Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Skrbimo za čisto okolje


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Živimo urbano v sožitju z naravo


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Prizadevamo si za sožitje generacij


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


MEDIJSKO SREDIŠČE

 • Podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale Včeraj je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale in se še bolj podrobno spoznala z njihovimi aktivnostmi ter si ogledala njihove prostore. V začetku maja je namreč potekal tradicionalni teden Rdečega križa, ki je namenjen prav ozaveščanju o dejavnostih Rdečega križa. Slednji na Slovenskem deluje že stoenainpetdeseto leto. Gospo podžupanjo sta sprejela gospa Majda Mernik, sekretarka OZRK Domžale, in predsednik OZRK Domžale, Brane Kosmač.
 • Štartaj Domžale tik pred vrhuncem dogajanja Vir, 24. maja 2017 – Akcija Štartaj Domžale, s katero spodbujamo v Domžalah podjetniško ustvarjalnost, je pritegnila k sodelovanju že več kot 100 mladih Domžalčanov in prebivalcev okoliških krajev. Za nami so prve štiri delavnice, ki smo jih pripravili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale skupaj z Matijo Goljarjem in drugimi sodelavci ljubljanskega Ustvarjalnika.
 • Mesec znanja na Centralni čistilni napravi Domžale - Kamnik S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v CČN Domžale - Kamnik že vrsto let organizirajo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode.
 • V Domžalah gostili Srbsko poslovno konferenco Vir, 18. maja 2017 – Predstavniki srbskih občin Krupanj, Svilajnac in Novi Sad so danes na poslovni konferenci Srbske poslovne priložnosti, ki je potekala na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale, prestavili 40 slovenskim poslovnežem priložnosti, ki jih ponujajo v Srbiji.
 • Občina Domžale tudi letos del karavane 36. Maratona Franja BTC City Na današnji novinarski konferenci so predstavniki organizatorjev – Kolesarsko društvo Rog, družba BTC in Mestna občina Ljubljana – predstavili 36. Maraton Franja BTC City. Slovenski kolesarski praznik, ki v okviru evropskega projekta My Sport is Franja krepi svojo mednarodno razsežnost, bo letos v vikendu 9.–11. junija 2017.
 • Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Slavnostno odprtje mladinskega literarnega festivala Bralnice pod Slamnikom je potekalo danes, 10. maja 2017, ob 12. uri, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Prireditev je spretno vodil Boštjan Gorenc Pižama.
 • »Skupaj smo večji« Včeraj, 9.maja 2017, so na OŠ Roje uspešno izvedli dogodek v okviru vseslovenskega projekta »Skupaj smo večji«. Dogodek je požel velik odziv lokalnega okolja. Ravnateljica OŠ Roje, Marjanca Bogataj je dejala, da so ji prav vsi udeleženci včerajšnjega medgeneracijskega druženja in medsebojnega sodelovanja, ki so prispevali svoje slike, polepšali dan.
 • Celodnevna in glasbeno obarvana Kuhna na plac Za nami je že druga Kuhne na plac v letošnji drugi sezoni, ki je postregla dobrote, izdelke in storitve kar 32-ih ponudnikov. Majska Kuhne na plac je bila prvič celodnevna in za povrh obogatena še s kulturno-glasbenim programom.
 • Ko zazvenijo citre Domžale, sobota 6. maj 2017 – Minuli konec tedna so v Domžalah na vsakem koraku zazvenele citre.
 • 27. april – Dan upora proti okupatorju Praznik spomina in opomina.
 • Žalna seja ob smrti Hermana Breznika, nekdanjega predsednika Izvršnega sveta Skupščine Občine Domžale V sejni sobi Občine Domžale je včeraj, 24. aprila 2017, potekala žalna seja ob smrti Hermana Breznika, nekdanjega predsednika Izvršnega sveta Skupščine Občine Domžale, podpredsednika Skupščine Občine Domžale in nosilca drugih pomembnih funkcij v naši lokalni skupnosti, ki je s svojim dolgoletnim prizadevnim delom pustil sledi v novejši zgodovini nekdaj velike in današnje Občine Domžale.
