Skrbimo za čisto okolje


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Smo ugledno športno središče


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Ustvarjamo mesto priložnosti


E-ciklirajte z novimi uličnimi zbiralniki

Domžale, 7.april 2017 - Od danes naprej bodo na nekaterih ekoloških otokih v občini postavljeni ulični zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadne baterije.


Občina Domžale in okoliške občine so prejele 16 novih uličnih zbiralnikov.

»Pozdravljam novo pridobitev na naših ekoloških otokih, saj imamo vsi v gospodinjstvih podoben problem, in sicer kam odvreči elektronske naprave in odpadne baterije, ki niso več v uporabi. Verjamem, da bodo občanke in občani te nove ulične zbiralnike s pridom uporabljali. Da smo nad novimi zbiralniki navdušeni, dokazuje tudi današnja udeležba vseh petih županov. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi JKP Prodniku in družbi Zeos za pobudo in izpeljano akcijo, s katero osveščamo, da nam je mar za čisto in urejeno okolje," je na uradni predaji e-zabojnika, ki se je odvijala na prireditvenem prostoru ob tržnici Domžale, povedal župan Toni Dragar.

Zbiralniki so postavljeni v okviru projekta E-cikliraj družbe Zeos, ki je ob tej priložnosti pripravil dogodek, na katerem so župani vseh petih občin, v katerih Javno komunalno podjetje Prodnik izvaja javno službo ravnanja s komunalnimi odpadki, podpisali listino o sodelovanju. Dogodek so popestrili otroci iz Vrtca Urša, skupini Sovice in Pikapolonice, ki so zapeli eko himno, tam pa so bili tudi Grini, Eci in Urša, maskote Prodnika, družbe Zeos in Vrtca Urša.

Urad župana, Občina Domžale
Foto: Vido Repanšek

 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si