Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prisluhnemo občankam in občanom


Smo ugledno športno središče


Skrbimo za čisto okolje


Ustvarjamo mesto priložnosti


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Častni občani

 • Peter Primožič Ves čas Primožičevega pravniškega delovanja ja bil povezan z volilnimi opravili v občini, sprva kot tajnik občinske volilne komisije, v zadnjih desetletjih kot njen predsednik, vse do volitev 2010. Večina Domžalčanov pa Petra Primožiča pozna tudi kot predanega planinca, ki je več kot desetletje PD Domžale tudi predsedoval. Nedvomno je Peter Primožič s svojim predanim strokovnim delom kot predsednik Skupščine občine Domžale v obdobju 1986 do 1990 in kot prostovoljec v eni najštevilčnejših organizacij civilne sfere v lokalni sredini pustil prepoznaven pečat.
 • Dr. Velimir Vulikić Že več kot 60 let se ukvarja s pisanjem črtic, strokovnih stomatoloških prispevkov in proze, ki je dosegla že 26 knjig. Dr. Vulikić je član v desetih društvih, sekcijah in klubih, med drugim v muzejskem društvu Domžale in društvu diabetikov Domžale. Je dobitnik številnih priznanj in odličij, med drugim Kajuhove nagrade, priznanja občinske gasilske zveze Domžale, nagrade občine Domžale in srebrne plakete Občine Domžale. S svojim delom je obogatil naše poznavanje kulture in zgodovine občine Domžale, pa tudi širše. Njegovo strokovno delo je neprecenljivo daleč naokoli pa tudi preko naših meja.
 • Jože Pogačnik rojen 27. 07. 1916, živi v Domžalah, je priznanje častni občan prejel v letu 2003 za prispevek k razvoju Občine Domžale. Svoje življenjsko delo je opravil predvsem kot direktor Tosame, uspešno pa je dvakrat opravljal tudi funkcijo predsednika Skupščine Občine Domžale.
 • Dr. Miroslav Stiplovšek Priznanje častni občan je prejel za življenjsko delo na področju novejše zgodovine, predvsem pa za opravljeno delo na področju kulture in raziskovalne dejavnosti v Občini Domžale. Novi častni občan pa je tudi prijazen sogovornik, dober prijatelj, predvsem pa občan, ki vselej poudarja svojo pripadnost Domžalam ter skuša po svojih močeh prispevati k razvoju naše občine na tem področju.
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si