 • Otvoritev novega parka za ulično vadbo v Domžalah Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale z veseljem prisluhnejo predlogom, kako obogatiti rekreativne površine v naši občini, da bodo namenjene čim širšemu krogu občanov in občank. Tako so minuli konec tedna v uporabo predali nov park za ulično vadbo oziroma gimnastiko na prostem (street workout park). Z letošnjim letom je zelena os naše regije bogatejša še za en velik park z orodji za ulično vadbo, ki se nahaja v parku 88 lip, tik pred virskim mostom.
 • Odprtje razstave Domžalski umetniki: Janez Vrečar (1887 – 1959) V Menačenkovi domačiji, ki deluje v sklopu Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, že četrto leto pripravljajo projekt, s katerim predstavljajo domžalske ustvarjalce, ki ga obenem posvečajo praznovanju občinskega praznika.
 • 20. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 20. aprila 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 20. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Ob svetovnem dnevu knjige 23. april je svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Posvečen je promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Svetovni dan knjige je razglasil Unesco leta 1995.
 • Metulji na obisku pri županu Danes dopoldne so župana Občine Domžale obiskali otroci - skupina Metulji iz Vrtca Urša, Enota Pikapolonica iz Doba.
 • Fotografska razstava Prostor zadovoljnih ljudi v Knjižnici Domžale Ob občinskem prazniku smo včeraj, na rojstni dan Občine, v Knjižnici Domžale odprli razstavo portretov, aktivnosti, generacij in znamenitosti, ki krasijo naš prostor.
 • Slovesna otvoritev nove telovadnice v Srednji šoli Domžale Domžale so po bogatejše za novo športno pridobitev. Po večletnih prizadevanjih je Srednja šola Domžale dobila telovadnico, ki so jo včeraj, 19. aprila 2017, na slavnostni prireditvi, ki se jo je udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar, predali svojemu namenu.
 • Na slavnostni seji Občine Domžale podelili enajst občinskih priznanj Domžale, 18. april 2017 - Včeraj zvečer je v Kulturnem domu Franca Bernika potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku, na kateri je župan Toni Dragar podelil občinska priznanja.
 • Spoznali smo se in praznovali skupaj Včeraj, 12. aprila 2017, je v nabito polnem Češminovem parku v Domžalah potekalo veliko praznovanje ob bližajočem rojstnem dnevu Občine Domžale po naslovom »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«.
 • Prva motivacijska delavnica – Štartaj Domžale Uresniči svojo podjetniško idejo in začni svoj posel
 • Domžalski vohuni v županovi pisarni V županovo pisarno so včeraj, 11. aprila 2017 v popoldanskem času vstopili Domžalski vohuni s prav posebnim namenom.
 • E-ciklirajte z novimi uličnimi zbiralniki Domžale, 7.april 2017 - Od danes naprej bodo na nekaterih ekoloških otokih v občini postavljeni ulični zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadne baterije.
 • Vrtec Dominik Savio praznoval 24. rojstni dan Danes, 5. aprila 2017, je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala vrtec Dominik Savio, saj je tam potekalo prav posebno rojstnodnevno praznovanje. Rojstni dan je namreč praznoval kar vrtec.
 • Kuhna na plac ponovno oživela domžalsko dogajanje Sončno vreme, spomladanske temperature in sproščeno vzdušje številnih obiskovalk ter obiskovalcev ter raznovrstna ponudba so krojili otvoritev druge sezone Kuhno na plac, ki je bila na sporedu na prvo aprilsko soboto. Poleg starih znancev so se tudi tokrat na domžalskem tržnem prostoru predstavili novi gostinski ponudniki.
 • Skupaj smo očistili Domžale Na lep pomladni vikend, med 31. marcem in 2. aprilom 2017 je bila organizirana prostovoljska okoljska čistilna akcija Očistimo Domžale 2017. Prostovoljci so čistili ceste, ulice, sprehajalne poti, parke, divja odlagališča, brežine rek in potokov v občini Domžale. Čistilne akcije se je udeležilo 1.364 občank in občanov, ki so v zavedanju, da so storili nekaj dobrega za svojo okolico v kateri živijo, preživeli res krasen pomladni dan.
