Prisluhnemo občankam in občanom


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Smo ugledno športno središče


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Živimo urbano v sožitju z naravo


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Skrbimo za čisto okolje


Dobrih šesto udeležencev Pohoda ob reki, ki povezuje

Letošnjega Pohoda ob reki, ki povezuje, ki je potekal drugo leto zapored, se je udeležilo dobrih 600 pohodnikov. Nekateri so prehodili celotno pot od Domžal do Kamnika ali obratno, nekateri samo od ene kontrolne točke do druge, tretji pa celotno pot v drugo mesto in nazaj domov.

»Želimo si, da bi pot ob Kamniški Bistrici postala mesto druženja,« je na cilju v Domžalah dejal župan Občine Domžale Toni Dragar in ob tem dodal: »To mora postati kraj, ko ne boš vedel kam iti, boš šel v naravo, se sprehodil ter užival v lepotah Kamniške Bistrice. Pohod je projekt, ki bo prešel v tradicionalnega, vse pa je seveda odvisno predvsem od ljudi. Domžale so danes mesto rekreacije, po pohodu se bo čez naše mesto odvijal tudi družinski maraton Franja. Poskušamo narediti vse več za ljudi.«
Zadovoljen z obiskom je bil tudi podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi: »Številčna udeležba je dokaz, da Kamniška Bistrica je reka, ki povezuje ne samo dve občini, ampak tudi občanke in občane teh dveh občin.«
Celotno pot sta prehodila tudi podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi z direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Boženo Peterlin, ki sta pot začela v Domžalah, ter podžupanja Občine Domžale Renata Kosec z direktorjem Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Urošem Križaničem, ki sta začela v Kamniku.
Delegaciji sta se srečali na sredini poti na mostu želja pod homškim hribom ter nanj že drugič pripeli ključavnico. »S tem smo se vsi, obe občini ter oba zavoda, ponovno zavezali k sodelovanju,« pojasnjuje Uroš Križanič. Božena Peterlin pa je ponovno poudarila, da mostu želja sicer rečemo meja med občinama, a ta to ni, ker meja ni več.
Da je bila pot dolga, pa ne zaradi dolžine, ampak bogatega programa in prijetnega druženja ob reki, je izpostavila podžupanja Domžal Renata Kosec. »Hodili smo malce dlje, ker so nas ljudje ustavljali, poklepetali smo na kontrolnih točkah. Z direktorjem ZŠRD pa sva tudi skrenila s poti, ker sva si ogledala novo investicijo, saj ob Kamniški Bistrici gradimo kolesarski poligon,« nam je zaupala.
Pohodnike je tako v Kamniku kot v Domžalah pričakalo pestro dogajanje. V Slamnikarskem parku v Domžalah je potekal bogat in zelo dobro obiskan tradicionalni Slamnikarski sejem.
Na Šutni v Kamniku pa šesto srečanje rezbarjev in ponudba Okusov Kamnika ter najlepši starodobni motocikli in njihove sodobne reinkarnacije na Glavnem trgu. »Pravijo, da je Šutna mrtva, a smo danes dokazali, da lahko tudi živi. K temu so veliko pripomogli rezbarji, ki s tem srečanjem ne samo ohranjajo tradicijo in kulturno dediščino, ampak se izpolnjujejo tudi sami,« je v nagovoru na Šutni dejal Igor Žavbi.
Pohodniki so na poti zbirali žige na dveh vstopnih ter šestih vmesnih točkah. Tam so jih pričakali prostovoljci Planinskega društva Domžale, Planinskega društva Kamnik, Turističnega društva Radomlje, Turističnega društva Volčji Potok, Modrih novic, Študentske organizacije Domžale, Študentskega kluba Kamnik in Roda skalnih taborov Domžale.

Tekst in foto: Zavod za šport in rekreacijo Domžale
 
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si