Skrbimo za čisto okolje


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Živimo urbano v sožitju z naravo


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Zemljevid kolesarskih poti in spletni portal "Gremo na pot"

Občina Domžale je v letu 2009 pripravila zemljevid s sedmimi kolesarskimi potmi, ki popotniku nanizajo vse glavne kulturne in naravne znamenitosti občine Domžale in sosednjih občin. Na več kot 250 kilometrih kolesarskih poti obiščemo vrh Svete Trojice, Arboretum Volčji potok, Limbarsko goro in rekreacijsko pot ob Kamniški Bistrici.

V sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo ljubljanske urbane regije in sedmimi regijskimi občinami smo v letu 2013 mrežo kolesarskih poti nadgradili s spletnim portalom gremo na pot (http://www.gremonapot.si/), kjer so kolesarske, pohodniške in tekaške poti predstavljene v digitalni obliki, z vsemi tehničnimi karakteristikami, znamenitostmi in fotografsko dokumentacijo.

Portal lahko uporabljamo pred odhodom na kolesarsko avanturo, saj nas seznani s težavnostjo poti. Portal nas seznani z vzponi, zahtevnostjo, tipom podlage, časovnim okvirjem in dolžino. Portal, ki je prilagojen novi generaciji mobilnih telefonov nas seznani z zadnjimi novicami in prireditvami, ki so namenjene rekreativnim športnikom. Predstavitveni spot si lahko ogledate na Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=RoKI9vnvnuI). V okviru projekta je nastalo več zloženk in tudi zemljevid kolesarskih ter pohodnih poti, ki pa zaradi preglednosti predstavi le nekaj izbranih poti.

 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si