Živimo urbano v sožitju z naravo


Skrbimo za čisto okolje


Prisluhnemo občankam in občanom


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Smo ugledno športno središče


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Garažna hiša


 
Sodobna Garažna hiša center Domžale P + R je zgrajena v treh etažah (klet- medetaža, dve nadstropji in streha, ki je urejena kot parkirna površina). Na voljo je 228 parkirnih mest, od tega 12 parkirnih mest za invalide, ki se nahajajo v pritličju in eno parkirno mesto s polnilnico za električna vozila. Poleg garaže bo v pritličju še kolesarnica, tehnični prostor za kontrolo ob izvozu ter komunikacijsko jedro s stopniščem in z javnimi sanitarijami.

Za dostop v garažno hišo  vsak uporabnik potrebuje t.i. mestno kartico, ki jo je možno kupiti oziroma pridobiti pri vstopu v garažno hišo na vstopnem stebričku. Cena mestne kartice znaša 5,00 evrov (z vključenim DDV). Strošek nakupa mestne kartice se poravna na avtomatski blagajni. Vstop v garažno hišo brez kartice ni  mogoč. Kartica je anonimna in prenosljiva ter predstavlja medij za koriščenje storitev parkiranja in koriščenja javnega prevoza. V bodoče bo z mestno kartico mogoče koristiti tudi druge storitve v okviru občine Domžale. Vsak uporabnik ob izhodu iz garažne hiše plača parkirnino na avtomatski blagajni, ki sprejema gotovino, možno pa je plačilo tudi s plačilnimi in kreditnimi karticami. Blagajna denarja ne vrača, preplačilo parkiranja se  na mestno kartico zabeleži kot dobroimetje.

Z vstopom v garažno hišo in registracijo vozila se vsakemu uporabniku naloži bonus za povratni prevoz z javnim avtobusnim prevoznikom, katerega lahko koristi do 24. ure istega dne. Ponudnik javnega avtobusnega prevoza je družba Kam Bus d.o.o. Strošek javnega prevoza poravna Občina Domžale.

Občani Domžal nimajo prednosti za parkiranje pred občani drugih občin. Vsak uporabnik, ki vstopa v garažno hišo, lahko postane lastnik mestne kartice Domžale.

V Domžalah je po navadi težje najti prosto in brezplačno parkirno mesto. V garažni hiši bodo lahko uporabniki parkirali varno in zanesljivo. S svojo lokacijo garažna hiša nudi enkratno možnost za kratkotrajno ali dolgotrajno parkiranje v strogem centru mestu.

Garažno hišo P + R Domžale je delno financirala Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Za gradnjo garažne hiše je Občina Domžale upravičena do 1,5 milijonov evrov evropskih sredstev. Ocenjena vrednost celotne investicije znaša 2,2 milijonov EUR.

 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si