Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prisluhnemo občankam in občanom


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Skrbimo za čisto okolje


Živimo urbano v sožitju z naravo


Smo ugledno športno središče


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Prizadevamo si za sožitje generacij


V Domžalah gostili Srbsko poslovno konferenco

Vir, 18. maja 2017 – Predstavniki srbskih občin Krupanj, Svilajnac in Novi Sad so danes na poslovni konferenci Srbske poslovne priložnosti, ki je potekala na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale, prestavili 40 slovenskim poslovnežem priložnosti, ki jih ponujajo v Srbiji.

 

Uvodoma je vse zbrane v vlogi organizatorja pozdravil Zoran Poljšak, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale: »Pomembno poslanstvo naše obrtne zbornice je poslovno povezovanje, tudi s tujino. Naši člani veljajo za najprodornejše obrtnike in podjetnike v Sloveniji, in ponosni smo na to, da so ravno oni ponesli sloves Domžal s širšo okolico po vsej nekdanji Jugoslaviji. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje.« 
 
Živojin Jovanović, generalni sekretar Srbsko slovenskega poslovnega kluba Slovenija, ki povezuje srbske gospodarstvenike v Sloveniji in potencialne slovenske investitorje v Srbiji, se je zahvalil vsem, ki so se odzvali povabilu in bil kasneje na razpolago za B2B srečanja z zainteresiranimi.
V nadaljevanju so potekale predstavitve posameznih srbskih občin oz. mest. Ivan Isailović, predsednik občine Krupanj, je poudaril, da so v zadnjem času pritegnili veliko tujih investitorjev, želijo si še novih. V Srbiji so poznani kot turistično in športno mesto s precejšnjim številom prenočitvenih kapacitet. Vse zbrane je povabil v Krupanj, da si mesto sami ogledajo in se odločijo za investiranje. Ponujajo brezplačne poslovne prostore z vso potrebno infrastrukturo in subvencijo ob zaposlitvah.
 
Direktorica Brezcarinske cone občine Svilajnac Tijana Jovanović se je v predstavitvi osredotočila na možnosti poslovanja slovenskih podjetij v njihovih brezcarinskih conah. 
Danijela Andrić, vodja timov projektov pri podjetju JKP Zelenilo Novi Sad, je predstavila dejavnosti javnega komunalnega podjetja, ki že sodeluje s slovenskimi podjetji. V podjetju JKP vzdržujejo 480 hektarjev zelenih površin. Sami proizvajajo sadike za rastline, prst in kompost, načrtujejo pa tudi proizvodnjo biomase z kogeneracijo iz odpadnih trav in rastlin. 
 
S širjenjem poslovanja na srbski trg si podjetniki odpirajo možnosti za rast in razvoj, zato so tovrstna srečanja zelo pomembna za izmenjavo prvih kontaktov pred dejanskim vstopom na tuje trge. Direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale Karolina Vrtačnik je v tem duhu poudarila, da se novi posli ne sklepajo v pisarnah, ampak je potrebno vrata na široko odpreti in oditi v svet. 

Območna obrtno - podjetniška zbornica Domžale 
 
Foto 1: Mija Bokal
 
Organizatorji Srbske poslovne konference – Zoran Poljšak, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, Karolina Vrtačnik, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, Živojin Jovanović, generalni sekretar Srbsko slovenskega poslovnega kluba Slovenija, in Anton Pestotnik, predsednik Srbsko slovenskega poslovnega kluba Slovenija.
 
Foto 2: Mija Bokal
 
B2B srečanje s Tijano Jovanović, direktorico Poslovne cone občine Svilajnac.
 
Foto 3: Lucija Berlec
 
B2B srečanje z Danijelo Andrić in Bojano Šašić, vodji timov projektov pri podjetju JKP Zelenilo Novi Sad, v ozadju B2B z Ivanom Isailovićem, predsednikom občine Krupanj. 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si