Prizadevamo si za sožitje generacij


Živimo urbano v sožitju z naravo


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Smo ugledno športno središče


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prisluhnemo občankam in občanom


Skrbimo za čisto okolje


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Ustvarjamo mesto priložnosti


Novice

 • Obvestilo LD Domžale o škodi po divjadi Lovska družina Pšata obvešča, da lahko prizadeti škodo po divjadi prijavijo na naslov:
 • Otroško pustno rajanje v Češminovem parku Tudi letos vas na pustno soboto vabimo v srce našega mesta, v Češminov park, kjer se bo ob 10.uri pričelo Otroško pustno rajanje.
 • Na obzorju: 11. festival gorniškega filma Konec februarja bodo vse poti ljubiteljev gora vodile na 11. festival gorniškega filma, ki bo letos v Ljubljani, Domžalah, Celju, Novi Gorici in Mojstrani.
 • Podžupanja mag. Renata Kosec si je ogledala gradnjo tekočih investicij Danes, 10. februarja 2017, si je podžupanja mag. Renata Kosec ogledala napredek pri gradnji tekočih investicij - prenova mrliške vežice na Homcu, gradnja Doma krajanov - gasilskega doma na Studencu in gradnja prizidka POŠ Ihan.
 • BODI VIDEN, BODI PREVIDEN – POZOR, PEŠCI (6. februar 2017) Danes, 6. februarja 2017, se začenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«, ki bo potekala do 12. februarja 2017.
 • Projekti in investicije za leto 2017 V mesecu decembru smo na zadnji občinski seji 2016 sprejeli proračun za naslednji dve leti, 2017 in 2018. S tem smo zagotovili sredstva za različne projekte in investicije, ki jih bomo uresničili v letošnjem ter naslednjem letu. Kot je dejal naš župan Toni Dragar v velikem intervjuju za Slamnik december 2016: »Idej za prihodnji dve leti je za približno tri proračune«.
 • Kje bom preživljal zimske počitnice Predstavitev zimskih počitnic za otroke in mladostnike v občini Domžale.
 • Obvestilo o nameravani prestavitvi bazne postaje mobilne telefonije v Radomljah Občina Domžale obvešča krajane krajevne skupnosti Radomlje o nameravani prestavitvi bazne postaje mobilne telefonije v Radomljah.
 • Seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev z licenco Ministrstvo za okolje in prostor je v skladu z Zakonom o dimnikarskih storitvah na svoji spletni strani objavil seznama dimnikarskih družb in dimnikarjev. Gre za prvi seznam, ki je pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc, ki so ga ministrstvu sporočile upravne enote, ki licence in dovoljenja podeljujejo. Seznam bo sproti, praviloma vsaj tedensko, ažuriran. Oba seznama najdete v priponki
 • Okrogla miza: Predlogi posameznikov za rentabilnejše ravnanje z energijo 17.1.2017
 • Občinski svetnik Maksimiljan Karba prejel zlati znak SEVER V počastitev 27. obletnice akcije Sever je v četrtek, 1. decembra 2016, v Kulturnem domu Krško potekala osrednja slovesnost. Slavnostna govornica je bila ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar, udeležence pa sta nagovorila tudi predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas in župan občine Krško mag. Miran Stanko.
 • Povabilo k udeležbi na pustnem karnevalu Približuje se mesec februar in tradicionalno pustno rajanje na Viru. Spodaj pa si tudi lahko ogledate novi bilten pustne sekcije.
 • Delavnice - priprava projektov za prijavo na javni poziv LAS Za mesto in vas LAS Za mesto in vas v sodelovanju z Občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice organizira delavnice namenjene pripravi projektov za prijavo na javni poziv LAS Za mesto in vas.
 • Odprt Javni poziv za izbor operacij LAS Za mesto in vas za 2016 LAS Za mesto in vas objavlja Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Za mesto in vas v letu 2016.
