Skrbimo za čisto okolje


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prizadevamo si za sožitje generacij


Prisluhnemo občankam in občanom


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Ustvarjamo mesto priložnosti


Smo ugledno športno središče


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Nova pravljica »Hrošček Simon širi zadovoljstvo«

Občina Domžale je v sodelovanju z Založbo Miš izdala novo, tudi svojo prvo, pravljico, ki nosi naslov »Hrošček Simon širi zadovoljstvo«.

 

Danes, 4. avgusta 2017, so se v pisarni TIC Domžale srečale mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale, gospa Andreja, Pogačnik Jarc, nekdanja podžupanja, in gospa Nina Mav Hrovat, avtorica pravljice. Projekt, da bi naša maskota hrošček Simon dobil svojo lastno pravljico, je nastala pred leti, ko je bila gospa Jarc še podžupanja in prav njej se lahko zahvalimo, da se je ta projekt uresničil. Gospa Kosec je nadaljevala delo svoje predhodnice in v sodelovanju z gospo Mav Hrovat poskrbela, da smo danes tudi prejeli pravljico v fizični obliki. Župan Toni Dragar je projekt že od samega začetka podpiral, saj je pravljica nadgradnja vseh ostalih aktivnosti, ki jih skupaj s hroščkom Simonom že izvajamo (obisk vseh prvošolčkov; ozaveščanje o prometni varnosti preko pobarvanke hroščka Simona Varno na poti in domov; darila za novorojenčke; dogodek Rajajmo skupaj z domžalskimi maskotami). 
 
Pravljico, ki govori o maskoti Občine Domžale hroščku Simonu, je napisala naša občanka, pisateljica Nina Mav Hrovat. Mladim bralcem se je v preteklosti že prikupila z pravljicami »O kralju, ki ni maral pospravljati«, »O miški, ki je zbirala pogum« in druge. To pa tudi ni njeno prvo delo, ki je nastalo o domžalski maskoti – lansko leto je namreč izšla pravljica »Bober nogometaš«, ki govori o maskoti NK Domžale.
 
Zgodba se dogaja v naših krajih in skozi vsebino promovira naš slogan prostor zadovoljnih ljudi. Otroke ter starejše bralce želi opozoriti na vse naravne in kulturne danosti, ki jih pri nas imamo, in jih spodbuditi, da pozitivno gledajo na stvari. Ilustratorka Marta Bartolj je preko slikovnega dela pravljice želela posredovati otrokom znanje o bontonu. Občina Domžale resnično skriva mnoge naravne dragulje, bogato kulturno dediščino, predvsem pa čudovite ljudi, ki se radi družimo in živimo drug z drugim v prijateljstvu, sodelovanju in spoštovanju. Le tako lahko skupaj gradimo prostor zadovoljnih ljudi. 
 
Pravljico bodo na prvi šolski dan prejeli vsi prvošolčki in prepričani smo, da se je bodo izjemno razveselili. Prav tako bo pravljica namenjena vsem prihodnjim novorojenčkom, ki jih je v naši občini vsako leto okoli 500. »Hrošček Simon širi zadovoljstvo« bomo podarili tudi vsem šolskim knjižnicam naše občine, domžalskim vrtcem in Knjižnici Domžale. Hkrati pa vas vabimo v petek, 8. septembra 2017, ob 17. uri v Češminov park, kjer bomo pravljico tudi javno predstavili. Zapeli pa bomo tudi pesmico, ki jo lahko najdete v knjigi...
 
»Pleši z mano in zapoj,
Simon sem, prijatelj tvoj.
Bodi srečen, se nasmej,
mesto z mano si oglej.«  
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si