Prizadevamo si za sožitje generacij


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prisluhnemo občankam in občanom


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Skrbimo za čisto okolje


Smo ugledno športno središče


Novice

 • Obvestilo o predvidenih zaporah občinskih cest Občanke in občane Občine Domžale obveščamo o naslednjih zaporah na občinskih cestah:
 • Nasveti za večjo varnost motoristov na cestah Pomladno sonce in ugodne temperature kar vabijo voznike enoslednih motornih vozil, da po dolgi zimi preizkusijo svoje »jeklene konjičke«. Pri tem policisti svetujejo, da bodite pri vožnji izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa prilagodite razmeram na cesti.
 • Poslanica podžupanje mag. Renate Kosec ob svetovnem dnevu gozdov in svetovnem dnevu voda Danes in včeraj praznujemo dva prav posebna praznika – 21. marec je namreč svetovni dan gozdov in 22. marec svetovni dan voda. Verjetno ni naključje, da sta ta praznika drug za drugim glede na povezanost gozdov z vodo in obratno. Slovenija je država, kjer imamo izjemno veliko gozdov in tudi veliko rek ter izvirov. Lahko rečem, da smo Slovenci zelo zadovoljni narod, saj nas je narava bogato obdarila. Vendar pa nisem prepričana, če vedno dovolj cenimo in spoštujemo ta dva velika darova, ki smo ju prejeli. Zato je prav, da smo na svetovni ravni običajna dneva spremenili v praznika in se tako vsaj občasno spomnimo, da darov ne jemljemo samoumevno.
 • Odkar se biološke odpadke zbira v ločenih zabojnikih, pristane vse več hrane v kanalizaciji Domžale. 22. marca 2017 - Svetovni dan voda je letos namenjen opozarjanju na problematiko odpadne vode.
 • Očistimo Domžale 2017 Pridružite se nam na čistilni akciji »OČISTIMO DOMŽALE 2017« in prispevajte svoj delček k čistejši in lepši občini Domžale, ki bo potekala v od petka, 31. marca do nedelje, 2. aprila 2017.
 • Obvestilo o posegih in zaporah na občinskih cestah Občanke in občane Občine Domžale obveščamo o naslednjih zaporah in posegih na občinskih cestah ter hkrati naprošamo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije:
 • Ob svetovnem dnevu voda Svetovni dan voda je letos namenjen odpadni vodi.
 • Natečaj prostovoljec leta 2016 Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.
 • Miške na Občini Domžale Danes, 16. marca, so si miške iz Krtine (enota Mavrica, vrtec Urša) ogledale predstavo Mojca Pokrajculja v Kulturni dom Franca Bernika Domžale. Preden so se vrnile domov, pa so miške obiskale še Občino Domžale, kjer jih je sprejela podžupanja mag. Renata Kosec.
 • Fotografska razstava Občina Domžale – prostor zadovoljnih ljudi Ob občinskem prazniku bodo v Knjižnici Domžale razstavljeni portreti, aktivnosti, generacije in znamenitosti, ki krasijo naš prostor.
 • Domžalska Kuhna na plac zopet odpira svoj lonec Domžale, 13. marec 2017 – Kaj je že Kuhna na plac, se boste vprašali? To je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki je lansko leto poživila in popestrila dogajanje na domžalskem tržnem prostoru. To je tista sobota v mesecu, ko vam ni treba kuhati za domačim štedilnikom.
 • Gregorjevo v pisarni podžupanje mag. Renate Kosec V nedeljo, 12. marca, bomo praznovali Gregorjevo. Na Občini Domžale smo z praznovanjem pričeli že prej, saj so nas danes obiskali vrtčevski otroci, ki so prišli okrasiti pisarno gospe podžupanje.
