Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Prisluhnemo občankam in občanom


Ustvarjamo mesto priložnosti


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Skrbimo za čisto okolje


Živimo urbano v sožitju z naravo


Smo ugledno športno središče


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


MEDIJSKO SREDIŠČE

 • Predaja oblasti Pustni sekciji Striček z Vira Vir pri Domžalah se je v soboto, 11. februarja 2017 s tradicionalno postavitvijo Strička, maskote tamkajšnje pustne sekcije, ter prevzemom občinske oblasti, vključno s ključem občinske blagajne, za štirinajst dni spremenil v Pustno deželo, kjer bodo veljali strogi pustni deželi, za kar bo skrbela stroga pustna policija.
 • Občina Domžale in Slovensko društvo Slovenija Rűti praznovala v Švici Slovensko društvo SD Slovenija Rűti in Občina Domžale sta 4. septembra 1982 na slovesnosti v Švici podpisali Dogovor o medsebojnem sodelovanju, s katerim sta se zavezali, da bosta sodelovali na izobraževalnem, kulturnem in telesnokulturnem področju.
 • Dvanajst novih občinskih štipendij za dijake in študente iz občine Domžale Na zadnji januarski dan je v sejni sobi Občine Domžale potekal slavnostni podpis pogodb o štipendiranju. Občina želi na tak način pomagati uspešnim dijakom in študentom, ki so predani svojemu šolanju in ambicijam ter pomagati dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin.
 • Dva jubilejna koncerta v počastitev rojstnega dneva dr. Tomaža Habeta V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah sta v nedeljo, 29. januarja 2017, v popoldanskih in večernih urah potekala jubilejna koncerta v počastitev 70-letnice izjemnega domžalskega glasbenega ustvarjalca in poustvarjalca, violinista in dirigenta, avtorja učbenikov, glasbenega pedagoga številnih uspešnih glasbenikov, mentorja in sopotnika ter vsestranskega ustvarjalca, ki je od rojstva zapisan in predan glasbi, profesorja Tomaža Habeta.
 • Spominska slovesnost v Rudniku Na Rudniku pri Radomljah je dopoldan potekala vsakoletna spominska slovesnost v spomin na dogodke, ki so se na tem območju odvijali 6. januarja 1945 in v katerih je življenje zaradi izdaje izgubilo preko 30 borcev NOB.
 • Na Občini Domžale obujamo slovenski običaj prihoda kolednikov Danes, 6. januarja 2016, praznujemo praznik Sveti trije kralji. Po starem slovenskem običaju so na Občino Domžale prišli koledniki – otroci iz vrtca Dominik Savio in podžupanji mag. Renati Kosec zapeli pesmico.
 • Dvakratno silvestrovanje v Domžalah V novo leto smo v Domžalah skočili kar dvakrat; najprej otroci z otroškim silvestrovanjem ob 10. uri v velikem šotoru na tržnem prostoru ter nato še silvestrovanje v nabito polnem šotoru z glasbo, plesom in v prijetnem razpoloženju, za katerega so poskrbeli v ansamblu Okrogli muzikantje.
 • Praznični koncert Godbe Domžale ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih Domovina je dom, košček sveta, ki ga vedno nosimo v srcu
 • Božična Petkova pumba z energično Tanjo Žagar Na božični dan je velikem šotoru pri domžalski tržnici odvijala Božična Petkova pumpa z Dj Boštjanom, Tanjo Žagar s skupino Avantura in ansamblom Nebo.
 • Pop-rock večer doživel vrhunec z nastopom Big Foot Mame Uvodni večer v pester program Čarobnega decembra je pripadel skupini Mambo Kings, ki je skoraj pet ur s plesnimi ritmi zabavala zbrano občinstvo, ki se ni pretirano ozirala na mrzle zimske temperature.
 • Božiček obiskal otroke v Češminovem parku Tudi letos so otroci v Češminovem parku komaj čakali obisk Božička.
 • S pomočjo novega občinskega dvigala prvič v županovi pisarni Invalidka Cvetka Štirn vsako leto pred novim letom obišče župana Tonija Dragarja.
