Prisluhnemo občankam in občanom


Ustvarjamo mesto priložnosti


Smo ugledno športno središče


Živimo urbano v sožitju z naravo


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Skrbimo za čisto okolje


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Prizadevamo si za sožitje generacij


27. Pustni karneval na Viru

V soboto popoldan se je otroško pustno rajanje nadaljevalo v športnem parku Vir pod šotorom, kjer je male pustne šeme zabaval Ribič Pepe, ki je ta hip eden izmed najbolj priljubljenih otroških junakov. Gre za zgodbo o starem mornarju Ribiču Pepetu in njegovem najboljšem prijatelju, ptiču Kakaduduju.

V soboto zvečer sta pod ogrevanim šotorom v športnem parku Vir maškare zabavala grupa Vigor in ansambel Ognjeni muzikanti. Grupa VIGOR je hrvaška glasbena skupina postavnih fantov, ki je v preteklem letu navduševala s koncerti po celotni Sloveniji. Ognjeni muzikanti pa so mladi in poskočni fantje z raznolikim glasbenim repertoarjem. Oboji so ustregli najrazličnejšim glasbenim željam in postregli z veliko dobre domače in tuje glasbe.
 
Na pustno nedeljo se je ob 14:00 uri in 27 sekund zgodil že 27. pustni karneval na viru, ki je eden največjih pustnih karnevalov v Sloveniji. Polna Bukovčeva cesta na Viru je gostila obiskovalce, ki so na Vir prišli od blizu in daleč, da si ogledajo enega največjih pustnih karnevalov v Sloveniji, že 27. po vrsti. Tudi letos je bil karneval na Viru prava paša za oči, saj so se predstavile različne maske s svojo barvitostjo, zabavnostjo ter tematsko obarvanostjo. Letos je sodelovalo 30 domačih in gostujočih mask, ki so se v sprevodu, seveda za maskoto Stričkom, ki je vedno na čelu, pomikale po Bukovčevi ulici do velikega prireditvenega šotora, kjer je nato potekalo še pustno rajanje z ansamblom Odziv. 
 
Pustni karneval sta si ogledala tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec, ki je bila članica komisije pri ocenjevanju nastopajočih pustnih mask. Poleg podžupanje so bili v komisiji še domžalski kipar, slikar in restavrator Jože Tönig, Uroš Steklasa in Sandra Puhar. Nastopajoče pustne maske sta na hudomušen način napovedovala voditelja programa, Primož Ložar in Matic Maček.
 
Čestitke Pustni sekciji Striček, ki se vsako leto zelo potrudi in pripravi nepozaben pustni karneval, otroško pustno rajanje in pustne zabave v šotoru.

Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si