 • Prejemniki državnih priznanj Civilne zaščite iz Občine Domžale Včeraj, 7. Marca 2017, je v Medvodah potekala slavnostna prireditev, ki jo je ob svetovnem dnevu civilne zaščite organizirala Uprava za zaščito in reševanje izpostava Ljubljana, na kateri so podelili državna priznanja. Letos smo v naši občini dobili tri priznanja – bronasti znak Civilne zaščite sta dobili Ekipa za prvo pomoč CZ Občine Domžale in Ekipa za prvo pomoč Rdečega križa Domžale. Zlati znak pa je prejel gospod Rudolf Volčini. Kot pa je tudi že tradicija v naši občini, bo nagrajence in vse ostale člane zaščitno – reševalnega sistema Občine Domžale sprejel tudi župan Toni Dragar.
 • Kako živeti s poplavami 2017 Uprava RS za zaščito in reševanje je objavila poučen film na temo poplav.
 • 18. Gostičevi dnevi Vljudno vabljeni!
 • Svetovni dan civilne zaščite - 1. marec Generalna skupščina OZN je leta 1990 1. marec razglasila za svetovni dan civilne zaščite. Namen zaznamovanja svetovnega dneva Civilne zaščite je ta, da bi v javnosti krepiti zavest o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami. Hkrati naj bi krepili zavest tudi o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred različnimi nesrečami in poudarili pomen mednarodnega sodelovanja za zaščito človeka in njegovega okolja.
 • Obvestilo o popolni zapori in delih na Mlinarski brvi preko Kamniške Bistrice v Radomljah Brv med Homcem in Radomljami preko Kamniške Bistrice, ki jo bomo prenovili oziroma ponovno zgradili, je namreč dobila novo ime – Mlinarska brv. Ime smo izbrali zaradi dolgoletne tradicije mlinarstva ne le v Radomljah, temveč po več krajih naše občine. Samo na »radomeljski« Mlinščici je v preteklosti mlelo kar pet mlinov, danes pa deluje le še Kraljev mlin.
 • "Počitniško darilo" Košarkarskega kluba Helios Domžale Košarkarski klub Helios Domžale namenja vsem domžalskim osnovnošolcem in srednješolcem »počitniško darilo«:
 • Obvestilo LD Domžale o škodi po divjadi Lovska družina Domžale obvešča, da lahko prizadeti škodo po divjadi prijavijo na naslov:
 • Otroško pustno rajanje v Češminovem parku Tudi letos vas na pustno soboto vabimo v srce našega mesta, v Češminov park, kjer se bo ob 10.uri pričelo Otroško pustno rajanje.
 • Na obzorju: 11. festival gorniškega filma Konec februarja bodo vse poti ljubiteljev gora vodile na 11. festival gorniškega filma, ki bo letos v Ljubljani, Domžalah, Celju, Novi Gorici in Mojstrani.
 • Podžupanja mag. Renata Kosec si je ogledala gradnjo tekočih investicij Danes, 10. februarja 2017, si je podžupanja mag. Renata Kosec ogledala napredek pri gradnji tekočih investicij - prenova mrliške vežice na Homcu, gradnja Doma krajanov - gasilskega doma na Studencu in gradnja prizidka POŠ Ihan.
 • BODI VIDEN, BODI PREVIDEN – POZOR, PEŠCI (6. februar 2017) Danes, 6. februarja 2017, se začenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«, ki bo potekala do 12. februarja 2017.
 • Projekti in investicije za leto 2017 V mesecu decembru smo na zadnji občinski seji 2016 sprejeli proračun za naslednji dve leti, 2017 in 2018. S tem smo zagotovili sredstva za različne projekte in investicije, ki jih bomo uresničili v letošnjem ter naslednjem letu. Kot je dejal naš župan Toni Dragar v velikem intervjuju za Slamnik december 2016: »Idej za prihodnji dve leti je za približno tri proračune«.
 • Kje bom preživljal zimske počitnice Predstavitev zimskih počitnic za otroke in mladostnike v občini Domžale.
 • Obvestilo o nameravani prestavitvi bazne postaje mobilne telefonije v Radomljah Občina Domžale obvešča krajane krajevne skupnosti Radomlje o nameravani prestavitvi bazne postaje mobilne telefonije v Radomljah.
 • Seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev z licenco Ministrstvo za okolje in prostor je v skladu z Zakonom o dimnikarskih storitvah na svoji spletni strani objavil seznama dimnikarskih družb in dimnikarjev. Gre za prvi seznam, ki je pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc, ki so ga ministrstvu sporočile upravne enote, ki licence in dovoljenja podeljujejo. Seznam bo sproti, praviloma vsaj tedensko, ažuriran. Oba seznama najdete v priponki
 • Okrogla miza: Predlogi posameznikov za rentabilnejše ravnanje z energijo 17.1.2017
 • Občinski svetnik Maksimiljan Karba prejel zlati znak SEVER V počastitev 27. obletnice akcije Sever je v četrtek, 1. decembra 2016, v Kulturnem domu Krško potekala osrednja slovesnost. Slavnostna govornica je bila ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, udeležence pa sta nagovorila tudi predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas in župan občine Krško mag. Miran Stanko.
 • Povabilo k udeležbi na pustnem karnevalu Približuje se mesec februar in tradicionalno pustno rajanje na Viru. Spodaj pa si tudi lahko ogledate novi bilten pustne sekcije.
 • Delavnice - priprava projektov za prijavo na javni poziv LAS Za mesto in vas LAS Za mesto in vas v sodelovanju z Občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice organizira delavnice namenjene pripravi projektov za prijavo na javni poziv LAS Za mesto in vas.
 • Odprt Javni poziv za izbor operacij LAS Za mesto in vas za 2016 LAS Za mesto in vas objavlja Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Za mesto in vas v letu 2016.
 • Otroško dogajanje v zadnjih decembrskih dneh – dva dobra moža in praznovanje novega leta Vljudno vabimo vse naše najmanjše občanke in občane na posebne čarobne prireditve.
 • Pregled investicij letošnjega leta 2016 Prišel je mesec december in leto 2016 se počasi poslavlja od nas. Mesec december je čas, ko pogledamo nazaj na celo leto, pregledamo naše delo in naredimo načrt za prihodnost. Investicije so ena izmed pomembnejših nalog občine in trudimo se, da naredimo čim več glede na sredstva, ki jih imamo. Zavedamo se, da dobra infrastruktura pomeni napredek v gospodarstvu, lepo urejeno mestno jedro in zeleni kotički pa povečujejo zadovoljstvo vseh nas.
 • Big Foot Mama in Mambo Kings del Čarobnega decembra v občini Domžale Že tradicionalno bogat kulturno - zabavni decembrski program je letos Občina Domžale še dodatno okrepila s pop – rock večeroma, ki sta namenjena mladim in mladim po srcu.
 • Vabljeni na večer ekstremnega športa Vljudno vabljeni!
 • 5. novoletni bazar - Vrtec Urša Vrtec Urša vas lepo vabi na bazar v njihov vrtec.
 • Radomeljske čete: cesta prijazna žabicam in občanom Zaključena so bila gradbena dela na lokalni cesti Radomlje – Rova. Na odseku od konca naselja Trata do naselja Rova smo namreč avgusta pričeli z rekonstrukcijo lokalne ceste. Izvajalec gradnje je ELICOM d.o.o., Domžale, nadzornik projekta podjetje Biro Veritas d.o.o. in koordinator za varnost in zdravje pri delu v fazi izvajanja projekta podjetje ANTIRIZIKO.
 • Čarobni december Darilo Domžalam
 • Eko sklad objavlja nov javni razpis za sofinanciranje okoljevarstvenih projektov nevladnih organizacij in dva javna poziva za spodbujanje električne mobilnosti V petek, 18. 11. 2016, bo Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v Uradnem listu RS in na spletni strani www.ekosklad.si objavil nov javni razpis in dva javna poziva.
 • Mini župan in mini podžupanja - Unicefova pobuda ob Svetovnem dnevu otroka Slovenska fundacija za Unicef je na Občino Domžale pred časom naslovila zanimiv predlog programa ob obeleženju Svetovnega dneva otroka (20. november), kateremu bomo letos pozornost namenili v petek, 18. novembra.