 • Priprave na občinsko zaščitno - reševalno vajo "Domžale 2017" 6. aprila 2017 bo na podlagi sklepa župana, Tonija Dragarja, izvedena obsežna občinska zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017«. Vajo, ki jo organizira Štab Civilne zaščite Občine Domžale, bo potekala na območju občine Domžale, s težiščem na industrijskih objektih. Namen vaje je preizkusiti usposobljenost izvajalcev zaščite, reševanja in pomoči v občini, s poudarkom na opravljanju javne gasilske službe, ki jo izvaja Center za zaščito in reševanje Domžale.
 • Podžupanja mag. Renata Kosec je učencem OŠ Roje razdelila novo pobarvanko hroščka Simona – Varno na poti Danes, 27. marca, je podžupanja mag. Renata Kosec pričela z obiski domžalskih šol v okviru projekta Varno na poti. Občina Domžale je namreč oblikovala in natisnila nove pobarvanke, ki so namenjene otrokom prve triade. V pobarvanki se hrošček Simon skupaj z dedkom odpravi na potep po občini Domžale in spoznava prometna pravila. Na Občini Domžale smo namreč ugotovili, da je veliko aktivnosti na področju varnosti v prometu za učence na začetku šolskega leta. Po mrzli zimi, ko se otroci vrnejo na ceste, pa teh aktivnosti ni tako veliko. Zato smo se odločili, da pomagamo otrokom na zabaven način utrditi njihovo znanje.
 • 19. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 16. marca 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 19. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Zasedanje regijskega otroškega parlamenta – Otroci in načrtovanje prihodnosti Na OŠ Venclja Perka je danes, 10. marca 2017, v dopoldanskem času, potekalo zasedanje regijskega parlamenta za osrednjeslovensko regijo.
 • Slovesnost ob svetovnem dnevu civilne zaščite v Centru za zaščito in reševanje Domžale V četrtek, 9. marca 2017, je v novem javnem zavodu Center za zaščito in reševanje Domžale potekal sprejem ob svetovnem dnevu civilne zaščite. Slovesnost je pričela gospodična Nastja Omahen, ki je zapela slovensko himno.
 • Biserna poroka Ljudmile in Ivana Grojzdka Ena izmed prijetnejših dolžnosti, ki jih opravlja župan Občine Domžale Toni Dragar, je tudi praznovanje življenjskih jubilejev. Prav vsak občan in občanka sta namreč pomemben del življenja in dela lokalne skupnosti in prav vsakomur smo hvaležni za njegov delež pri razvoju občine.
 • Glavno nagrado mesta Domžale je prejel avstralsko-nepalski film Šerpa – Spor na Everestu režiserke Jennifer Peedom Šerpa je zmagovalec 11. festivala gorniškega filma, katerega častni sponzor je Občina Domžale.
 • 27. Pustni karneval na Viru V soboto popoldan se je otroško pustno rajanje nadaljevalo v športnem parku Vir pod šotorom, kjer je male pustne šeme zabaval Ribič Pepe, ki je ta hip eden izmed najbolj priljubljenih otroških junakov. Gre za zgodbo o starem mornarju Ribiču Pepetu in njegovem najboljšem prijatelju, ptiču Kakaduduju.
 • OTROŠKO PUSTNO RAJANJE V ČEŠMINOVEM PARKU Pust je praznik veselja, ki naj bi odganjal zimo in v deželo privabljal pomlad. To je tudi čas, ki se ga najbolj veselijo otroci, saj se na ta dan lahko našemijo v maškare in se pridružijo številnim pustnim zabavam.
 • ŠPORTNIK LETA 2016 Podelitev priznanj najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem v občini domžale za leto 2016
 • Državno prvenstvo v Ekokvizu 2017 za osnovne šole V petek, 17. februarja 2017 je na OŠ Rodica potekalo državno tekmovanje v Ekokvizu za osnovne šole. Učenci 6. 7. in 8. razredov osnovne šole so tekmovali za naziv NAJVEČJA EKOFACA v Sloveniji.
