Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Skrbimo za čisto okolje


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ustvarjamo mesto priložnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Nova pravljica za širjenje zadovoljstva v domžalskem prostoru

Konec letošnjega poletja smo z izidom knjige uspešno zaključili projekt »Hrošček Simon širi zadovoljstvo«.

Namen naše nove pravljice je, da domžalski otroci že v zgodnjih letih spoznajo hroščka Simona in skupaj z njim raziskujejo naš kraj.  Knjigo, ki nosi še druga sporočila, so letos prejeli vsi domžalski prvošolčki, javnosti pa smo jo predstavili v petek, 8. septembra 2017 v Češminovem parku.
Že pred predstavitvijo je bilo na ploščadi zelo veselo, še posebej glasno je bilo pred kolesom sreče, kjer so si otroci z vrtenjem lahko pridobili različne zanimive nagrade, od katerih je bila seveda najbolj zaželena prav nova knjiga. 
Na začetku je vse zbrane pozdravila moderatorka Špela Šebenik in kot prvo k pogovoru povabila idejno vodjo projekta, gospo Andrejo Pogačnik Jarc, ki je obiskovalcem zaupala potek nastanka maskote hroščka Simona še iz časov, ko je bila podžupanja Občine Domžale. Obiskovalce je pozdravila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec ter jim zaupala, da je hrošček Simon znan že širšemu krogu občanov, še bolj pa navdušuje otroke s pojavljanjem na raznih prireditvah po Domžalah in okolici. O nastanku pravljice je spregovorila avtorica Nina Mav Hrovat, ki je povedala, kako je potrebovala kar nekaj časa, da je zapisala to lepo pravljico o hroščku Simonu, kako umestiti hroščka v okolje Domžal. Ilustratorka Marta Bartolj pa je predstavila svoje risbe, ki krasijo knjigo ter pobarvanko. Nekaj besed o sodelovanju med naročnikom, avtorico in založbo, izdelavi in vezavi knjige pa je pripadlo Ireni Miš Svoljšak iz Založbe Miš. Avtorica nove skladbe Bernarda Rakar pa je izdala, kako je nastala pesmica in glasbena podlaga o hroščku Simonu, ki so jo obiskovalci ob koncu programa tudi videli in slišali, saj so jim učenci iz različnih šol skupaj s plesno skupino Miki tudi zapeli in zaplesali. Ob koncu je podžupanja mag. Renata Kosec v imenu Občine Domžale slavnostno izročila pravljice predstavnicam okoliškim knjižnicam, osnovnim šolam in vrtcem. 
Otroci, ki so si s kolesom sreče priigrali knjigo ali pobarvanko, pa so bili po končanem dogodku deležni tudi avtograma avtorice in ilustratorke v knjigo. Na paviljonu so si obiskovalci lahko ogledali tudi bogato zbirko ilustracij o hroščku Simonu, ki so jih narisali otroci iz Vrtca Domžale in Vrtca Urša.
 
Urad župana, Občina Domžale
Foto: Karin Božič
 

 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si