Prisluhnemo občankam in občanom


Skrbimo za čisto okolje


Ustvarjamo mesto priložnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Smo ugledno športno središče


Živimo urbano v sožitju z naravo


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


MEDIJSKO SREDIŠČE

 • Podžupanja mag. Renata Kosec je učencem OŠ Roje razdelila novo pobarvanko hroščka Simona – Varno na poti Danes, 27. marca, je podžupanja mag. Renata Kosec pričela z obiski domžalskih šol v okviru projekta Varno na poti. Občina Domžale je namreč oblikovala in natisnila nove pobarvanke, ki so namenjene otrokom prve triade. V pobarvanki se hrošček Simon skupaj z dedkom odpravi na potep po občini Domžale in spoznava prometna pravila. Na Občini Domžale smo namreč ugotovili, da je veliko aktivnosti na področju varnosti v prometu za učence na začetku šolskega leta. Po mrzli zimi, ko se otroci vrnejo na ceste, pa teh aktivnosti ni tako veliko. Zato smo se odločili, da pomagamo otrokom na zabaven način utrditi njihovo znanje.
 • 19. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 16. marca 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 19. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Zasedanje regijskega otroškega parlamenta – Otroci in načrtovanje prihodnosti Na OŠ Venclja Perka je danes, 10. marca 2017, v dopoldanskem času, potekalo zasedanje regijskega parlamenta za osrednjeslovensko regijo.
 • Slovesnost ob svetovnem dnevu civilne zaščite v Centru za zaščito in reševanje Domžale V četrtek, 9. marca 2017, je v novem javnem zavodu Center za zaščito in reševanje Domžale potekal sprejem ob svetovnem dnevu civilne zaščite. Slovesnost je pričela gospodična Nastja Omahen, ki je zapela slovensko himno.
 • Biserna poroka Ljudmile in Ivana Grojzdka Ena izmed prijetnejših dolžnosti, ki jih opravlja župan Občine Domžale Toni Dragar, je tudi praznovanje življenjskih jubilejev. Prav vsak občan in občanka sta namreč pomemben del življenja in dela lokalne skupnosti in prav vsakomur smo hvaležni za njegov delež pri razvoju občine.
 • Glavno nagrado mesta Domžale je prejel avstralsko-nepalski film Šerpa – Spor na Everestu režiserke Jennifer Peedom Šerpa je zmagovalec 11. festivala gorniškega filma, katerega častni sponzor je Občina Domžale.
 • 27. Pustni karneval na Viru V soboto popoldan se je otroško pustno rajanje nadaljevalo v športnem parku Vir pod šotorom, kjer je male pustne šeme zabaval Ribič Pepe, ki je ta hip eden izmed najbolj priljubljenih otroških junakov. Gre za zgodbo o starem mornarju Ribiču Pepetu in njegovem najboljšem prijatelju, ptiču Kakaduduju.
 • OTROŠKO PUSTNO RAJANJE V ČEŠMINOVEM PARKU Pust je praznik veselja, ki naj bi odganjal zimo in v deželo privabljal pomlad. To je tudi čas, ki se ga najbolj veselijo otroci, saj se na ta dan lahko našemijo v maškare in se pridružijo številnim pustnim zabavam.
 • ŠPORTNIK LETA 2016 Podelitev priznanj najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem v občini domžale za leto 2016
 • Državno prvenstvo v Ekokvizu 2017 za osnovne šole V petek, 17. februarja 2017 je na OŠ Rodica potekalo državno tekmovanje v Ekokvizu za osnovne šole. Učenci 6. 7. in 8. razredov osnovne šole so tekmovali za naziv NAJVEČJA EKOFACA v Sloveniji.
