Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Skrbimo za čisto okolje


Živimo urbano v sožitju z naravo


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Kitajski predstavniki mesta City of Yuyao so se v okviru obiska Slovenije ustavili tudi v Domžalah

Domžale, 22. junij 2017 - Včeraj so se v okviru obiska Slovenije v Domžalah ustavili predstavniki lokalne oblasti, ter predstavniki s področja gospodarstva, mednarodnega sodelovanja, turizma in izobraževanja milijonskega mesta City of Yuyao, Zhejiang Province People’s Republic of China.

Tuje goste so v sejni sobi sprejeli župan Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec in vodja novoustanovljene Službe za turizem, Mira Bečan. Župan je na kratko predstavil občino Domžale, prav tako so kitajski gostje povedali nekaj o svojem mestu in na koncu podpisali sporazum o prijateljskem sodelovanju in izmenjavi med mestoma.
Domžalski predstavniki so nato kitajske goste peljali na ogled po Domžalah in jim na kratko predstavili kulturno-zgodovinske zanimivosti. V Centralni čistilni napravi Domžale – Kamnik jih je prijazno sprejela direktorica dr. Marjeta Stražar. Ogledali so si predstavitveni film o delovanju čistilne naprave in si objekte ogledali s terase upravne stavbe. Gostje so bili izredno navdušeni nad videnim in kar niso nehali postavljati vprašanj. Po ogledu so se odpeljali skozi Ihan in na Krumperk. Tam so jim na kratko opisali zgodovino gradu, zelo pa so se navdušili nad Pedagoško raziskovalnem centrom Krumperk, še posebej nad elegantnimi Lipicanci in šolo jahanja. Pot so nadaljevali še skozi Dob in si mimogrede pogledali park Močilnik ter delček rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici, kjer jim je bilo razloženo, kaj vse je na voljo občanom in obiskovalcem Domžal za kvalitetno preživljanje prostega časa. Dan so zaključili z ogledom Športnega parka Domžale.
 
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Andraž Gregorič
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si