 • Otroško dogajanje v zadnjih decembrskih dneh – dva dobra moža in praznovanje novega leta Vljudno vabimo vse naše najmanjše občanke in občane na posebne čarobne prireditve.
 • Pregled investicij letošnjega leta 2016 Prišel je mesec december in leto 2016 se počasi poslavlja od nas. Mesec december je čas, ko pogledamo nazaj na celo leto, pregledamo naše delo in naredimo načrt za prihodnost. Investicije so ena izmed pomembnejših nalog občine in trudimo se, da naredimo čim več glede na sredstva, ki jih imamo. Zavedamo se, da dobra infrastruktura pomeni napredek v gospodarstvu, lepo urejeno mestno jedro in zeleni kotički pa povečujejo zadovoljstvo vseh nas.
 • Big Foot Mama in Mambo Kings del Čarobnega decembra v občini Domžale Že tradicionalno bogat kulturno - zabavni decembrski program je letos Občina Domžale še dodatno okrepila s pop – rock večeroma, ki sta namenjena mladim in mladim po srcu.
 • Vabljeni na večer ekstremnega športa Vljudno vabljeni!
 • 5. novoletni bazar - Vrtec Urša Vrtec Urša vas lepo vabi na bazar v njihov vrtec.
 • Radomeljske čete: cesta prijazna žabicam in občanom Zaključena so bila gradbena dela na lokalni cesti Radomlje – Rova. Na odseku od konca naselja Trata do naselja Rova smo namreč avgusta pričeli z rekonstrukcijo lokalne ceste. Izvajalec gradnje je ELICOM d.o.o., Domžale, nadzornik projekta podjetje Biro Veritas d.o.o. in koordinator za varnost in zdravje pri delu v fazi izvajanja projekta podjetje ANTIRIZIKO.
 • Čarobni december Darilo Domžalam
 • Eko sklad objavlja nov javni razpis za sofinanciranje okoljevarstvenih projektov nevladnih organizacij in dva javna poziva za spodbujanje električne mobilnosti V petek, 18. 11. 2016, bo Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v Uradnem listu RS in na spletni strani www.ekosklad.si objavil nov javni razpis in dva javna poziva.
 • Mini župan in mini podžupanja - Unicefova pobuda ob Svetovnem dnevu otroka Slovenska fundacija za Unicef je na Občino Domžale pred časom naslovila zanimiv predlog programa ob obeleženju Svetovnega dneva otroka (20. november), kateremu bomo letos pozornost namenili v petek, 18. novembra.
 • Energetsko svetovanje občanom v okviru mreže ENSVET Spoštovane občanke in občani,
 • Protipoplavni ukrepi Občine Domžale Močne padavine, ki so zajele Slovenijo pretekli vikend in med tednom, so po mnogih občinah v Sloveniji povzročile velike težave. Poplave so zajele tako cestišča in avtomobile na njih kot tudi posamezne objekte, domove ljudi in poslovne objekte, ter tako ogrozile gospodarstvo naše države in bile tudi velika grožnja življenju posameznika. V dnevih kot smo jih preživeli v tem tednu, lahko le spremljamo dogajanje in se odzovemo nanj. Pri poplavah je tako kot pri drugih naravnih nesrečah – za čim manjše posledice je potrebna preventiva. V nadaljevanju je opisano, kaj smo na področju protipoplavnih ukrepov uredili v zadnjih letih. Veseli in ponosni smo namreč, da je obilno deževje zadnjega tedna v praksi pokazalo, da smo izbrali prave ukrepe in zavarovali našo občino in naše občane. Vendar pa je narava lahko nepredvidljiva in deževje še bolj obilno, zatorej pripravljamo nadaljnje ukrepe v naslednjih letih in ves čas tudi krepimo ekipo, ki mora posredovati v primeru intervencij.
 • Danes odpira vrata Gostilna dela Nasproti občinske stavbe na Ljubljanski 64 bo z današnjim dnem ob 8.uri odprla vrata Gostilna dela Domžale, druga učna delavnica, ki nudi možnost usposabljanja različnim skupinam mladih (mladi brez dokončane izobrazbe, stari med 17 in 25 let, mladi invalidi do 30. leta oziroma druge osebe s posebnimi potrebami), ki se iz različnih razlogov soočajo s težavami pri zaposlovanju. Prva delavnica Gostilna dela obratuje v Ljubljani od leta 2011.
 • Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos - Industrijska dediščina Gorenjske Vljudno Vas vabimo vas na odprtje skupne razstave gorenjskih muzejev
 • Kje bom preživljal zimske počitnice? Glede na velik uspeh biltena »Kje bom preživljal poletne počitnice«, ki ga je izdala Občina Domžale, nameravamo s to prakso nadaljevati tudi v prihodnosti.
 • Novosti, ki jih prinaša Zakon o dimnikarskih storitvah Občanke in občane seznanjamo z novostmi, ki jih prinaša Zakon o dimnikarskih storitvah. Več preberite v prilogi.
 • Občina Domžale najbolj zdrava občina v Sloveniji Včeraj so v več slovenskih častnikih in spletnih medijih objavili novico o rezultatih projekta spremljanja kazalnikov zdravja prebivalcev po občinah, ki ga je izdelal Nacionalni inštitut za javno zdravstvo. Z največjim ponosom se lahko pohvalimo, da je Občina Domžale po raziskavah sodeč najbolj zdrava občina.
 • Obvestilo o rekonstrukciji ceste Radomeljske čete Občina Domžale zaključuje z rekonstrukcijo ceste Radomeljske čete. V mesecu oktobru bo zaključena večina del na lokalni cesti Radomlje – Rova. Na odseku od konca naselja Trata do naselja Rova smo namreč že avgusta pričeli z rekonstrukcijo lokalne ceste. Dela obsegajo sanacijo ceste, gradnjo pločnika in javne razsvetljave, ureditev amfibijskih kanalov za dvoživke (žabe), urejanje križišča Rova – Kolovec in odvodnja viška vodnih količin zalednih voda iz območja Opekarna oz. glinokopa (območje obstoječega ribnika) na južno območje (grapo).
 • Vabilo na LAS delavnice Vabimo vas na delavnice, ki jih organizira vodilni partner LAS Za mesto in vas (RRA LUR) v sodelovanju z Občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice
 • Mali modri in malo rumeni - lutkovna predstava Brezplačna lutkovna predstava
 • Vabljeni na seznanitev vojaških obveznikov in predstavitev vojaškega poklica Občina Domžale skupaj z Upravo za obrambo Ljubljana in Slovensko vojsko vabi na seznanitev vojaških obveznikov in predstavitev vojaškega poklica, ki bo v torek, 25. oktobra 2016, v Češminovem parku.
 • Zaradi asfaltiranja bo vzpostavljena popolna zapora ceste Radomeljske čete (Radomlje – Rova) Od četrtka, 20. oktobra 2016, do sobote, 22. oktobra 2016, bo od 7. do 17. ure vzpostavljena popolna zapora ceste Radomeljske čete, saj bo na tej relaciji potekalo asfaltiranje ceste. V primeru močnega dežja asfaltiranje ni mogoče in bo zapora prestavljena na drug termin. Izvajalec izvedbenih del, podjetje Elicom d.o.o, občane in občanke naproša za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije.
 • ZA življenje - povabilo na tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo zunanjega defibrilatorja Tečaj bo potekal v Zdravstvenem domu Domžale. Vodila ga bo dipl. med. sestra Tina Urankar in obsega uvodno predavanje, prikaz oživljanja na lutki, prikaz uporabe defibrilatorja, prikaz pravilne odstranitve tujka iz dihal in prikaz pravilnega bočnega položaja pri nezavestnem človeku.
 • Pojasnilo glede uvedbe nove linije 12D Spoštovane občanke in občani občine Domžale,
 • Oktobrska Kuhna na plac Jutri, 1.oktobra bo na sporedu že šesta po vrsti Kuhna na plac, ki bo napolnila domžalski tržni prostor in poskrbela, da se bo za vsakega obiskovalca nekaj našlo.
 • Teden otroka "svet, v katerem želim živeti" Osrednja tema letošnjega TEDNA OTROKA je: »SVET, V KATEREM ŽELIM ŽIVETI».
