Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Živimo urbano v sožitju z naravo


Ustvarjamo mesto priložnosti


Prisluhnemo občankam in občanom


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Skrbimo za čisto okolje


Prizadevamo si za sožitje generacij


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Smo ugledno športno središče


Slavnostno odprtje Gostilne dela v Domžalah

Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

Nasproti občinske stavbe na Ljubljanski 64 je z današnjim dnem slavnostno odprla vrata Gostilna dela Domžale, druga učna delavnica, ki nudi možnost usposabljanja mladih iz različnih ranljivih skupin, ki se iz različnih razlogov soočajo s težavami pri zaposlovanju. Prva delavnica Gostilna dela obratuje v Ljubljani od leta 2011. Okrepčevalnico v Domžalah, ki obratuje vsak dan od 8. do 16. ure, je odprl častni pokrovitelj dogodka, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
Predstavnik Gostilne dela, Karl Destovnik, je v svojem govoru poudaril, da je namen poklicnega učenja na konkretnem delovnem mestu v gostinstvu razvoj socialnih veščin in delovnih navad ter pridobivanje delovnih izkušenj, delovne rutine in delovne motivacije. »Poklicno učenje mladih poteka sistematično in z uporabo posebnih tehnik in metod dela ter je vodeno s pomočjo mentorjev na delovnem mestu in strokovne podpore. Po končanem usposabljanju so udeleženci bolj usposobljeni in pripravljeni na uspešnejši vstop na trg dela«.
Župan Občine Domžale Toni Dragar je dejal, da je vesel še enega primera socialnega oz. družbenega podjetništva v naši občini. Predstavnikoma Gostilne dela, Karlu in Titi Destovnik, se je zahvalil, da sta si izbrala prav mesto Domžale za priložnost zaposlitve tistih, ki jim je to na takšen ali drugačen način to onemogočeno. Na novi poslovni poti jima je zaželel uspešno pot ter jima v znak zahvale podaril domžalsko zastavo z rumenim klasjem v sredini. 
Da bo bera zastav popolna, je poskrbel tudi predsednik RS Borut Pahor, ki je predstavnikoma GD Domžale prav tako v poklon podaril protokolarno darilo - slovensko zastavo. Predsednik je pozdravil odprtje nove Gostilne dela, s katero so pobudnika Joc in Tatjana Pečečnik ter Karl in Tita Destovnik dokazali, da naša država ne izključuje, ampak vključuje, hkrati pa je dobra in solidarna.
Glasbeni gostje so bili učenci in njihovi mentorji iz Osnovne šole Roje, ki so pripravili instrumentalno in zborovsko glasbeno točko. Dogodek je povezovala Nina Wabra Jakič. Po odprtju so lahko gostje in obiskovalci preizkusili različne kulinarične dobrote, ki jih pripravljajo ekipe mladih na usposabljanju v učni delavnici Gostilne dela.
 
Foto: Vido Repanšek
 
 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si