Ustvarjamo mesto priložnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Živimo urbano v sožitju z naravo


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Skrbimo za čisto okolje


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Smo ugledno športno središče


Vrtec Dominik Savio praznoval 24. rojstni dan

Danes, 5. aprila 2017, je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala vrtec Dominik Savio, saj je tam potekalo prav posebno rojstnodnevno praznovanje. Rojstni dan je namreč praznoval kar vrtec.

 

Zavod je bil ustanovljen 5. maja 1992 na pobudo Župnijske Karitas Domžale, ki je izdal sklep, da se bo imenoval: Vrtec Dominik Savio - Karitas Domžale. V vrtcu je 5 skupin – angelčki so najmlajši, potem so zvezdice, sončki, zvončki in najstarejši so lučke. 
 
Na današnji rojstnodnevni zabavi je naprej spregovorila ravnateljica Vesna Stanek, ki je nekaj besed namenila tudi Dominik Saviu, tistemu po katerem je vrtec dobil ime. V vsej zgodovini cerkve je Dominik najmlajši svetnik, ki ni mučenec.  Je zavetnik pojočih dečkov in ministrantom velik zgled, njegov god pa praznujemo 6. maja. O štiriindvajsetletni zgodovini vrtca pa je otrokom pripovedovala vzgojiteljica Ana, ki na vrtcu dela že od samega začetka. Skupaj smo si ogledali fotografije iz preteklosti in zaključili s fotografijami otrok, ki trenutno hodijo v ta vrtec. Zatem je spregovorila tudi podžupanja mag. Renata Kosec, ki je za otroke tudi prinesla majhno presenečenje - vsak je dobil pobarvanko hroščka Simona. Skupaj smo prižgali 24 svečk in zapeli »vse najboljše«, nato pa smo se odpravili ven. Sledilo je namreč tradicionalno objemanje vrtca – otroci so se prijeli za roke in okoli vrta naredili veliki krog. Otroci pa so pripravili prav posebno darilo tudi za podžupanjo - narisali so ji risbice. Podžupanja se je nato odpravila, otroci pa so se odšli sladkat s tortico. Vse najboljše, vrtec Dominik Savio! 
 
Urad župana 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si