 • 18. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 16. februarja 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 18. seja Občinskega sveta Občine Domžale, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Predaja oblasti Pustni sekciji Striček z Vira Vir pri Domžalah se je v soboto, 11. februarja 2017 s tradicionalno postavitvijo Strička, maskote tamkajšnje pustne sekcije, ter prevzemom občinske oblasti, vključno s ključem občinske blagajne, za štirinajst dni spremenil v Pustno deželo, kjer bodo veljali strogi pustni deželi, za kar bo skrbela stroga pustna policija.
 • Občina Domžale in Slovensko društvo Slovenija Rűti praznovala v Švici Slovensko društvo SD Slovenija Rűti in Občina Domžale sta 4. septembra 1982 na slovesnosti v Švici podpisali Dogovor o medsebojnem sodelovanju, s katerim sta se zavezali, da bosta sodelovali na izobraževalnem, kulturnem in telesnokulturnem področju.
 • Dvanajst novih občinskih štipendij za dijake in študente iz občine Domžale Na zadnji januarski dan je v sejni sobi Občine Domžale potekal slavnostni podpis pogodb o štipendiranju. Občina želi na tak način pomagati uspešnim dijakom in študentom, ki so predani svojemu šolanju in ambicijam ter pomagati dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin.
 • Dva jubilejna koncerta v počastitev rojstnega dneva dr. Tomaža Habeta V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah sta v nedeljo, 29. januarja 2017, v popoldanskih in večernih urah potekala jubilejna koncerta v počastitev 70-letnice izjemnega domžalskega glasbenega ustvarjalca in poustvarjalca, violinista in dirigenta, avtorja učbenikov, glasbenega pedagoga številnih uspešnih glasbenikov, mentorja in sopotnika ter vsestranskega ustvarjalca, ki je od rojstva zapisan in predan glasbi, profesorja Tomaža Habeta.
 • Spominska slovesnost v Rudniku Na Rudniku pri Radomljah je dopoldan potekala vsakoletna spominska slovesnost v spomin na dogodke, ki so se na tem območju odvijali 6. januarja 1945 in v katerih je življenje zaradi izdaje izgubilo preko 30 borcev NOB.
 • Na Občini Domžale obujamo slovenski običaj prihoda kolednikov Danes, 6. januarja 2016, praznujemo praznik Sveti trije kralji. Po starem slovenskem običaju so na Občino Domžale prišli koledniki – otroci iz vrtca Dominik Savio in podžupanji mag. Renati Kosec zapeli pesmico.
 • Dvakratno silvestrovanje v Domžalah V novo leto smo v Domžalah skočili kar dvakrat; najprej otroci z otroškim silvestrovanjem ob 10. uri v velikem šotoru na tržnem prostoru ter nato še silvestrovanje v nabito polnem šotoru z glasbo, plesom in v prijetnem razpoloženju, za katerega so poskrbeli v ansamblu Okrogli muzikantje.
 • Praznični koncert Godbe Domžale ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih Domovina je dom, košček sveta, ki ga vedno nosimo v srcu
 • Božična Petkova pumba z energično Tanjo Žagar Na božični dan je velikem šotoru pri domžalski tržnici odvijala Božična Petkova pumpa z Dj Boštjanom, Tanjo Žagar s skupino Avantura in ansamblom Nebo.
 • Pop-rock večer doživel vrhunec z nastopom Big Foot Mame Uvodni večer v pester program Čarobnega decembra je pripadel skupini Mambo Kings, ki je skoraj pet ur s plesnimi ritmi zabavala zbrano občinstvo, ki se ni pretirano ozirala na mrzle zimske temperature.
 • Božiček obiskal otroke v Češminovem parku Tudi letos so otroci v Češminovem parku komaj čakali obisk Božička.
 • S pomočjo novega občinskega dvigala prvič v županovi pisarni Invalidka Cvetka Štirn vsako leto pred novim letom obišče župana Tonija Dragarja.
 • Novoletna novinarska konferenca Občine Domžale Občina Domžale je ob zaključku leta pripravila zadnjo novinarsko konferenco v letošnjem letu, na kateri smo pogledali na preteklo leto, pregledali naše delo in naredili načrt za prihodnje.