 • Delna zapora regionalne ceste na relaciji Šentjakob – Duplica V ponedeljek, 26. septembra 2016, bo Direkcija Republike Slovenije na regionalni cesti od Šentjakoba do Duplice obnavljala cestišče. Delo bo izvajalo gradbeno podjetje Strabag. Občasno bodo na tej relaciji oz. na odsekih ceste delne zapore. Dela bodo predvidoma končana konec meseca oktobra. Urad župana
 • Stališča Občine Domžale do podanih pripomb vlagateljev iz javne razgrnitve dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta občine Domžale (OPN) Na podlagi 50. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO- 1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) sprejema župan Občine Domžale stališča do pripomb iz javne razgrnitve dopolnjenega osnutka OPN.
 • Športne in druge zvezde konec septembra v Domžalah Ko se povežejo Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale ter Humanitarno društvo Olimpiki, ko k sodelovanju pristopijo še NK Domžale, KK Helios Suns, NK Radomlje in PK Miki, lahko nastane le nekaj vsedomžalskega, nekaj dobrodelnega in nekaj, kar prinaša zabavo za vse generacije.
 • Jutri od 8.00 do 17.00 popolna zapora ceste Radomlje - Rova Občanke in občane obveščamo, da bo zaradi rekonstrukcije ceste Radomlje - Rova in izvedbe komunalnih vodov jutri od 8. do 17.ure potekala popolna ceste.
 • Popolna zapora Miklošičeve ulice Občane obveščamo, da bo zaradi investicijskega vzdrževanja vodovoda zaprta Miklošičeva ulica.
 • Planinsko društvo Domžale vabi v svoje kroge nove plezalce, planince in alpiniste Spomladi 2016 se je odprla plezalna stena na Garažni hiši P+R v centru Domžal. Skozi celo poletje smo lahko uživali v plezanju. Prav tako pa je bilo izjemno aktivno Planinsko društvo Domžale, ki je vsak četrtek organiziralo brezplačno vodeno plezanje. Nova jesen in novo šolsko leto pa ponujata celoletne tečaje in šole, kjer se boste lahko naučili samostojno plezati na naši steni, v naravi in gorah. Želimo si, da bi naši občani in občanke lahko uživali na novi plezalni steni in si ogledali center Domžal še iz druge perspektive. Vendar mora biti varnost na prvem mestu, zato Vas vabimo, da se pri izkušenih inštruktorjih naučite pravilnega plezanja.
 • Septembrska Kuhna na plac Jutri je na sporedu prva sobota v mesecu septembru, ko vam ne bo potrebno misliti na to, kaj boste skuhali, saj bo Kuhna na plac poskrbela za to.
 • Dom krajanov - gasilski dom Studenec V Krajevni skupnosti Krtina več kot 1000 krajanov in krajnk živi zelo bogato in pestro življenje. Na tem področju je namreč izjemno razvita društvena dejavnost, ki ima dolgo tradicijo (prostovoljno gasilsko društvo, kulturno društvo, čebelarska družina, turistično društvo, športno društvo, Rdeči križ).
 • LPP linija 12 se je podaljšala do Dragomlja Na podlagi pobud potnikov se bo LPP linija 12 (Bežigrad – Dragomelj (Podgorica)) podaljšala do Dragomlja. Avtobusi bodo do zagotovitve obračališča v naselju Podgorica obračali v naselju Dragomelj. Informacija je predvsem ključnega pomena za šolarje, dijake in študente, katerim je sedaj finančno in časovno olajšan prevoz do prestolnice.
 • V občino Domžale prihaja mestna blagajna Občina Domžale bo v sodelovanju z Delavsko Hranilnico d. d., s 1. 9. 2016 pričela z izvajanjem projekta »Mestna Blagajna«. Občani občine Domžale bodo lahko brezplačno na vseh vplačilnih mestih Delavske hranilnice d. d., Podružnica Domžale, (izbrane banke oz. hranilnice), označenih z oznako »Občina Domžale Mestna Blagajna«, gotovinsko plačevali položnice brez stroškov plačila provizije.
 • Jubilejni 20. Etno Rock Festival v Domžalah Letos bo Etno Rock Festival (ERF) zaradi jubilejne izvedbe postal dvodnevni. Dogajal se bo v petek in soboto, 26. in 27. avgusta.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si