Ustvarjamo mesto priložnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Smo ugledno športno središče


Živimo urbano v sožitju z naravo


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Prisluhnemo občankam in občanom


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Skrbimo za čisto okolje


Prizadevamo si za sožitje generacij


Novo šolsko leto - nov začetek

V klopi domžalskih osnovnih šol je danes sedlo 482 prvošolčkov, katerim sta varno pot v šolo in uspešno novo šolsko leto 2017/2018 zaželela tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec.

Na novi podružnični Osnovni šoli Ihan je prvošolčke in ostale učence pozdravil župan Toni Dragar. Družbo mu je delala tudi maskota občine Domžale Hrošček Simon.
 
Na Osnovni šoli Dragomelj je prvošolčke obiskala podžupanja mag. Renata Kosec, ki je v uvodnem nagovoru prvošolčkom zaželela polno prijetnih trenutkov in veliko uspehov na njihovi novi življenjski poti. Ravnatelj Peter Jerina je prvošolcem zaželel, da bi se v šoli prijetno počutili in jo radi obiskovali.

Obiska podžupanje so bili deležni tudi na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah, kjer je Občina med poletjem zaključila energetsko sanacijo šole. Šolarji začenjajo novo šolsko leto v povsem novi zunanji podobi šole. Ravnateljica Petra Korošec je prvošolce pozdravila in jih nagovorila z besedami: »Pa ste končno postali čisto pravi učenci Osnovne šole Venclja Perka. Z današnjim dnem se za vas pričenja čisto nova in zanimiva pot, pot šolanja.« Podžupanja mag. Renata Kosec je s prvošolci delila tudi svojo prvošolsko izkušnjo saj je tudi sama pred leti s starši sedela v istem prostoru, kjer smo danes. »Prišli ste v zelo varno okolje, zato dragi otroci, vam želim da bi se dobro počutili in imeli lepo«, je zaključila podžupanja. Učence je navdušila čudovita predstava babice PRA, ki je otroke ob prvem šolskem dnevu sprostila in spodbudila, da so se v zgodbo vživeli in odlično sodelovali.
 
Župan Toni Dragar je na prvi šolski dan obiskal 103 prvošolčke na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah, kjer v letošnjem šolskem letu poteka gradnja prizidka in prenova kuhinje. Učencem je zaželel prijeten in uspešen začetek novega šolskega leta, še posebej prvošolčkom, ki so prvič prestopili šolski prag in se prvič srečujejo s šolskimi obveznostmi. »Drage učenke in učenci. Želim vam prav poseben prvi šolski dan in uspešno šolsko leto. Potrudite se, saj se nam z vsakim novim znanjem odpirajo nova obzorja, polna dogodivščin in zanimivih zgodb«, je otroke nagovoril župan, Toni Dragar in posebej poudaril naj otroci varno stopajo po šolski poti. 

Župan in podžupanja sta z obiski po šolah nadaljevala tudi v ponedeljek, 4.septembra. Obiskala sta še OŠ Rodica, OŠ Domžale, OŠ Dob, podružnično šolo Krtina in Jarše. Ugotovila sta, da prav vsi že poznajo hroščka Simona, ki je glavni lik nove pravljice Hrošček Simon širi zadovoljstvo. Maskota Občine Domžale pa krasi in dela družbo tudi na rutkah prvošolcev.
 
Občina Domžale, Urad župana
Foto: Vido Repanšek in Domžalec.si
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si