Živimo urbano v sožitju z naravo


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Skrbimo za čisto okolje


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Ustvarjamo mesto priložnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Smo ugledno športno središče


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Novice

 • Časopis Slamnik bo dostavljen po gospodinjstvih v soboto Spoštovane občanke, spoštovani občani, zaradi večje okvare rotacije v Tiskarni Delo danes niso uspelo natisniti časopisa Slamnik. Okvaro so uspeli sanirati, vendar bo vaš časopis lahko natisnjen šele tekom noči. Slamnik v tiskani obliki bo po gospodinjstvih dostavljen v soboto, 27. maja.
 • Prometne zapore ob dveh velikih kolesarskih prireditvah v Domžalah Tradicionalni kolesarski festival Maraton Franja BTC CITY, ki bo potekal od 9. do 11. junija 2017, bo tudi letos potekal v občini Domžale.
 • Sledi še zadnji, 5. startup dogodek - ŠTARTAJ DOMŽALE Pridružite se nam na zadnjem startup dogodku – ŠTARTAJ DOMŽALE.
 • Pobarvanka hroščka Simona: Varno na poti Veliko aktivnosti je na področju varnosti v prometu za domžalske učence na začetku šolskega leta. Po mrzli zimi, ko se otroci ponovno vrnejo na ceste kot samostojni udeleženci v prometu, pa teh aktivnosti ni tako veliko. Zato smo se na Občini Domžale odločili, da pomagamo otrokom na zabaven način obuditi njihovo znanje in ga tudi utrditi. Občina Domžale je tako oblikovala in natisnila nove pobarvanke, ki so namenjene otrokom prve triade. V pobarvanki se hrošček Simon skupaj z dedkom odpravi na potep po občini Domžale in spoznava prometna pravila.
 • Javni poziv za uporabo montažnega šotora v letu 2017 Vabimo vas k oddaji vlog za uporabo montažnega šotora v letu 2017.
 • Teden ljubiteljske kulture 12. - 21. maj 2017 Slovenija se s Tednom ljubiteljske kulture četrtič pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi.
 • Obvestilo o zapori prometa na Ljubljanski cesti v Domžalah Občanke in občane Občine Domžale obveščamo,
 • V Domžalah največji dogodek za ljubitelje živali v Sloveniji Domžale bodo letos že tretjič gostile največji dogodek za ljubitelje živali pri nas - Festival za ljubitelje živali. Cilj dogodka je predvsem odgovorno skrbništvo živali, saj na njem otroci in odrasli spoznajo veliko novega o živalih ter njihovi negi.
 • Iskrene čestitke SK Ihan za skupno zmago in naslov najboljšega slovenskega biatlonskega kluba v državi Izredno smo se razveselili odličnih letošnjih uspehov vašega smučarskega kluba Ihan. Ob častitljivem naslovu najboljšega biatlonskega kluba v državi vam izrekam iskrene čestitke.
 • Sprememba prometnega režima na Kamniški cesti v Domžalah in Šolski ulici v Ihanu Na Kamniški cesti v Domžalah bo vzpostavljena popolna zapora ceste zaradi investicijskih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, od 10. maja 2017 do 9. junija 2017, od 7. do 17. ure.
 • 2. STARTUP dogodek v Domžalah – ŠTARTAJ DOMŽALE Približuje se nam drugi startup dogodek – ŠTARTAJ DOMŽALE.
 • Prihaja mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Prvič je bil organiziran leta 2011 kot prvi tovrstni festival v Sloveniji.
 • S citrami po Domžalah Domžale, sobota 6. maj 2017 – Banda citrarska, Siničke, Notice, Marjanke ter druge citrarske skupine in posamezniki se bodo to soboto sprehodili po Domžalah in ustavili na posameznih lokacijah po Ljubljanski cesti in Kolodvorski ulici. Ta konec tedna bodo v Domžalah na vsakem koraku zazvenele citre.
 • Uporaba stadiona začasno ne bo mogoča Uporabnike igrišča in atletske steze na stadionu v Domžalah obveščamo, da uporaba stadiona, zaradi prenove igrišča in atletske steze, začasno ne bo mogoča.
 • Na nekaterih ekoloških otokih sedaj tudi zbiralniki za e-odpadke in baterije V okviru projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki so bili pod okriljem družbe ZEOS, d.o.o., skupaj z lokalnim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Prodnik d.o.o., na nekatere ekološke otoke v občinah Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče postavljeni zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo in baterije.
 • Kuhna na plac prinaša dve novosti Domžale, 28. april 2017 – Za vas imamo dve dobri novici. V maju bo naš dogodek na voljo cel dan. Lonci se bodo začeli odpirati ob 10. uri, zaprli pa se bodo šele v večernih urah, ob 21. uri. Poleg celodnevnega dogodka pa bomo od 18. ure naprej poskrbeli tudi za živo glasbo. Naša in vaša ušesa bo prijetno božala skupina Soul, jazz in jaz.
