Prisluhnemo občankam in občanom


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Skrbimo za čisto okolje


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ustvarjamo mesto priložnosti


Smo ugledno športno središče


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Prizadevamo si za sožitje generacij


Živimo urbano v sožitju z naravo


Novice

 • Zapora prometa na Ljubljanski cesti v Domžalah zaradi nujnih vzdrževalnih del Občanke in občane obveščamo, da bo na Ljubljanski cesti v Domžalah v četrtek, 20. in v petek, 21. julija 2017, od 7. do 17. ure, vzpostavljena delna zapora prometa s semaforji, na lokaciji od AS Domžale do prehoda čez železniško progo pri Občini Domžale zaradi nujnih vzdrževalnih del.
 • Poletni filmi v Češminovem parku Meseca julija se Mestni kino Domžale že petič za tri tedne seli na prosto v Češminov park v Domžale.
 • Obvestilo o trajni spremembi prometnega režima na Šolski ulici v Ihanu Občina Domžale je v celoti obnovila Šolsko ulico v Ihanu, kjer je začel veljati spremenjen prometni režim. V sklopu prenove ulice je bilo urejeno avtobusno postajališče, zgrajen pločnik s pripadajočo infrastrukturo in urejeno parkirišče ob novi Podružnični šoli Ihan.
 • Občina Domžale s 1.julijem z novim delovnim časom Obveščamo vas, da so se spremenile uradne ure, ki so namenjene poslovanju s strankami, in sicer bo Občina Domžale ob sredah odprta do 17. ure.
 • Kopališče Domžale že obratuje Domžalsko kopališče je minulo soboto odprl svoja vrata. Zavod za šport in rekreacijo Domžale vas vabi, da izkoristite ugodne cene sezonskih vstopnic in prijetno vzdušje ter se na vroče dni osvežite na domžalskem kopališču.
 • Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za srednješolce 2017 Poletje in prosti čas vabita vse mlade k odkrivanju priložnosti, ki jih prinaša prostovoljstvo.
 • Knjigobežnice vas vabijo Spomladi so ponovno zaživele domžalske Knjigobežnice. Vsem poznane hišice v modri barvi z rumenimi vrati, ki jih je ob sprehajalnih poteh in parkih postavila Občina Domžale, smo napolnili s podarjenim in odpisanim gradivom Knjižnice Domžale.
 • Na dogodku Lipicanci na Univerzi tudi najzahtevnejša »šola nad zemljo« Ob zaključku študijskega leta, bodo v petek, 16. junija 2017, v okviru Pedagoško raziskovalnega centra za konjerejo Krumperk, organizirali že 6. tradicionalno prireditev »Lipicanci na Univerzi«. Prireditev se bo začela ob 19.30 in bo namenjena promociji, predstavitvi pomena lipicanskega konja za Slovenijo. Z novim znanjem, prek Zgodbe o lipicancu želijo spodbuditi in navdušiti čim več mladih, do bodo znali ceniti in ohranjati lipicanskega konja. Prireditev bo posebej atraktivna, saj bodo predstavniki Kobilarne Lipica izvedli najzahtevnejše elemente imenovane »šola nad zemljo«. Zaključek prireditve bo tradicionalno potekalo v mraku, ko bo prireditveni prostor osvetljen z baklami.
 • Kratkotrajna popolna zapora zaradi Dirke po Sloveniji Zaradi kolesarske Dirke po Sloveniji bo danes, 16. junija 2017, med 11. in 13. uro, na cestah na relaciji Volčji potok – Radomlje – Količevo – Dob - Krtina - Moravče prihajalo do kratkotrajne popolne zapore. Prosimo za strpnost in razumevanje.
 • Športni pozdrav poletju V soboto, 17. junija bodo Domžale ponovno zaživele v športnem dogajanju. Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Občina Domžale, skupaj s športnimi organizacijami vabita na Športni pozdrav poletju, s številnimi aktivnostmi.
 • Bliža se tradicionalna prireditev Slamnikarski sejem Vabimo vas na SLAMNIKARSKI SEJEM DOMŽALE, v soboto, 10. junija 2017, od 8.30 do 15.00 v Slamnikarskem parku (parku pri Občini Domžale).