 • Novoletna novinarska konferenca Občine Domžale Občina Domžale je ob zaključku leta pripravila zadnjo novinarsko konferenco v letošnjem letu, na kateri smo pogledali na preteklo leto, pregledali naše delo in naredili načrt za prihodnje.
 • Luč miru iz Betlehema v županovi pisarni Skavta Jerneja Kastelic iz Stega Žmohtne Žabe Domžale in Luka Marinko iz Stega Homški Sončki sta včeraj na Občino Domžale prinesla Luč miru iz Betlehema in jo predala županu Toniju Dragarju.
 • Tek Božičkov za dober namen V petek, 16. decembra 2016, je v Domžalah v organizaciji ekipe Otoka športa že drugič potekal dobrodelni Božičkov tek.
 • Občinski svet sprejel proračuna za leti 2017 in 2018 V četrtek, 15. decembra 2016, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 17. seja Občinskega sveta Občine Domžale, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Prvi podjetniški zajtrk Območna Obrtno-podjetniška zbornica Domžale in Slovenska gospodarska zveza iz Celovca, ki je vodilna na področju pospeševanja skupnega alpsko-jadranskega prostora, sta danes organizirali prvi podjetniški zajtrk.
 • Sprejem plesalk in plesalcev Plesne šole Miki za izjemne dosežke Župan Toni Dragar in direktor Zavod za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič sta včeraj v sejni sobi naše Občine sprejela plesalke in plesalce iz Plesna šola Miki, ki nas kar naprej navdušujejo z vrhunskimi rezultati s svetovnih in evropskih prvenstev.
 • Slavnostno odprtje Gostilne dela v Domžalah Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
 • Center za socialno delo Domžale v novih prostorih na Masljevi ulici 3 Center za socialno delo Domžale je včeraj, 6. decembra 2016, tudi uradno odprl vrata svojih novih prostorov.
 • Miklavž obiskal tudi domžalske otroke V ponedeljek, na Miklavžev predvečer, je v Športni dvorani Domžale vse pridne domžalske otroke obiskal prvi izmed treh dobrih mož, sveti Miklavž.
 • Pestro zimsko dogajanje na domžalskem drsališču Na otvoritvi, v petek, 2. decembra 2016, ob 17. uri, sta direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Uroš Križanič in župan Občine Domžale, Toni Dragar »predala« drsališče v uporabo vsem obiskovalcem.
 • S prižigom luči vstopili v Čarobni december Včeraj, ko smo vstopili v mesec december smo s prižigom prazničnih luči v centru Domžal slavnostno pričeli Čarobni december.
 • Državni svet na obisku v Domžalah V torek, 29. novembra se je na obisku v naši občini mudila delegacija Državnega sveta.
 • »Otroci, sledite svojim sanjam, bodite pri tem pogumni in vztrajni« Sprejem mini župana in mini podžupanje pri predsedniku republike Borutu Pahorju
 • Člani štaba Civilne zaščite Domžale predavali študentom obramboslovja na Fakulteti za družbene vede V petek, 18. novembra 2016, so študentom obramboslovja v okviru predmeta Upravljanje in vodenje ob nesrečah predavali poveljnik Civilne zaščite Občine Domžale Marko Žagar, namestnik poveljnika Peter Gubanc, članica štaba in podžupanja mag. Renata Kosec ter direktor novega javnega zavoda Center za zaščito in reševanje Domžale.
 • Mini župan in mini podžupanja na Tradicionalnem slovenskem zajtrku Slovenska fundacija za Unicef je na Občino Domžale pred časom naslovila zanimiv predlog programa ob obeleženju Svetovnega dneva otroka (20. november), kateremu smo letos pozornost namenili na današnji dan, 18. novembra.
 • Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos – Industrijska dediščina Gorenjske Sedem gorenjskih muzejev se je združilo v novem projektu, katerega rezultat ni le skupinska razstava o gorenjski industrijski dediščini s predstavitvijo poglavitnih gorenjskih tovarn, temveč tudi medsebojno sodelovanje in izmenjava bogatega gradiva tega vsebinskega področja.
