Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Skrbimo za čisto okolje


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Smo ugledno športno središče


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Požar v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu ni povzročil ekološke škode

Požar, ki je včeraj, 9. julija 2017 zajel Center za ravnanje z odpadki, so gasilci hitro pogasili in nima ekoloških posledic.

V nedeljo, 9. julija 2017, je zagorelo v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu. Nekaj minut pred pol tretjo uro popoldan je varnostnik, ki je prisoten v centru vedno, ko ta ne obratuje, zaslišal nenavadne zvoke in opravil obhod. Opazil je, da gorijo mešani komunalni odpadki, ki so bili pripravljeni za odvoz v RCERO Ljubljana. O požaru je ob 14. 30 že obvestil gasilce, ki so na kraj dogodka prispeli ob 14.45.
 
Gasilci (pri gašenju jih je sodelovalo 75) so ogenj hitro pogasili, tako da je bil požar omejen na manjše območje in ni povzročil ekološke škode, gospodarska škoda pa je relativno majhna. Opravljena bo tudi analiza izcedne vode kot posledice gašenja. Po ugotovitvah gasilcev je prišlo do samovžiga, najverjetneje zaradi zelo visokih temperatur. Samovžig je lahko posledica tudi nevestnega ločevanja odpadkov uporabnikov, saj ravno odpadki, ki ne spadajo med mešane komunalne odpadke, v kombinaciji z visokimi temperaturami lahko povzročijo požar (npr. steklo). Vse uporabnike zato prosimo, da odpadke čim bolj dosledno ločujejo in tako zmanjšajo možnosti, da bi prišlo do tovrstnih dogodkov.
 
Na tem mestu se zahvaljujemo gasilcem in varnostni službi za hitro in učinkovito ukrepanje. Ponovno se je izkazalo, da je zaradi narave centra stalna prisotnost varnostnika nujna, saj bi imele posledice požara brez njegovega hitrega ukrepanja precej večji obseg.
 
Vir: JKP PRODNIK
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si