 • Luč miru iz Betlehema v županovi pisarni Skavta Jerneja Kastelic iz Stega Žmohtne Žabe Domžale in Luka Marinko iz Stega Homški Sončki sta včeraj na Občino Domžale prinesla Luč miru iz Betlehema in jo predala županu Toniju Dragarju.
 • Tek Božičkov za dober namen V petek, 16. decembra 2016, je v Domžalah v organizaciji ekipe Otoka športa že drugič potekal dobrodelni Božičkov tek.
 • Občinski svet sprejel proračuna za leti 2017 in 2018 V četrtek, 15. decembra 2016, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 17. seja Občinskega sveta Občine Domžale, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Prvi podjetniški zajtrk Območna Obrtno-podjetniška zbornica Domžale in Slovenska gospodarska zveza iz Celovca, ki je vodilna na področju pospeševanja skupnega alpsko-jadranskega prostora, sta danes organizirali prvi podjetniški zajtrk.
 • Sprejem plesalk in plesalcev Plesne šole Miki za izjemne dosežke Župan Toni Dragar in direktor Zavod za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič sta včeraj v sejni sobi naše Občine sprejela plesalke in plesalce iz Plesna šola Miki, ki nas kar naprej navdušujejo z vrhunskimi rezultati s svetovnih in evropskih prvenstev.
 • Slavnostno odprtje Gostilne dela v Domžalah Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
 • Center za socialno delo Domžale v novih prostorih na Masljevi ulici 3 Center za socialno delo Domžale je včeraj, 6. decembra 2016, tudi uradno odprl vrata svojih novih prostorov.
 • Miklavž obiskal tudi domžalske otroke V ponedeljek, na Miklavžev predvečer, je v Športni dvorani Domžale vse pridne domžalske otroke obiskal prvi izmed treh dobrih mož, sveti Miklavž.
 • Pestro zimsko dogajanje na domžalskem drsališču Na otvoritvi, v petek, 2. decembra 2016, ob 17. uri, sta direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Uroš Križanič in župan Občine Domžale, Toni Dragar »predala« drsališče v uporabo vsem obiskovalcem.
 • S prižigom luči vstopili v Čarobni december Včeraj, ko smo vstopili v mesec december smo s prižigom prazničnih luči v centru Domžal slavnostno pričeli Čarobni december.
 • Državni svet na obisku v Domžalah V torek, 29. novembra se je na obisku v naši občini mudila delegacija Državnega sveta.
 • »Otroci, sledite svojim sanjam, bodite pri tem pogumni in vztrajni« Sprejem mini župana in mini podžupanje pri predsedniku republike Borutu Pahorju
 • Člani štaba Civilne zaščite Domžale predavali študentom obramboslovja na Fakulteti za družbene vede V petek, 18. novembra 2016, so študentom obramboslovja v okviru predmeta Upravljanje in vodenje ob nesrečah predavali poveljnik Civilne zaščite Občine Domžale Marko Žagar, namestnik poveljnika Peter Gubanc, članica štaba in podžupanja mag. Renata Kosec ter direktor novega javnega zavoda Center za zaščito in reševanje Domžale.
 • Mini župan in mini podžupanja na Tradicionalnem slovenskem zajtrku Slovenska fundacija za Unicef je na Občino Domžale pred časom naslovila zanimiv predlog programa ob obeleženju Svetovnega dneva otroka (20. november), kateremu smo letos pozornost namenili na današnji dan, 18. novembra.
 • Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos – Industrijska dediščina Gorenjske Sedem gorenjskih muzejev se je združilo v novem projektu, katerega rezultat ni le skupinska razstava o gorenjski industrijski dediščini s predstavitvijo poglavitnih gorenjskih tovarn, temveč tudi medsebojno sodelovanje in izmenjava bogatega gradiva tega vsebinskega področja.