 • Energetsko svetovanje občanom v okviru mreže ENSVET Spoštovane občanke in občani,
 • Protipoplavni ukrepi Občine Domžale Močne padavine, ki so zajele Slovenijo pretekli vikend in med tednom, so po mnogih občinah v Sloveniji povzročile velike težave. Poplave so zajele tako cestišča in avtomobile na njih kot tudi posamezne objekte, domove ljudi in poslovne objekte, ter tako ogrozile gospodarstvo naše države in bile tudi velika grožnja življenju posameznika. V dnevih kot smo jih preživeli v tem tednu, lahko le spremljamo dogajanje in se odzovemo nanj. Pri poplavah je tako kot pri drugih naravnih nesrečah – za čim manjše posledice je potrebna preventiva. V nadaljevanju je opisano, kaj smo na področju protipoplavnih ukrepov uredili v zadnjih letih. Veseli in ponosni smo namreč, da je obilno deževje zadnjega tedna v praksi pokazalo, da smo izbrali prave ukrepe in zavarovali našo občino in naše občane. Vendar pa je narava lahko nepredvidljiva in deževje še bolj obilno, zatorej pripravljamo nadaljnje ukrepe v naslednjih letih in ves čas tudi krepimo ekipo, ki mora posredovati v primeru intervencij.
 • Danes odpira vrata Gostilna dela Nasproti občinske stavbe na Ljubljanski 64 bo z današnjim dnem ob 8.uri odprla vrata Gostilna dela Domžale, druga učna delavnica, ki nudi možnost usposabljanja različnim skupinam mladih (mladi brez dokončane izobrazbe, stari med 17 in 25 let, mladi invalidi do 30. leta oziroma druge osebe s posebnimi potrebami), ki se iz različnih razlogov soočajo s težavami pri zaposlovanju. Prva delavnica Gostilna dela obratuje v Ljubljani od leta 2011.
 • Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos - Industrijska dediščina Gorenjske Vljudno Vas vabimo vas na odprtje skupne razstave gorenjskih muzejev
 • Kje bom preživljal zimske počitnice? Glede na velik uspeh biltena »Kje bom preživljal poletne počitnice«, ki ga je izdala Občina Domžale, nameravamo s to prakso nadaljevati tudi v prihodnosti.
 • Novosti, ki jih prinaša Zakon o dimnikarskih storitvah Občanke in občane seznanjamo z novostmi, ki jih prinaša Zakon o dimnikarskih storitvah. Več preberite v prilogi.
 • Občina Domžale najbolj zdrava občina v Sloveniji Včeraj so v več slovenskih častnikih in spletnih medijih objavili novico o rezultatih projekta spremljanja kazalnikov zdravja prebivalcev po občinah, ki ga je izdelal Nacionalni inštitut za javno zdravstvo. Z največjim ponosom se lahko pohvalimo, da je Občina Domžale po raziskavah sodeč najbolj zdrava občina.
 • Obvestilo o rekonstrukciji ceste Radomeljske čete Občina Domžale zaključuje z rekonstrukcijo ceste Radomeljske čete. V mesecu oktobru bo zaključena večina del na lokalni cesti Radomlje – Rova. Na odseku od konca naselja Trata do naselja Rova smo namreč že avgusta pričeli z rekonstrukcijo lokalne ceste. Dela obsegajo sanacijo ceste, gradnjo pločnika in javne razsvetljave, ureditev amfibijskih kanalov za dvoživke (žabe), urejanje križišča Rova – Kolovec in odvodnja viška vodnih količin zalednih voda iz območja Opekarna oz. glinokopa (območje obstoječega ribnika) na južno območje (grapo).
 • Vabilo na LAS delavnice Vabimo vas na delavnice, ki jih organizira vodilni partner LAS Za mesto in vas (RRA LUR) v sodelovanju z Občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si