 • Zmagovalci Štartaj Domžale Vir, 7. junija 2017 – Včeraj zvečer je na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale (Obrtni zbornici Domžale) potekal finalni izbor zmagovalcev projekta Štartaj Domžale. V finalu je predstavilo svoje podjetniške ideje kar 17 najbolj nadobudnih podjetnikov, med katerimi je strokovna komisija izbrala štiri zmagovalce.
 • Kje bom preživljal poletne počitnice 2017 Lansko leto smo pred poletjem izdali bilten "Kje bom preživljal poletne počitnice 2017", ki je bil odlično sprejet med našimi občani. Namenjen je otrokom, mladostnikom in njihovim staršem, saj so notri predstavitve poletnih počitnic, varstev in tudi zanimivih dogodkov. Letošnja izdaja je še bolj obširna kot lanska in tako našim občanom ponujamo še bolj pester program. Bilten najdete v pdf obliki na spodnji povezavi, sicer pa so ga v tiskani obliki prejeli otroci v vrtcih, učenci v osnovnih šolah, najdete ga pa lahko tudi v Knjižnici Domžale, Centru za mlade Domžale in Kulturnem domu Franca Bernika.
 • Ureditev varne šolske poti na Jarčevi ulici na Rodici Občina Domžale je z lastniki zemljišč na območju Jarčeve ulice na Rodici našla skupen jezik in tako tamkajšnjim prebivalcem omogočila varno sprehajalno pot za pešce in kolesarje.
 • Časopis Slamnik bo dostavljen po gospodinjstvih v soboto Spoštovane občanke, spoštovani občani, zaradi večje okvare rotacije v Tiskarni Delo danes niso uspelo natisniti časopisa Slamnik. Okvaro so uspeli sanirati, vendar bo vaš časopis lahko natisnjen šele tekom noči. Slamnik v tiskani obliki bo po gospodinjstvih dostavljen v soboto, 27. maja.
 • Prometne zapore ob dveh velikih kolesarskih prireditvah v Domžalah Tradicionalni kolesarski festival Maraton Franja BTC CITY, ki bo potekal od 9. do 11. junija 2017, bo tudi letos potekal v občini Domžale.
 • Sledi še zadnji, 5. startup dogodek - ŠTARTAJ DOMŽALE Pridružite se nam na zadnjem startup dogodku – ŠTARTAJ DOMŽALE.
 • Pobarvanka hroščka Simona: Varno na poti Veliko aktivnosti je na področju varnosti v prometu za domžalske učence na začetku šolskega leta. Po mrzli zimi, ko se otroci ponovno vrnejo na ceste kot samostojni udeleženci v prometu, pa teh aktivnosti ni tako veliko. Zato smo se na Občini Domžale odločili, da pomagamo otrokom na zabaven način obuditi njihovo znanje in ga tudi utrditi. Občina Domžale je tako oblikovala in natisnila nove pobarvanke, ki so namenjene otrokom prve triade. V pobarvanki se hrošček Simon skupaj z dedkom odpravi na potep po občini Domžale in spoznava prometna pravila.
 • Javni poziv za uporabo montažnega šotora v letu 2017 Vabimo vas k oddaji vlog za uporabo montažnega šotora v letu 2017.
 • Teden ljubiteljske kulture 12. - 21. maj 2017 Slovenija se s Tednom ljubiteljske kulture četrtič pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi.
 • Obvestilo o zapori prometa na Ljubljanski cesti v Domžalah Občanke in občane Občine Domžale obveščamo,
 • V Domžalah največji dogodek za ljubitelje živali v Sloveniji Domžale bodo letos že tretjič gostile največji dogodek za ljubitelje živali pri nas - Festival za ljubitelje živali. Cilj dogodka je predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj na njem otroci in odrasli spoznajo veliko novega o živalih ter njihovi negi.
 • Iskrene čestitke SK Ihan za skupno zmago in naslov najboljšega slovenskega biatlonskega kluba v državi Izredno smo se razveselili odličnih letošnjih uspehov vašega smučarskega kluba Ihan. Ob častitljivem naslovu najboljšega biatlonskega kluba v državi vam izrekam iskrene čestitke.
