Smo ugledno športno središče


Skrbimo za čisto okolje


Prisluhnemo občankam in občanom


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prizadevamo si za sožitje generacij


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Kuhna na plac ponovno oživela domžalsko dogajanje

Sončno vreme, spomladanske temperature in sproščeno vzdušje številnih obiskovalk ter obiskovalcev ter raznovrstna ponudba so krojili otvoritev druge sezone Kuhno na plac, ki je bila na sporedu na prvo aprilsko soboto. Poleg starih znancev so se tudi tokrat na domžalskem tržnem prostoru predstavili novi gostinski ponudniki.

Za nekatere je zgodnja ura še čas za zajtrk, tako da so se ustavili pri stojnici Presnica, kjer so iz super živil pripravljali zelen ali rumen smoothie. Drugi pa so bili že dovolj lačni, da so takoj odkorakali do najboljših burgerjev - 7Burger je tako kot lansko leto tudi tokrat pekel svoje slastne klasične burgerje. Velika atrakcija »s črno lokomotivo« je požel Star smoker. Meso se v lokomotivi pripravlja po vrhunskem ameriškem sistem peke na žaru – svinjska rebra in piščančja stegna se tako kar štiri ure dimijo v lokomotivi, meso pa je po vtisih mesojedcev zelo okusno. Poleg mesa pa vedno paše tudi pivo, ki so ga točili na stojnici Adam Ravbar in Pivovarna Hopsbrew, ki se je letos predstavila z novim Slamnik ale pivom. Ta je pošel že v pičlih dveh urah. Za ljubitelje vina so zopet poskrbeli pri Vinoteki na dom, kjer so ponujali različna bela, rdeča in rose vina ter tudi penino. Poskrbeli so tudi za novost, na njihovi stojnici si si namreč lahko izposodil tudi kozarce za vino, na katerih je bil odtisnjen logotip Kuhne na plac. Gostišče Juvan je tokrat pripravljal svoje tradicionalne jedi, to so jetrca s čemažem, za sladico pa njihovo najbolj znano pehtranovo potico. Zlata Kaplja in Pogostitve Kos pa so s svojimi tipičnimi jedmi zadostili tistim, ki prisegajo na tradicionalno slovensko kuhinjo, Vsem že znani Ribič je kuhal morske specialitete – poleg ocvrtih sardel in kalamarov smo zopet lahko uživali tudi v morski rižoti. Istra Tartufi so dišali predvsem po fužih s tartufovo omako, Gostilna Pr’ Matičku, znana po svojih divjačinskih jedeh, pa je imela v svoji ponudbi jelenovo baklco in burger z imenom jelen v zelenem. Prvič pa se je predstavila tudi Gostilna dela Domžale, ki je lansko jesen začela z obratovanjem nasproti občinske stavbe. Njihova posebnost je socialno podjetništvo, s katerim želijo v svoje vrste privabiti mlade iz ranljivih ciljnih skupin. Na meniju so bile spomladanske testenine, lososova pita in njihovi čokoladni ježki. Tudi tisti, ki prisegamo na zdravo hrano, smo lahko brez slabe vesti okušali česnovo juhico iz Rezine kuhne. Kdo ri je zaželel arabske kuhinje, se je ustavil pri Falaflu iz Kamnika. Njihova baklava je še posebej navdušila. Tudi Idrijci z žlikrofi so poskrbeli za številne brbončice. Odojka in polže s slanino pa so ponujali na stojnici Smuk trade. Cesarski velikonočni krožnik, na katerem so bile suhe mesnine, klobase in šobelj, so pripravili pri rumenem tovornjaku Igorja Bizilja iz Moravč.
Poskrbeli smo tudi za sladokusce. Stara znanka Kavarna Flerin je vabila s carskim pražencem ter palačinkami. Čokoladnica Plešec je poleg slastnih čokoladnih prest ponujala še čokoladne pice in čokolatine. Sladki cekini so razvajali vse otroke z majhnimi palačinkami z najrazličnejšimi posipi. Za pravo osvežitev v tem toplem dnevu so s svojo ponudbo presnih tort in sladic poskrbeli na stojnici Lizin vrt. Voziček Sam Churros je predstavil odlično špansko sladico, ki je obnorela svet. Še posebej je slastna, ko je posuta z različnimi prelivi. Nobena novost več pa ni naša Ivanka, katere krofi in flancati so tako odlični in slastni kot vedno. Ob vseh teh sladkostih pa smo se posladkali tudi s kavico pri stojnici Gostinska oprema Peterka. 
Na promo stojnicah smo lahko kupovali pri unikatnih lesenih izdelkih Dermol, pri B&G Chillies njihove pekoče čili omakce in številne zdrave kavne napitke pri Želodovi kavi. Zraven so ponujali tudi olja in marmelade KmetijeŠtirn in super živila Oljarne Rafael. Ker v Kuhni ne gre brez predpasnikov, ste lahko na stojnici Vezenina kupili predpasnik, na katerem je vezeno vaše ime.
Za odlično ambient glasbo sta poskrbela Primož in Jaka z ozvočenjem Košak, Emilija Pavlič s Primorske je pripravila tudi »tradicionalne kuharske delavnice za otroke«. Otroci so se lahko preizkusili tudi v sestavljanju lego kock, in sicer pri Zavodu 1-2-3.

Zopet se srečamo v soboto, 6. maja 2017. Dobrodošli na plac!
 
V letu 2017 je predvidenih šest prireditev Kuhna na plac, in sicer vsako prvo soboto v mesecih: april, maj, junij, julij, september in oktober. 
 
Kuhno na plac najdete tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/KuhnaNaPlac/ in Instagramu @kuhna.na.plac. 

Urad župana, Občina Domžale

Foto: Vido Repanšek

Več fotografij si lahko ogledate na spodnji povezavi, avtorja Domzalec.si:
https://photos.google.com/share/AF1QipNvOcQMn5stPe9_E3X2ZOqav2PMpcSErUoKFmeQgT7qrgT3YzjhgGC6dUeeCNWgag?key=TE9OWXNWczhHT0lJclZrMkEzNnYwUm8zOVpEeTln

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si