Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Smo ugledno športno središče


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Skrbimo za čisto okolje


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Zmagovalci Štartaj Domžale

Vir, 7. junija 2017 – Včeraj zvečer je na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale (Obrtni zbornici Domžale) potekal finalni izbor zmagovalcev projekta Štartaj Domžale. V finalu je predstavilo svoje podjetniške ideje kar 17 najbolj nadobudnih podjetnikov, med katerimi je strokovna komisija izbrala štiri zmagovalce.

Med zmagovalci Štartaj Domžale voziček za težje gibalno ovirane ljudi, medeni čigumiji, unikatni leseni izdelki in pivovarna 

Na razpis Generatorja in finalno predstavitev so se prijavili posamezniki in ekipe iz Domžal, Doba, Trzina, Kamnika, Ljubljane, Grosuplja in Kranja. Zmagali so Klemen in Slavko Verbovšek iz Trzina s poslovno idejo Oldi, posebnim vozičkom za starostnike in druge težje gibalno ovirane ljudi, čebelarka Nika Pengal iz Domžal z idejo medenih čigumijev, Blaž Križnar iz Doba z idejo Blazno Lesno, pod katero ustvarja unikatne lesene izdelke, in Miha Hrovat iz Domžal s Pivovarno Mister, v okviru katere izdeluje unikatna piva.
Ocenjevalno ekipo so sestavljali Karolina Vrtačnik, direktorica Obrtne zbornice Domžale, Marjeta Podpeskar Omahen, predstavnica Občine Domžale, Marina Grčar, podjetnica in članica zbornice, Mellanie Grudniik, podjetnica, članica zbornice in vodja Generatorja ter Matija Goljar iz Ustvarjalnika, ki je predaval bodočim podjetnikom na predhodnih start-up delavnicah. Mellanie Grudniik, predsednica ocenjevalne komisije Štartaj Domžale, je ob zaključku izbor komentirala takole: »Vsem, ki ste danes predstavljali svoje poslovne ideje, čestitam za pogum in vztrajnost. Izbor ni bil lahek, saj je bilo med predstavljenimi poslovnimi idejami veliko fantastičnih. Zame ste vsi zmagovalci, prepričana sem, da ste od naših srečanj vsi veliko odnesli.« 
Izbrani zmagovalci bodo lahko naslednje pol leta koristili brezplačni prostor in brezplačno mentorstvo v prvem coworking prostoru Generator v Domžalah. Uradno odprtje Generatorja s predstavitvijo izbranih poslovnih idej bo potekalo ta četrtek, 8. junija, ob 10.00 na Šaranovičevi 21 a oz. v starih prostorih Obrtne zbornice Domžale. Prostor bo slovesno odprl Toni Dragar, župan občine Domžale. 
Vsi, ki so se udeleževali delavnic, a niso dobili mesta za delovanje v Generatorju, bodo lahko še naprej koristili mentorsko pomoč Generatorja. V coworking prostoru bodo namreč potekala za vse interesente mesečna srečanja. 
Štartaj Domžale je skupni projekt Obrtne zbornice Domžale in Občine Domžale. Projekt, ki je namenjen spodbujanju podjetniške ustvarjalnosti, je doslej pritegnil k sodelovanju več kot 100 nadobudnih podjetnikov. 
 
Tekst: Sporočilo za javnost Območne obrtno-podjetniške zbronice Domžale
Foto: Mija Bokal
Na fotografiji zmagovalci projekta Štartaj Domžale in člani ocenjevalne komisije. 
 
Dodatne informacije:
Mellanie Grudniik
Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale
info@domzale-ooz.si
01 72 19 375
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si