 • Sprememba prometnega režima na Kamniški cesti v Domžalah in Šolski ulici v Ihanu Na Kamniški cesti v Domžalah bo vzpostavljena popolna zapora ceste zaradi investicijskih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, od 10. maja 2017 do 9. junija 2017, od 7. do 17. ure.
 • 2. STARTUP dogodek v Domžalah – ŠTARTAJ DOMŽALE Približuje se nam drugi startup dogodek – ŠTARTAJ DOMŽALE.
 • Prihaja mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Prvič je bil organiziran leta 2011 kot prvi tovrstni festival v Sloveniji.
 • S citrami po Domžalah Domžale, sobota 6. maj 2017 – Banda citrarska, Siničke, Notice, Marjanke ter druge citrarske skupine in posamezniki se bodo to soboto sprehodili po Domžalah in ustavili na posameznih lokacijah po Ljubljanski cesti in Kolodvorski ulici. Ta konec tedna bodo v Domžalah na vsakem koraku zazvenele citre.
 • Uporaba stadiona začasno ne bo mogoča Uporabnike igrišča in atletske steze na stadionu v Domžalah obveščamo, da uporaba stadiona, zaradi prenove igrišča in atletske steze, začasno ne bo mogoča.
 • Na nekaterih ekoloških otokih sedaj tudi zbiralniki za e-odpadke in baterije V okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki so bili pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o., skupaj z lokalnim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Prodnik d.o.o., na nekatere ekološke otoke v občinah Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče postavljeni zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo in baterije.
 • Kuhna na plac prinaša dve novosti Domžale, 28. april 2017 – Za vas imamo dve dobri novici. V maju bo naš dogodek na voljo cel dan. Lonci se bodo začeli odpirati ob 10. uri, zaprli pa se bodo šele v večernih urah, ob 21. uri. Poleg celodnevnega dogodka pa bomo od 18. ure naprej poskrbeli tudi za živo glasbo. Naša in vaša ušesa bo prijetno božala skupina Soul, jazz in jaz.
 • Delna cestna zapora na Gubčevi ulici Občanke in občane obveščamo, da bo na Gubčevi ulici (Dob – Količevo), zaradi investicijskih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju vzpostavljena delna cestna zapora, v tem času bo tudi spremenjen prometni režim, zato občane naprošamo, da upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo.
 • Obvestilo o letovanju otrok na Krk v času poletnih počitnic 2017 Zveza prijateljev mladine Domžale, Ljubljanska cesta 58, 1230 Domžale kot organizator vabi na letovanje vse šoloobvezne otroke, ki obiskujejo osnovne šole v Občinah Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče.
 • Obvestilo o zapori Župančičeve ulice v Domžalah Občanke in občane obveščamo, da bo po prvomajskih praznikih, 3. maja 2017, Občina Domžale pričela z deli na Župančičevi ulici v Domžalah.
 • Aktualne investicije Občina Domžale poleg večjih investicij, kot so gradnja novega doma krajanov – gasilskega doma na Studencu, poslovilnega objekta v Homcu, pokopališča v Radomljah, prenova Mlinarske brvi v Radomljah, načrtuje tudi investicije, ki so usmerjene v osnovno šolsko infrastrukturo. V Ihanu poteka gradnja prizidka podružnične osnovne šole, prav tako se izvaja energetska sanacija Osnovne šole Venclja Perka, V sredini junija načrtujemo širitev Osnovne šole Preserje, med poletjem pa bomo obnovili notranjost telovadnice v Osnovni šoli Dob. Pomlad pa je tudi priložnost, da našo pozornost usmerimo v cestno infrastrukturo in pogledamo kakšne posledice je za seboj, na cestah pustila zima. Zato v nadaljevanju pozorno preberite, kje vas čakajo delne in občasno kratkotrajne popolne zapore cest in ulic v občini Domžale.
