Skrbimo za čisto okolje


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Smo ugledno športno središče


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Ustvarjamo mesto priložnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Mini župan in mini podžupanja - Unicefova pobuda ob Svetovnem dnevu otroka

Slovenska fundacija za Unicef je na Občino Domžale pred časom naslovila zanimiv predlog programa ob obeleženju Svetovnega dneva otroka (20. november), kateremu bomo letos pozornost namenili v petek, 18. novembra.

Pred časom smo pozvali domžalske osnovne šole in jih prosili za sodelovanje pri projektu »Mini župan in mini podžupanja«, pri katerem so učenci in učenke v svojih spisih sporočali, kakšno bi  bilo vodenje občine skozi otroške oči.
Župan Občine Domžale Toni Dragar je na podlagi spisov z naslovom »Če bi bil župan...« izbral učenca 9. razreda OŠ Venclja Perka, Jureta Salopeka, ki se je s pomočjo pametnega Googla pozanimal, kakšna je dejansko funkcija župana. In ker bi tudi sam rad postal »prijatelj vseh občanov ter hkrati tudi zastopnik njihovih interesov in vrednost« za en dan, mu je župan omogočil to priložnost za en dan. Podžupanjo mag. Renato Kosec pa so najbolj prepričale besede »čis’t običajne najstnice« Jerce Letnar, devetošolke z OŠ Rodica, ki bo k delu Občine prispevala zanesljivo in veselo pomoč ter se potrudila, da bo življenje vseh nas varno in zanimivo.
Mini župan Jure Salopek in mini podžupanja Jerca Letnar se bosta tako v petek, udeležila Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki bo potekal po osnovnih šolah ta dan. Župan bo z mladim predstavnikom obiskal OŠ Roje, šolo s prilagojenim programom, kjer ju bodo učenke in učenci seznanili o zaužiti hrani, ju spomnili na že pozabljene otroške igre in jima prikazali ljudske plese.
Podžupanja mag. Renata Kosec bo s svojo namestnico Jerco Letnar dan pričela na OŠ Dob, kjer bosta skupaj spoznali delovanje Čebelarskega društva Krtina Dob, mentor g. Marjan Koderman pa jima bo orisal pomen naših čebel, pomen zdravja in pomen medenega hranila. Povabilu na Tradicionalni slovenski zajtrk se bo odzvala tudi glavna republiška inšpektorica za hrano z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo, mag. Saša Dragar Milanovič. 
Ob 11. uri bomo na Občini Domžale odprli vrata za najmlajše. Pisarni mini župana in mini podžupanje bodo obiskali otroci, predstavniki razredov – njuni sošolci, prijatelji, znanci – ki bodo predstavili predloge, priporočila, izboljšave oz. pohvale, ki jih sami kot meščani zaznavajo. Morda jih obiskali tudi odrasli, npr. starši, učitelji, novinarji in drugi. 

Urad župana

 

 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si