Prizadevamo si za sožitje generacij


Ustvarjamo mesto priložnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Skrbimo za čisto okolje


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


V Domžalah največji dogodek za ljubitelje živali v Sloveniji

Domžale bodo letos že tretjič gostile največji dogodek za ljubitelje živali pri nas - Festival za ljubitelje živali. Cilj dogodka je predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj na njem otroci in odrasli spoznajo veliko novega o živalih ter njihovi negi.

Gre za dobrodelen in brezplačen dogodek, kjer lahko naši najmlajši prvič jahajo konja, se dotaknejo kače ali ljubkega piščančka. Predstavile se bodo številne terapevtske živali, od kokoške, pujska, ježka, činčile in dihurčkov, spoznali bomo mnoge pasme in pasje discipline, konji nam bodo predstavili dresuro, videli boste tudi mnoge ptice, ovce, živali z biotehniške fakultete, kače, kuščarje in velike insekte.
 
“Živali so vse okoli nas, njihov dobrodelni vpliv na človeka je bil znanstveno dokazan že v mnogih raziskavah,” pojasnjujejo organizatorji z Žurnala24.si. Prav zato je po njihovih besedah zelo pomembno, da se dobro poučimo tudi o njihovi negi in potrebah. S tem dogodkom želijo spodbujati odgovorno skrbništvo živali in obiskovalcem omogočiti, da pobliže spoznajo kosmatince, ki nas obdajajo. Na Festivalu bo med drugim tekma v novi pasji disciplini: Delu z nosom, številne koristne delavnice za otroke in pasje skrbnike ter pestra prodajna ponudba. 
 
Se vidimo na Festivalu za ljubitelje živali 11. junija med 9. in 16. uro v Češminovem parku v Domžalah. V primeru slabega vremena bodo dogodek premaknili na 18. junij.

VSTOP BO PROST 

Vabljeni!
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si