 • Jubilejno srečanje slovenskih diabetikov v Domžalah Živeti (po)polno, tudi s sladkorno boleznijo
 • Slavnostna otvoritev trgovskega centra ARKADIA Domžale Danes, 4. novembra 2016, se je na Virski cesti 21 v Domžalah odprl nov trgovski center ARKADIA. Povezovalka programa gospa Bernarda Žarn je goste lepo pozdravila in povedala nekaj uvodnih besed ob uradnem odprtju.
 • Knjigobežnica Občine Domžale tudi na planini Naše knjigobežnice, ki stojijo na 8 različnih lokacijah v naši občini so bile to poletje ponovno »hit« - v Češminovem parku, na domžalskem bazenu, ob Kamniški Bistrici zraven Sahare, na Viru pri novi skulpturi, na počivališču ob plinski postaji pri Šumberku, v Homcu pri počivališču ob brvi, v Dobu v parku pri Močilniku in v grobeljskem drevoredu. Letošnja novost je bila knjigobežnica na domžalskem bazenu, ki je požela veliko veselja pri otrocih, ki so poletje preživljali čofotajoč v bazenu. Prav tako pa smo letos tudi v knjigobežnice postavili ne le knjige Knjižnice Domžale, temveč tudi pobarvanke Hroščka Simona, knjižice Rajžamo po Domžalah in publikaciji o poučni poti Blata Mlake ter lisičkini poti na Šumberk. Glede na to, da so vse publikacije zelo hitro pošle, smo prepričani, da mnogi otroci še danes uživajo v barvanju in branju. Odločili pa smo se, da želimo naše občane in druge obiskovalce s knjigami in pobarvankami razveseljevati tudi izven meja naše občine. Na Mali planini sredi visokogorske kulturne pokrajine Kamniško-Savinjskih Alp stoji Domžalski dom, ki se danes ponosno ponaša z novo, prav posebno »gorsko« prirejeno knjigobežnico.
 • Slovesna otvoritev nadgrajene Centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik V Javnem podjetju Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik so danes slovesno odprli nadgrajeno čistilno napravo, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji.
 • 16. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 20. oktobra 2016, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 13. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Srečanje pripadnikov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin Včeraj, 19. oktobra 2016 je v Občini Tolmin potekalo srečanje pripadnikov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin, ki že vrsto let skupaj sodelujeta z izmenjavo dobrih praks in si pomagata v težkih trenutkih.
 • Zaključena turneja Hroščka Simona V petek, 7. oktobra 2016, je Hrošček Simon skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec obiskal še zadnje dve osnovni šoli domžalske občine. Najprej se je ustavil v Jaršah, oddelku OŠ Rodica, nato na OŠ Rodica in nazadnje še OŠ Domžale.
 • Slavnostno odprtje Centra za zaščito in reševanje Domžale Včeraj, 12. oktobra 2016, se je slavnostno odprl nov javni zavod Center za zaščito in reševanje Domžale. Obiskovalce je pozdravil v.d. direktor Andrej Jarc, slavnostna govorca pa sta bila naš župan Toni Dragar in ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič.
 • Za nami je že 7. Dobrodelni gasilski koncert Včeraj, 6. oktobra 2016 sta Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale v Športni dvorani Domžale uspešno izvedla že 7. Dobrodelni gasilski koncert.
 • »Svet, v katerem želim živeti« V okviru Tedna otroka je včeraj v sejni sobi predstavnike učencev domžalskih osnovnih šol in njihove mentorice sprejel župan Občine Domžale, Toni Dragar.
 • Hrošček Simon obiskal OŠ Roje in OŠ Dragomelj Sreda je bila res posebna, saj je Hroščka Simona na OŠ Roje čakalo pravo pravcato presenečenje. Že ko je vkorakal v zbornico OŠ Roje je bil izjemno presenečen, saj ga tokrat niso pričakali le prvošolčki, temveč prav vsi učenci. Nasmejano so ga pozdravili, najmlajši pa ga tudi objeli.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si