev s sloganom »Dobrodošli v Domžalah«, kjer gostimo različne slovenske pokrajine in njihove kulinarične značilnosti, običaje, turistične zanimivosti in znamenitosti.

Tržni prostor z novo večnamensko prireditveno ploščadjo postaja vse bolj priljubljen kraj, kjer se ljudje srečujejo in družijo, obenem pa opravijo nakupe na bližnjih stojnicah, kjer lokalni pridelovalci ponujajo svoje pridelke. 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si