Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Skrbimo za čisto okolje


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prizadevamo si za sožitje generacij


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Smo ugledno športno središče


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Pobarvanka hroščka Simona: Varno na poti

Veliko aktivnosti je na področju varnosti v prometu za domžalske učence na začetku šolskega leta. Po mrzli zimi, ko se otroci ponovno vrnejo na ceste kot samostojni udeleženci v prometu, pa teh aktivnosti ni tako veliko. Zato smo se na Občini Domžale odločili, da pomagamo otrokom na zabaven način obuditi njihovo znanje in ga tudi utrditi. Občina Domžale je tako oblikovala in natisnila nove pobarvanke, ki so namenjene otrokom prve triade. V pobarvanki se hrošček Simon skupaj z dedkom odpravi na potep po občini Domžale in spoznava prometna pravila.

 

V okviru projekta je podžupanja mag. Renata Kosec domžalske učence obiskala v spremstvu predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Maksimiljan Karba. Slednji je učencem razložil prometna pravila in odgovoril na vsa njihova mnoga vprašanja. Gospod Karba je upokojeni policist, ki je bil pred upokojitvijo pomočnik komandirja Policijske postaje Domžale. V svoji več kot 30 – letni karieri je deloval prav na področju varnosti in vzgoje v cestnem prometu ter redno obiskoval domžalske in okoliške šole. V mesecu marcu, aprilu in maju sta skupaj s podžupanjo obiskala vseh 7 domžalskih šol in obe podružnici ter razdelila več kot 700 pobarvank.  
 
Otroci so z veseljem sprejeli pobarvanke in z navdušenjem sledili hroščku Simonu ter njegovemu dedku pri spoznavanju prometnih pravil. Slednje so že dobro poznali in tudi vedeli, kako se morajo obnašati na cesti. So pa mnogi priznali, da se v prostem času s kolesom vozijo sami, brez spremstva staršev, in brez čelade. Gospod Karba pa je poudaril prav to, da prometnih pravil ne upoštevamo samo v času prihoda in odhoda v šolo, temveč tudi in predvsem v popoldanskem času. Vsi skupaj si namreč želimo, da bi vsi domžalski otroci imeli lepo otroštvo in da bi uspeli s preventivnimi dejanji preprečiti nesreče. Upamo, da bodo pobarvanke otrokom koristile in da se bodo ob barvanju zabavali. S projektom nameravamo nadaljevati v prihodnjih letih, pobarvanko pa si lahko tudi natisnete sami (v prilogi).

Veselo barvanje! 
 

 • varno na poti
  vrsta datoteke: .pdf, velikost datoteke: 6699.48kb
 • ** Portable Document Format (PDF) je uveljavljeni za elektronsko distribucijo založniškega gradiva. Vse, kar potrebujemo, je program, ki tak zapis pozna; denimo Adobe® Acrobat Reader, ki je za uporabnike na voljo zastonj.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si