Ustvarjamo mesto priložnosti


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prizadevamo si za sožitje generacij


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Skrbimo za čisto okolje


Slovesna otvoritev nove telovadnice v Srednji šoli Domžale

Domžale so po bogatejše za novo športno pridobitev. Po večletnih prizadevanjih je Srednja šola Domžale dobila telovadnico, ki so jo včeraj, 19. aprila 2017, na slavnostni prireditvi, ki se jo je udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar, predali svojemu namenu.

Več kot 600-im dijakom po novem ne bo treba več hoditi k športni vzgoji v nekaj sto metrov oddaljeno športno dvorano sredi mesta ali v bližji športni park. Poleg objekta za izvajanje športne vzgoje so v Srednji šoli Domžale z novogradnjo dobili tudi prostor za tekmovanja, prireditve ali druženje, saj velika telovadnica, ki meri 800 kvadratnih metrov, vsebuje tudi tribune za tristo gledalcev.
Z gradnjo nove telovadnice so pričeli pred približno letom dni. Sama investicija je bila izvajana in koordinirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Višina investicije z opremo vred pa znaša okrog 2 milijona evrov. K sami veliki telovadnici, ki ima 800 kvadratnih metrov, sodijo še garderobe za dijake, kabinet za učitelje športne vzgoje, v zgornjem nadstropju pa se nahaja plesna dvorana, ki ima približno 200 kvadratnih metrov. Telovadnica je vsekakor velika pridobitev tako srednje šole kot lokalne skupnosti. Poleg pouka športne vzgoje bodo v njej lahko izvedli tudi razna tekmovanja, prireditve in druženja.
Na slavnostni prireditvi, ki se jo je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport, dr. Majo Makovec Brenčič udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar, je direktor Srednje šole Domžale, mag. Primož Škofic, najprej v svojem govoru opisal pot, ki je po večletnih prizadevanjih pripeljala do nove pridobitve. Pri tem se je zahvalil vsem, ki so pripomogli, da sta tako lokalna skupnost kot Srednja šola Domžale bogatejši za novo telovadnico. Predsednik vlade RS dr. Miro Cerar je v nagovoru zbranim poudaril, da je prav vlada, ki jo vodi, končno našla sredstva za dokončanje tega večmilijonskega projekta, ki bo prispevala k še boljšemu športnemu udejstvovanju vseh, predvsem pa mladih, ki obiskujejo Srednjo šolo. Šport, kot je še dejal predsednik vlade, nas uči kolektivnega duha, sodelovanje pa je tisto, ki vodi k napredku.
 
Slavnostne prireditve so se poleg predsednika vlade RS in ministrice za izobraževanje udeležili tudi župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, poslanec v Državnem zboru RS Kamal Izidor Shaker ter številni drugi gostje, ki so si po uvodni prireditvi še ogledali preostale šolske prostore. Ker je Srednja šola Domžale prijazna šola športnikom, saj jo obiskujejo številni mladi športniki, je bila osrednja pozornost namenjena njim. Obiskovalcem pa so se prikazali v okviru svojih športnih dejavnosti. Kulturni program so popestrili Eva Černe, Barbara Pavlič, dijakinje, dijaki in profesorice SŠ Domžale.
 
Tekst: Portal Domžalec
Foto: Vido Repanšek
 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si