 • Delna cestna zapora na Gubčevi ulici Občanke in občane obveščamo, da bo na Gubčevi ulici (Dob – Količevo), zaradi investicijskih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju vzpostavljena delna cestna zapora, v tem času bo tudi spremenjen prometni režim, zato občane naprošamo, da upoštevajo spremenjeno prometno signalizacijo.
 • Obvestilo o letovanju otrok na Krk v času poletnih počitnic 2017 Zveza prijateljev mladine Domžale, Ljubljanska cesta 58, 1230 Domžale kot organizator vabi na letovanje vse šoloobvezne otroke, ki obiskujejo osnovne šole v Občinah Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče.
 • Obvestilo o zapori Župančičeve ulice v Domžalah Občanke in občane obveščamo, da bo po prvomajskih praznikih, 3. maja 2017, Občina Domžale pričela z deli na Župančičevi ulici v Domžalah.
 • Aktualne investicije Občina Domžale poleg večjih investicij, kot so gradnja novega doma krajanov – gasilskega doma na Studencu, poslovilnega objekta v Homcu, pokopališča v Radomljah, prenova Mlinarske brvi v Radomljah, načrtuje tudi investicije, ki so usmerjene v osnovno šolsko infrastrukturo. V Ihanu poteka gradnja prizidka podružnične osnovne šole, prav tako se izvaja energetska sanacija Osnovne šole Venclja Perka, V sredini junija načrtujemo širitev Osnovne šole Preserje, med poletjem pa bomo obnovili notranjost telovadnice v Osnovni šoli Dob. Pomlad pa je tudi priložnost, da našo pozornost usmerimo v cestno infrastrukturo in pogledamo kakšne posledice je za seboj, na cestah pustila zima. Zato v nadaljevanju pozorno preberite, kje vas čakajo delne in občasno kratkotrajne popolne zapore cest in ulic v občini Domžale.
 • Zapora občinskih cest zaradi prireditve – WINGS FOR LIFE Zaradi izvedbe dobrodelne tekaške prireditve »WINKS FOR LIFE WORLD RUN – KRILA ZA ŽIVLJENJE«, bodo 7. maja 2017 med 13.45 in 15.20 uro občasno zaprta križišča lokalnih cest z državnimi cestami v občini Domžale.
 • Dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud malim in srednjim podjetjem za izvedbo energetskega pregleda V petek, dne 21. 4. 2017, bo Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v Uradnem listu RS in na spletni strani www.ekosklad.si objavil nov javni poziv, namenjen dodeljevanju nepovratnih sredstev malim in srednjim podjetjem za izvedbo energetskega pregleda.
 • Zdravje v občini Domžale 2017 Okolje v katerem ljudje bivamo in delamo pomembno vpliva na naše zdravje, zato se zavedamo, da je potrebno že na lokalni ravni prispevati k dobremu zdravju vseh prebivalcev.
 • Nepovratne finančne spodbude občanom s strani Eko sklada Na Eko skladu odslej na voljo nepovratna sredstva občanom za naprave za samooskrbo z električno energijo, pa tudi dodatna nepovratna sredstva občanom za električna vozila in občinam za gradnjo skoraj nič-energijskih stavb ter dodatna kreditna sredstva občanom za okoljske naložbe.
 • Odmera NUSZ Finančna uprava RS je pričela z izdajanjem odmer Nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za občane Občine Domžale.
 • Novi ulični zbiralniki na ekoloških otokih Domžale, 6. april 2017 - Od jutri dalje, bodo na nekaterih ekoloških otokih v občini postavljeni ulični zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadne baterije.
 • Obvestilo pred pričetkom gradbenih del na cesti Mengeš-Rodica Občina Domžale bo v ponedeljek, 10. aprila 2017 pričela z izvajanjem gradbenih del na lokalni cesti Mengeš-Rodica.
 • Dela in zapore na cestah Na Radio cesti v Domžalah bo zaradi investicijskih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, vzpostavljena popolna zapora od 5. aprila 2017 do 21. junija 2017 od 7. do 17. ure.
 • Štartaj s svojo podjetniško idejo v Domžalah Domžale, 4. april 2017 – Uresniči svojo podjetniško idejo in začni svoj posel. Občina Domžale in Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale sta se pridružili vseslovenskemu projektu spodbujanja podjetništva in zaposljivosti, ki ga izvaja socialno podjetje Ustvarjalnik, soustvarjalci oddaje Štartaj Slovenija.
 • Obvestilo - Zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017« Občanke in občane obveščamo, da bo Občina Domžale v četrtek, 6. aprila 2017, na širšem območju občine izvedla zaščitno-reševalno vajo »Domžale 2017«.
 • Sodelujoči na Kuhni na plac 1.april 2017 Vas zanima, kateri ponudniki se bodo jutri predstavili na našem tržnem prostoru?
 • Dogodki ob občinskem prazniku Vljudno vabljeni!
 • Urbani gladiator Domžale se vrača - tokrat prihaja tudi mali otroški ubrani gladiatorček "V okviru občinskega praznika tudi tokrat napademo Domžale."
 • Očistimo Domžale 2017 Pridružite se nam na čistilni akciji »OČISTIMO DOMŽALE 2017« in prispevajte svoj delček k čistejši in lepši občini Domžale, ki bo potekala v od petka, 31. marca do nedelje, 2. aprila 2017.