 • Jubilejno srečanje slovenskih diabetikov v Domžalah Živeti (po)polno, tudi s sladkorno boleznijo
 • Slavnostna otvoritev trgovskega centra ARKADIA Domžale Danes, 4. novembra 2016, se je na Virski cesti 21 v Domžalah odprl nov trgovski center ARKADIA. Povezovalka programa gospa Bernarda Žarn je goste lepo pozdravila in povedala nekaj uvodnih besed ob uradnem odprtju.
 • Knjigobežnica Občine Domžale tudi na planini Naše knjigobežnice, ki stojijo na 8 različnih lokacijah v naši občini so bile to poletje ponovno »hit« - v Češminovem parku, na domžalskem bazenu, ob Kamniški Bistrici zraven Sahare, na Viru pri novi skulpturi, na počivališču ob plinski postaji pri Šumberku, v Homcu pri počivališču ob brvi, v Dobu v parku pri Močilniku in v grobeljskem drevoredu. Letošnja novost je bila knjigobežnica na domžalskem bazenu, ki je požela veliko veselja pri otrocih, ki so poletje preživljali čofotajoč v bazenu. Prav tako pa smo letos tudi v knjigobežnice postavili ne le knjige Knjižnice Domžale, temveč tudi pobarvanke Hroščka Simona, knjižice Rajžamo po Domžalah in publikaciji o poučni poti Blata Mlake ter lisičkini poti na Šumberk. Glede na to, da so vse publikacije zelo hitro pošle, smo prepričani, da mnogi otroci še danes uživajo v barvanju in branju. Odločili pa smo se, da želimo naše občane in druge obiskovalce s knjigami in pobarvankami razveseljevati tudi izven meja naše občine. Na Mali planini sredi visokogorske kulturne pokrajine Kamniško-Savinjskih Alp stoji Domžalski dom, ki se danes ponosno ponaša z novo, prav posebno »gorsko« prirejeno knjigobežnico.
 • Slovesna otvoritev nadgrajene Centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik V Javnem podjetju Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik so danes slovesno odprli nadgrajeno čistilno napravo, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Republiki Sloveniji.
 • 16. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 20. oktobra 2016, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 13. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Srečanje pripadnikov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin Včeraj, 19. oktobra 2016 je v Občini Tolmin potekalo srečanje pripadnikov Civilne zaščite Občine Domžale in Občine Tolmin, ki že vrsto let skupaj sodelujeta z izmenjavo dobrih praks in si pomagata v težkih trenutkih.
 • Zaključena turneja Hroščka Simona V petek, 7. oktobra 2016, je Hrošček Simon skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec obiskal še zadnje dve osnovni šoli domžalske občine. Najprej se je ustavil v Jaršah, oddelku OŠ Rodica, nato na OŠ Rodica in nazadnje še OŠ Domžale.
 • Slavnostno odprtje Centra za zaščito in reševanje Domžale Včeraj, 12. oktobra 2016, se je slavnostno odprl nov javni zavod Center za zaščito in reševanje Domžale. Obiskovalce je pozdravil v.d. direktor Andrej Jarc, slavnostna govorca pa sta bila naš župan Toni Dragar in ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič.
 • Za nami je že 7. Dobrodelni gasilski koncert Včeraj, 6. oktobra 2016 sta Gasilska zveza Domžale in Občina Domžale v Športni dvorani Domžale uspešno izvedla že 7. Dobrodelni gasilski koncert.
 • »Svet, v katerem želim živeti« V okviru Tedna otroka je včeraj v sejni sobi predstavnike učencev domžalskih osnovnih šol in njihove mentorice sprejel župan Občine Domžale, Toni Dragar.
 • Hrošček Simon obiskal OŠ Roje in OŠ Dragomelj Sreda je bila res posebna, saj je Hroščka Simona na OŠ Roje čakalo pravo pravcato presenečenje. Že ko je vkorakal v zbornico OŠ Roje je bil izjemno presenečen, saj ga tokrat niso pričakali le prvošolčki, temveč prav vsi učenci. Nasmejano so ga pozdravili, najmlajši pa ga tudi objeli.
