Prizadevamo si za sožitje generacij


Ustvarjamo mesto priložnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Smo ugledno športno središče


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Skrbimo za čisto okolje


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale

Včeraj je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale in se še bolj podrobno spoznala z njihovimi aktivnostmi ter si ogledala njihove prostore. V začetku maja je namreč potekal tradicionalni teden Rdečega križa, ki je namenjen prav ozaveščanju o dejavnostih Rdečega križa. Slednji na Slovenskem deluje že stoenainpetdeseto leto. Gospo podžupanjo sta sprejela gospa Majda Mernik, sekretarka OZRK Domžale, in predsednik OZRK Domžale, Brane Kosmač.

 

Sprva je pogovor tekel o obširnem področju, ki ga upravlja in ureja območno združenje – prva pomoč, zaščita in reševanje, krvodajalstvo, socialna in humanitarna pomoč ter preventivne delavnice za otroke in mladostnike. V torek se je tudi zaključila dvodnevna krvodajalska akcija v Domžalskem domu, kjer je kri darovalo več kot 200 ljudi. Občina Domžale financira dejavnosti Rdečega Križa s proračunskimi sredstvi, ki so namenjeni izvajanju celotnega programa. Za naše občane Rdeči križ zagotavlja tudi javno kuhinjo, ki deluje vsak delovnik in nudi bivalnike za namestitev brezdomnih oseb. Podžupanja si je ogledala sobo, kjer se izvajajo delavnice prve pomoči, nato pa si je ogledala še javno kuhinjo, skladišče z rabljenimi oblačili in materialno pomočjo (prehrambni paketi in drugi paketi). 
 
Območno združenje Rdečega križa Domžale opravlja izjemno širok spekter dejavnosti, tako preventivnih kot kurativnih, in temelji predvsem na prostovoljnosti. V lokalnih okoljih spremlja življenje ljudi in aktivno reagira na pojave stiske in nemoči, še posebej ranljivih skupin, kot so otroci in starejši. Ob tej priliki se je tako podžupanja mag. Renata Kosec želela tudi zahvaliti vsem prostovoljcem Rdečega križa, ki nesebično pomagajo pomoči potrebnim. Prav tako pa je zaželela veliko uspehov ekipi Prve pomoči Rdečega križa Domžale, ki se v soboto odpravlja v Ribnico na regijsko preverjanje znanja v prvi pomoči.
 
Urad župana   
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si