Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Skrbimo za čisto okolje


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Ustvarjamo mesto priložnosti


Smo ugledno športno središče


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Mesec znanja na Centralni čistilni napravi Domžale - Kamnik

S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v CČN Domžale - Kamnik že vrsto let organizirajo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode.

Med njimi so tudi brezplačna strokovna srečanja, ki so jih projektno poimenovali Mesec znanja in za katere velja veliko zanimanje. Z njimi si prizadevajo na CČN povezovati znanje, dosežke, nove tehnologije in ljudi, ki razumejo pomen implementacije novih pristopov in rešitev v procese čiščenja odpadnih voda.
 
Tovrstno strokovno povezovanje je namreč pomembna podlaga za nadaljnje spremembe, zato v CČN tudi letos z aktualnimi vsebinami izpostavljajo novosti, praktične rešitve in dobre prakse. Med predavatelji so izbrani in ugledni strokovnjaki z različnih področij, ki bodo slušatelje usmerili k boljšemu razumevanju bioloških procesov, kemijskih reakcij in tehnoloških zahtev za doseganje trajnostnih ciljev, kot je zmanjšanje tveganj za naše okolje. 
 
V okviru Meseca znanja 2017 so tako prejšnji torek, 16. maja, na sedežu CČN Domžale – Kamnik na Študljanski 91 v Domžalah od 8. do 16. ure potekala predavanja na temo deamonifikacije kot naprednega  postopka za čiščenje odpadnih voda z visoko koncentracijo dušika, uporabe kationskih emulzij v postopkih obdelave vode ter MBBR tehnologije prihodnosti. Uvodoma sta udeležence nagovorila Marjan Šarec, župan Občine Kamnik, in Suzana Stražar, direktorica Urada za upravljanje z vodami z Direkcije RS za vode na MOP.
 
Danes, 23. maja, pa so v istem terminu vsebine povezane z izborom učinkovitega sistema prezračevanja, meritev in naprednega vodenja procesov ter novih pristopov k projektiranju čistilnih naprav. Uvodna nagovora sta prispevala župan Občine Domžale Toni Dragar in prof. dr. Mihael J. Toman z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.
 
Tekst: JP CČN Domžale-Kamnik d.o.o.
Foto Vido Repanšek
 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si