Smo ugledno športno središče


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Prizadevamo si za sožitje generacij


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Skrbimo za čisto okolje


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Prisluhnemo občankam in občanom


Živimo urbano v sožitju z naravo


»Svet, v katerem želim živeti«

V okviru Tedna otroka je včeraj v sejni sobi predstavnike učencev domžalskih osnovnih šol in njihove mentorice sprejel župan Občine Domžale, Toni Dragar.

Letošnji Teden otroka poteka pod geslom »Svet, v katerem želim živeti«, zato je pogovor med otroci in županom potekal v tej smeri. Srečanje z županom je bila za učence tudi priložnost za kreativno razpravo, ki je iskala odgovore na vprašanje, kakšen bi moral biti svet, v katerem živimo. 
 
Župan Toni Dragar je na začetku navzoče lepo pozdravil in učencem čestital ob Tednu otroka. Povedal je, da se v Občini Domžale trudijo zagotoviti otrokom brezskrbno otroštvo in jim omogočiti razvoj njihovih potencialov. Povedal je, da je bilo njegovo otroštvo popolnoma neprimerljivo z današnjim. Takrat je bila edina igra za otroke »zunaj«. Nostalgično se je spominjal nogometnih vragolij, kavbojcev in indijancev, ristanca, zemljokrasta in gnilega jajca. Svetoval jim je, naj ne nehajo sanjati, ker jim bo morda enkrat uspelo tisto, kar se jim morda še v tem trenutku zdi nedosegljivo. Svet sanj lahko po njegovem mnenju čez nekaj let postane resničen svet.
 
Na srečanju je sodelovala tudi podpredsednica Zveze prijateljev mladine Domžale, Ana Medved, ki se je dotaknila letošnje rdeče niti ob Tednu otroka. Poudarila je, da je za lepši svet potrebno graditi na medosebnem odnosu, strpnostjo premagovati predsodke in se združiti za skupno dobro.
 
V tem tednu torej obeležujemo Teden otroka. Gre za projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, tudi v Domžalah. Z vsebinsko usmeritvijo letošnjega Tedna otroka »Svet, v katerem želim živeti« skušajo poudariti, kako pomembno je s pomočjo še nekoga ustvarjati svet, v katerem želiš živeti.
 
 »Ker ne živimo samo v enem svetu. Živimo lahko v veliko majhnih svetovih. Lahko pa si jih izmislimo sami. Lahko v njih ni nikogar razen nas ali pa so v njem samo tisti, ki jih vanje povabimo, Prav zagotovo pa čisto vsi živimo v dveh svetovih. «, je letošnjem začetnem zapisu poslanice razmišljala Desa Muck. Nadaljuje z opisi različnih svetov, od omejenega sveta z žičnatimi ograjami, ki ščiti begunce pred nečloveškimi razmerami do odprtega sveta, kjer so doma prijazni ljudje in kjer se počutimo varno. Svet sestradanih in svet izobilja. O deželi, kjer nam je mar za trpeče živali. V svetu pomoči potrebnim, ki nimajo hrane in najnujnejših zdravil. Svet, ki je onesnažen in svet, kjer je narava boginja. »Vidiš, svetova sta vedno dva. Ti moraš izbrati, v katerem od obeh boš živel. In živel boš v tistem, ki ga boš ustvaril. Toda ne moreš ga ustvariti sam. Nikoli sam. Vedno skupaj. Samo skupaj. Skupaj« je na koncu zaokrožila misli Desa Muck.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si