Ustvarjamo mesto priložnosti


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prisluhnemo občankam in občanom


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Živimo urbano v sožitju z naravo


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Skrbimo za čisto okolje


Prizadevamo si za sožitje generacij


Smo ugledno športno središče


Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom

Slavnostno odprtje mladinskega literarnega festivala Bralnice pod Slamnikom je potekalo danes, 10. maja 2017, ob 12. uri, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Prireditev je spretno vodil Boštjan Gorenc Pižama.

Letos poteka že sedmi festival Bralnice pod slamnikom, ki je pod okriljem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Soorganizatorke so nekatere knjižnice po Sloveniji, med njimi tudi Knjižnica Domžale. S festivalom, ki poteka pod budnim očesom Založbe Miš, želijo razvijati medgeneracijsko in medkulturno sodelovanje, poudarjati strpnost in sožitje ter vključevati tudi ranljive skupine. Dogodka so se poleg župana Tonija Dragarja in podžupanje, mag. Renate Kosec udeležili številni ugledni slovenski literarni ustvarjalci ter priznana nizozemska pisateljica Marjolijn Hof, ki je v sproščenem klepetu z voditeljem zaupala skrivnosti pisanjaza mlade bralce. Na prireditvi so podelili nagrade najboljšim mladim literarnim in likovnim ustvarjalcem. Kratek odlomek iz gledališke predstave Ure kralja Mina so uprizorili učenke in učenci OŠ Venclja Perka.
 
Kot je zapisano na spletni strani festivala www.bralnice.si, se s festivalom povezuje in nadgrajuje prizadevanja za motiviranje, za branje in dejavnike na področju promocije branja; bralec je nagovorjen intimno po njegovi meri, obenem pa je branje javno promovirano, predvsem branje v prostem času; s pomočjo branja je razmišljanje globalno in delovanje lokalno, literatura pa povezuje strpnost in medgeneracijsko povezovanje. 
 
Urad župana
Foto: Vido Repanšek
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si