 • 18. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 16. februarja 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 18. seja Občinskega sveta Občine Domžale, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Predaja oblasti Pustni sekciji Striček z Vira Vir pri Domžalah se je v soboto, 11. februarja 2017 s tradicionalno postavitvijo Strička, maskote tamkajšnje pustne sekcije, ter prevzemom občinske oblasti, vključno s ključem občinske blagajne, za štirinajst dni spremenil v Pustno deželo, kjer bodo veljali strogi pustni deželi, za kar bo skrbela stroga pustna policija.
 • Občina Domžale in Slovensko društvo Slovenija Rűti praznovala v Švici Slovensko društvo SD Slovenija Rűti in Občina Domžale sta 4. septembra 1982 na slovesnosti v Švici podpisali Dogovor o medsebojnem sodelovanju, s katerim sta se zavezali, da bosta sodelovali na izobraževalnem, kulturnem in telesnokulturnem področju.
 • Dvanajst novih občinskih štipendij za dijake in študente iz občine Domžale Na zadnji januarski dan je v sejni sobi Občine Domžale potekal slavnostni podpis pogodb o štipendiranju. Občina želi na tak način pomagati uspešnim dijakom in študentom, ki so predani svojemu šolanju in ambicijam ter pomagati dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin.
 • Dva jubilejna koncerta v počastitev rojstnega dneva dr. Tomaža Habeta V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah sta v nedeljo, 29. januarja 2017, v popoldanskih in večernih urah potekala jubilejna koncerta v počastitev 70-letnice izjemnega domžalskega glasbenega ustvarjalca in poustvarjalca, violinista in dirigenta, avtorja učbenikov, glasbenega pedagoga številnih uspešnih glasbenikov, mentorja in sopotnika ter vsestranskega ustvarjalca, ki je od rojstva zapisan in predan glasbi, profesorja Tomaža Habeta.
 • Spominska slovesnost v Rudniku Na Rudniku pri Radomljah je dopoldan potekala vsakoletna spominska slovesnost v spomin na dogodke, ki so se na tem območju odvijali 6. januarja 1945 in v katerih je življenje zaradi izdaje izgubilo preko 30 borcev NOB.
 • Na Občini Domžale obujamo slovenski običaj prihoda kolednikov Danes, 6. januarja 2016, praznujemo praznik Sveti trije kralji. Po starem slovenskem običaju so na Občino Domžale prišli koledniki – otroci iz vrtca Dominik Savio in podžupanji mag. Renati Kosec zapeli pesmico.
 • Dvakratno silvestrovanje v Domžalah V novo leto smo v Domžalah skočili kar dvakrat; najprej otroci z otroškim silvestrovanjem ob 10. uri v velikem šotoru na tržnem prostoru ter nato še silvestrovanje v nabito polnem šotoru z glasbo, plesom in v prijetnem razpoloženju, za katerega so poskrbeli v ansamblu Okrogli muzikantje.
 • Praznični koncert Godbe Domžale ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih Domovina je dom, košček sveta, ki ga vedno nosimo v srcu
 • Božična Petkova pumba z energično Tanjo Žagar Na božični dan je velikem šotoru pri domžalski tržnici odvijala Božična Petkova pumpa z Dj Boštjanom, Tanjo Žagar s skupino Avantura in ansamblom Nebo.
 • Pop-rock večer doživel vrhunec z nastopom Big Foot Mame Uvodni večer v pester program Čarobnega decembra je pripadel skupini Mambo Kings, ki je skoraj pet ur s plesnimi ritmi zabavala zbrano občinstvo, ki se ni pretirano ozirala na mrzle zimske temperature.
 • Božiček obiskal otroke v Češminovem parku Tudi letos so otroci v Češminovem parku komaj čakali obisk Božička.
 • S pomočjo novega občinskega dvigala prvič v županovi pisarni Invalidka Cvetka Štirn vsako leto pred novim letom obišče župana Tonija Dragarja.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 18.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si