 • Hrošček Simon obiskal osnovno šolo Preserje pri Radomljah in podružnično šolo Ihan Včerajšnji dan je Hrošček Simon že obiskal tri domžalske osnovne šole, danes pa je najprej odšel na obisk k prvošolčkom v Radomlje in nato še v Ihan.
 • Hrošček Simon obiskal osnovno šolo Dob in njeno podružnico Krtina ter osnovno šolo Venclja Perka Od ponedeljka, 3. oktobra 2016, do nedelje, 9. oktobra 2016, poteka Teden otroka in letošnja tema je »svet, v katerem želim živeti«.
 • Za OŠ Roje s pomočjo športnikov zbrali kar 11.415,28 evrov V petek zvečer je bila Športna dvorana v Domžalah v znamenju dobrodelnosti in športa. S pomočjo znanih športnih imen, glasbeno-plesnih točk, predstavitev raznovrstnih športnih društev, številnih sponzorjev in zabave željnih obiskovalcev, se je za otroke osnovne šolo Roje zbral lep izkupiček, ki je presegel vsa pričakovanja ravnateljice Marjance Bogataj in številnih navzočih na samem dogodku.
 • Ta petek v Domžale prihajajo športne zvezde! Na ponedeljkovi novinarski konferenci, ki je potekala v prostorih Občine Domžale, je bil s strani glavnih organizatorjev dogodka ter obeh selektorjev ekip predstavljen glavni namen, zakaj bodo Domžale v petek gostile velika imena slovenskega športa.
 • Jubilantka Dragica Kolenc praznovala 90. rojstni dan V Domu upokojencev Domžale je v torek, 20. septembra 2016, praznovala 90. rojstni dan Dragica Kolenc, dolgoletna aktivistka borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe Domžale. Gospa je znana po prizadevnem delu in odgovornem opravljanju številnih funkcij, med njimi je bila vrsto let sekretarka in predsednica borčevske organizacije v nekdanji veliki občini Domžale.
 • OŠ Preserje pri Radomljah razglašena za »najbolj kulturno šolo« med velikimi šolami V četrtek, 22. septembra 2016 je v Petrovčah in Žalcu potekala zaključna prireditev projekta Kulturna šola. Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je na sklepni prireditvi v Žalcu gostil 58 slovenskih osnovnih šol, ki so izpolnile vse pogoje za podelitev naziva »kulturna šola«.
 • Podžupanja mag. Renata Kosec organizirala posvet o potrebah mladih v občini Domžale V torek, 20. septembra 2016, je v Knjižnici Domžale potekal posvet o potrebah mladih v občini Domžale, ki ga je sklicala podžupanja mag. Renata Kosec. Udeležili so se ga ravnateljice in ravnatelji ter strokovne sodelavke osnovnih šol, direktorica Centra za mlade, direktorica Knjižnice Domžale, direktorica Kulturnega doma Franceta Bernika, predstavnica Urada za delo Domžale in predstavnica Centra za socialno delo Domžale.
 • Odkrili smo temeljni kamen za gradnjo širitve podružnične šole Ihan Včeraj, 20. septembra 2016, je v Ihanu potekala slovesnost, kjer je župan Toni Dragar v družbi direktorja AS PRIMUS Boris Hribar in ravnatelja Osnovne šole Domžale Uroša Govca slavnostno odkril temeljni kamen.
 • 15. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 15. septembra 2016, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 15. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Slovesna postavitev temeljnega kamna za gradnjo novega objekta: Dom krajanov – gasilski dom Studenec V petek, 2. septembra 2016, je potekala slovesna postavitev temeljnega kamna za nov objekt. V najbolj vzhodnem delu občine Domžale so se namreč že več desetletij trudili za izgradnjo novega gasilskega doma. Kot je pokazala odlična praksa v Dobu, kjer so v stavbi združeni vrtec, gasilci in večnamenska dvorana za krajane, smo se tudi tokrat odločili za gradnjo večnamenskega objekta.
 • Prišel je ves razigran – Prvi šolski dan Prvošolčki so danes prvič prestopili prag osnovnih šol, pred njimi je nov svet raziskovanja, učenja in spoznavanja novih prijateljev.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si