 • Obvestilo Knjižnice Domžale o nedelovanju kataloga Cobiss Spodaj posredujemo obvestilo, ki so nam ga danes poslali iz Knjižnice Domžale.
 • Obvestilo o predvidenih zaporah občinskih cest Občanke in občane Občine Domžale obveščamo o naslednjih zaporah na občinskih cestah:
 • Nasveti za večjo varnost motoristov na cestah Pomladno sonce in ugodne temperature kar vabijo voznike enoslednih motornih vozil, da po dolgi zimi preizkusijo svoje »jeklene konjičke«. Pri tem policisti svetujejo, da bodite pri vožnji izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa prilagodite razmeram na cesti.
 • Poslanica podžupanje mag. Renate Kosec ob svetovnem dnevu gozdov in svetovnem dnevu voda Danes in včeraj praznujemo dva prav posebna praznika – 21. marec je namreč svetovni dan gozdov in 22. marec svetovni dan voda. Verjetno ni naključje, da sta ta praznika drug za drugim glede na povezanost gozdov z vodo in obratno. Slovenija je država, kjer imamo izjemno veliko gozdov in tudi veliko rek ter izvirov. Lahko rečem, da smo Slovenci zelo zadovoljni narod, saj nas je narava bogato obdarila. Vendar pa nisem prepričana, če vedno dovolj cenimo in spoštujemo ta dva velika darova, ki smo ju prejeli. Zato je prav, da smo na svetovni ravni običajna dneva spremenili v praznika in se tako vsaj občasno spomnimo, da darov ne jemljemo samoumevno.
 • Odkar se biološke odpadke zbira v ločenih zabojnikih, pristane vse več hrane v kanalizaciji Domžale. 22. marca 2017 - Svetovni dan voda je letos namenjen opozarjanju na problematiko odpadne vode.
 • Obvestilo o posegih in zaporah na občinskih cestah Občanke in občane Občine Domžale obveščamo o naslednjih zaporah in posegih na občinskih cestah ter hkrati naprošamo za strpnost in upoštevanje prometne signalizacije:
 • Ob svetovnem dnevu voda Svetovni dan voda je letos namenjen odpadni vodi.
 • Natečaj prostovoljec leta 2016 Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.
 • Miške na Občini Domžale Danes, 16. marca, so si miške iz Krtine (enota Mavrica, vrtec Urša) ogledale predstavo Mojca Pokrajculja v Kulturni dom Franca Bernika Domžale. Preden so se vrnile domov, pa so miške obiskale še Občino Domžale, kjer jih je sprejela podžupanja mag. Renata Kosec.
 • Fotografska razstava Občina Domžale – prostor zadovoljnih ljudi Ob občinskem prazniku bodo v Knjižnici Domžale razstavljeni portreti, aktivnosti, generacije in znamenitosti, ki krasijo naš prostor.
 • Domžalska Kuhna na plac zopet odpira svoj lonec Domžale, 13. marec 2017 – Kaj je že Kuhna na plac, se boste vprašali? To je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki je lansko leto poživila in popestrila dogajanje na domžalskem tržnem prostoru. To je tista sobota v mesecu, ko vam ni treba kuhati za domačim štedilnikom.
 • Gregorjevo v pisarni podžupanje mag. Renate Kosec V nedeljo, 12. marca, bomo praznovali Gregorjevo. Na Občini Domžale smo z praznovanjem pričeli že prej, saj so nas danes obiskali vrtčevski otroci, ki so prišli okrasiti pisarno gospe podžupanje.
 • Prejemniki državnih priznanj Civilne zaščite iz Občine Domžale Včeraj, 7. Marca 2017, je v Medvodah potekala slavnostna prireditev, ki jo je ob svetovnem dnevu civilne zaščite organizirala Uprava za zaščito in reševanje izpostava Ljubljana, na kateri so podelili državna priznanja. Letos smo v naši občini dobili tri priznanja – bronasti znak Civilne zaščite sta dobili Ekipa za prvo pomoč CZ Občine Domžale in Ekipa za prvo pomoč Rdečega križa Domžale. Zlati znak pa je prejel gospod Rudolf Volčini. Kot pa je tudi že tradicija v naši občini, bo nagrajence in vse ostale člane zaščitno – reševalnega sistema Občine Domžale sprejel tudi župan Toni Dragar.
 • Kako živeti s poplavami 2017 Uprava RS za zaščito in reševanje je objavila poučen film na temo poplav.
 • 18. Gostičevi dnevi Vljudno vabljeni!
 • Svetovni dan civilne zaščite - 1. marec Generalna skupščina OZN je leta 1990 1. marec razglasila za svetovni dan civilne zaščite. Namen zaznamovanja svetovnega dneva Civilne zaščite je ta, da bi v javnosti krepiti zavest o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami. Hkrati naj bi krepili zavest tudi o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred različnimi nesrečami in poudarili pomen mednarodnega sodelovanja za zaščito človeka in njegovega okolja.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si