Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Živimo urbano v sožitju z naravo


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Skrbimo za čisto okolje


Smo ugledno športno središče


Tradicionalno 25. srečanje domžalskih planincev

Na zadnjo nedeljo v avgustu, 27. avgusta 2017, je na Mali planini potekalo že 25. tradicionalno srečanje domžalskih planincev.

Srečanje se je začelo po ustaljenem programu ob 11. uri pri Domžalskem domu na Mali planini. Tako kot vsa leta so se na prireditvi pridružili govorniki, pevci okteta Janko Kersnik iz Lukovice, ansambel Odziv ter seveda Godba Domžale.
V nedeljo so se pri Domžalskem domu na Mali planini (1534 m) srečali članice in člani planinskega društva Domžale, društveni prijatelji in zvesti obiskovalci planin in gora. Po pozdravnem nagovoru predsednika Planinskega društva Domžale Janka Vodlana je Planinsko himno zapel moški pevski zbor Janko Kersnik iz Lukovice, zatem pa je podpredsednik Planinske zveze Slovenije Roman Ponebšek povedal nekaj besed o planinstvu ter delovanju zveze, pohvalil pa je zagnane člane Planinskega društva Domžale, ki so ena vodilnih društev v delovanju v Sloveniji ter njihove odlične projekte, ki so jih s pridom povzeli na Planinski zvezi. Zaigrala je Domžalska godba, zatem pa nam je častni predsednik PD Domžale Peter Primožič orisal začetek obnove planinskega Domžalskega doma izpred petindvajsetih let, ko je dom praktično razpadal. Zanesenjaki, ki jim ni bila povšeči podoba tako velikega objekta, so se lotili obnove in v 25-tih letih dela in finančnih vložkov Občine Domžale in prostovojnega dela stoji dom v vsej svoji lepoti.
Župan Občine Domžale Toni Dragar je zato tudi v šali dejal, da je prišel pogledat, kam gre finančna injekcija, ki jo daje Občina in po videnem je zelo zadovoljen, saj bo po obnovi strehe na vzhodnem delu dom res v popolnosti zasijal z vsem svojim sijajem ter s tem še bolj privabljal pohodnike. Po končanem programu ter še nekaj pesmih MPZ Janko Kersnik iz Lukovice pa se je predsednik PD Domžale Janko Vodlan zahvalil vsem nastopajočim in govornikom, hkrati pa povabil na veliko proslavo prihodnje leto, ko bo PD Domžale praznovalo svojo 70 letnico.
Po koncu programa sta zaigrala narodno zabavni ansambel Odziv ter Godba Domžale, sledilo pa je rajanje pohodnikov in druženje.

Foto: Vido Repanšek

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si