 • Zapora občinskih cest zaradi prireditve – WINGS FOR LIFE Zaradi izvedbe dobrodelne tekaške prireditve »WINKS FOR LIFE WORLD RUN – KRILA ZA ŽIVLJENJE«, bodo 7. maja 2017 med 13.45 in 15.20 uro občasno zaprta križišča lokalnih cest z državnimi cestami v občini Domžale.
 • Dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud malim in srednjim podjetjem za izvedbo energetskega pregleda V petek, dne 21. 4. 2017, bo Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v Uradnem listu RS in na spletni strani www.ekosklad.si objavil nov javni poziv, namenjen dodeljevanju nepovratnih sredstev malim in srednjim podjetjem za izvedbo energetskega pregleda.
 • Zdravje v občini Domžale 2017 Okolje v katerem ljudje bivamo in delamo pomembno vpliva na naše zdravje, zato se zavedamo, da je potrebno že na lokalni ravni prispevati k dobremu zdravju vseh prebivalcev.
 • Nepovratne finančne spodbude občanom s strani Eko sklada Na Eko skladu odslej na voljo nepovratna sredstva občanom za naprave za samooskrbo z električno energijo, pa tudi dodatna nepovratna sredstva občanom za električna vozila in občinam za gradnjo skoraj nič-energijskih stavb ter dodatna kreditna sredstva občanom za okoljske naložbe.
 • Odmera NUSZ Finančna uprava RS je pričela z izdajanjem odmer Nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za občane Občine Domžale.
 • Novi ulični zbiralniki na ekoloških otokih Domžale, 6. april 2017 - Od jutri dalje, bodo na nekaterih ekoloških otokih v občini postavljeni ulični zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadne baterije.
 • Obvestilo pred pričetkom gradbenih del na cesti Mengeš-Rodica Občina Domžale bo v ponedeljek, 10. aprila 2017 pričela z izvajanjem gradbenih del na lokalni cesti Mengeš-Rodica.
 • Dela in zapore na cestah Na Radio cesti v Domžalah bo zaradi investicijskih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, vzpostavljena popolna zapora od 5. aprila 2017 do 21. junija 2017 od 7. do 17. ure.
 • Štartaj s svojo podjetniško idejo v Domžalah Domžale, 4. april 2017 – Uresniči svojo podjetniško idejo in začni svoj posel. Občina Domžale in Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale sta se pridružili vseslovenskemu projektu spodbujanja podjetništva in zaposljivosti, ki ga izvaja socialno podjetje Ustvarjalnik, soustvarjalci oddaje Štartaj Slovenija.
 • Obvestilo - Zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017« Občanke in občane obveščamo, da bo Občina Domžale v četrtek, 6. aprila 2017, na širšem območju občine izvedla zaščitno-reševalno vajo »Domžale 2017«.
 • Sodelujoči na Kuhni na plac 1.april 2017 Vas zanima, kateri ponudniki se bodo jutri predstavili na našem tržnem prostoru?
 • Dogodki ob občinskem prazniku Vljudno vabljeni!
 • Urbani gladiator Domžale se vrača - tokrat prihaja tudi mali otroški ubrani gladiatorček "V okviru občinskega praznika tudi tokrat napademo Domžale."
 • Očistimo Domžale 2017 Pridružite se nam na čistilni akciji »OČISTIMO DOMŽALE 2017« in prispevajte svoj delček k čistejši in lepši občini Domžale, ki bo potekala v od petka, 31. marca do nedelje, 2. aprila 2017.
 • Obvestilo Knjižnice Domžale o nedelovanju kataloga Cobiss Spodaj posredujemo obvestilo, ki so nam ga danes poslali iz Knjižnice Domžale.
 • Obvestilo o predvidenih zaporah občinskih cest Občanke in občane Občine Domžale obveščamo o naslednjih zaporah na občinskih cestah:
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si