Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Prizadevamo si za sožitje generacij


Smo ugledno športno središče


Prisluhnemo občankam in občanom


Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Živimo urbano v sožitju z naravo


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Skrbimo za čisto okolje


Ustvarjamo mesto priložnosti


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


MEDIJSKO SREDIŠČE

 • Domžalski taborniki so tudi letos taborili v Stavči vasi Včeraj so župan Občine Domžale, Toni Dragar in ekipa predstavnikov Občinskega štaba za civilno zaščito obiskali 82 domžalskih tabornikov in 23 vodnikov ter pomočnikov iz Roda skalnih taborov na njihovem taborjenju, ki tudi letos poteka v dolenjski Stavči vasi blizu kraja Žužemberk.
 • Največja razstava žuželk v Srednji Evropi – Svet žuželk V Domžalah na ogled skoraj 50 tisoč žuželk, med njimi tudi hrošček Simon
 • Novinarska konferenca Občine Domžale: ustanovitev Turistično informacijskega centra Danes, 18. junija 2017, je v novih prostorih Turistično informacijskega centra Domžale (TIC Domžale) potekala novinarska konferenca. Župan Toni Dragar je skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec in vodjo službe Miro Bečan predstavil novoustanovljeni TIC Domžale in izbrani logotip. Župan je na koncu tudi slavnostno odprl nov facebook profil »Visit Domžale«, ki bo objavljal v slovenskem in tudi drugih svetovnih jezikih.
 • Obvestilo o trajni spremembi prometnega režima na Župančičevi ulici v Domžalah 13. julij 2017 - Občina Domžale je v celoti obnovila Župančičevo ulico v Domžalah, kjer bo od 20. julija 2017 naprej, začel veljati spremenjen prometni režim.
 • Občinske investicije v sliki Julij 2017 - Pred vami je nekaj večjih investicij, ki jih Občina Domžale izvaja v poletnih mesecih.
 • Požar v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu ni povzročil ekološke škode Požar, ki je včeraj, 9. julija 2017 zajel Center za ravnanje z odpadki, so gasilci hitro pogasili in nima ekoloških posledic.
 • Na 23. Podravskih motivih se je predstavila tudi občina Domžale Minuli konec tedna so potekali že 23. Podravski motivi, kulturno-turistična prireditev unikatnih izdelkov naivnega slikarstva, starih običajev, folklorne dediščine, rokodelstva, glasbe podravske ravnine in kulinarika podravske pokrajine, ki se jih vsako leto udeleži tudi domžalska delegacija. Razlog za vsakoletno sodelovanje na dobro obiskanem festivalu je dolgoletno prijateljstvo med pobratenima občinama, Občino Domžale in mestom Koprivnica.
 • Ihan ima po dobrih stotih letih novomašnika Danes je župan Toni Dragar tudi osebno čestital 26-letnemu Tinetu Povirku, ki je včeraj, 2. julija 2017 v župnijski cerkvi sv. Jurija v Ihanu na slovesnosti nove maše obljubil svojo zvestobo Bogu.
 • Aktualne investicije Ena največjih investicij letošnjega šolskega leta je zagotovo gradnja Podružnične osnovne šole v Ihanu, katere gradnjo smo pričeli v septembru 2016.
 • Osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti Slovenija je čudovita in bodimo ponosni nanjo!
 • Kitajski predstavniki mesta City of Yuyao so se v okviru obiska Slovenije ustavili tudi v Domžalah Domžale, 22. junij 2017 - Včeraj so se v okviru obiska Slovenije v Domžalah ustavili predstavniki lokalne oblasti, ter predstavniki s področja gospodarstva, mednarodnega sodelovanja, turizma in izobraževanja milijonskega mesta City of Yuyao, Zhejiang Province People’s Republic of China.
 • Žalna seja ob smrti Franca Habjana, nekdanjega predsednika Občine Domžale V sejni sobi Občine Domžale je včeraj, 22. junija 2017, potekala žalna seja ob smrti Franca Habjana, nekdanjega predsednika Občine Domžale in nosilca drugih pomembnih funkcij v naši lokalni skupnosti, ki je s svojim preteklim prizadevnim delom pustil sledi v novejši zgodovini današnje Občine Domžale.
 • Najboljši športniki osnovnih šol domžalske regije Podeljena priznanja najboljšim športnikom osnovnih šol domžalske regije v šolskem letu 2016/17
 • Postavitev oznake visoke vode na reki Kamniški Bistrici v Domžalah Predstavniki Komisije za hidrogeografijo pri Zvezi geografov Slovenije, Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO), in Zavoda Republike Slovenije za šolstvo so v petek, 16. junija 2017 v sodelovanju s Srednjo šolo Domžale in Občino Domžale skupaj postavili oznako visoke vode na Kamniški Bistrici v Domžalah.
 • 21. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 15. junija 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 21. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Podelitev za najboljše učence in dijake v občini Domžale Konec šolskega leta je čas, ko se sprejema pohvale in podeljuje priznanja najboljšim šolarjem. Župan, Toni Dragar je v ponedeljek, 12. junija 2017, v Kulturnem domu Franca Bernika, sprejel najboljše učenke, učence, dijakinje in dijake ter jim čestital za njihove dosežke.
 • Sezona nošenja slamnikov je uradno odprta Spomin na dediščino slamnikarstva, ki je desetletja zaznamovalo mesto Domžale in okolico, vsako leto ohranjajo s tradicionalnim Slamnikarskem sejmom. Da res diši po pravi slami, poskrbijo v Slamnikarskem muzeju, ki deluje pod okriljem Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Da je bilo temu res tako, priča že 5. slamnikarski sejem, ki se je odvijal v soboto, 10. junija 2017, v Slamnikarskem parku za občinsko stavbo.
 • Dobrih šesto udeležencev Pohoda ob reki, ki povezuje Letošnjega Pohoda ob reki, ki povezuje, ki je potekal drugo leto zapored, se je udeležilo dobrih 600 pohodnikov. Nekateri so prehodili celotno pot od Domžal do Kamnika ali obratno, nekateri samo od ene kontrolne točke do druge, tretji pa celotno pot v drugo mesto in nazaj domov.
 • Odprtje Generatorja Domžale, 8. junij 2017 – Danes so na Območno obrtno- podjetniški zbornici Domžale slovesno odprli Generator, prvi coworking prostor v Domžalah.
 • Obisk otrok Vrtca Domžale – enota Savska Domžale, 8. junij 2017 – Obiski vrtec in šol so postali na Občini Domžale že stalnica. Ko županu čas dopušča, jih vselej rad sprejme. Danes so Občino Domžale pobližje spoznali otroci iz sosednjega Vrtca Domžale – enota Savska.
 • Svečana akademija ob 20-letnici Društva Lipa Domžale Pride dan, ko oddelamo zadnji delaven dan, se upokojimo in vsakodnevne obveznosti nam naenkrat ne poberejo več vseh štiriindvajset ur dneva. Kaj sedaj. Biti živi mrlič in čakati gospo s koso? To je pravi čas, da ustrežemo svoji duši, prisluhnemo sebi in uresničimo neizpolnjene želje, ko smo vedno govorili, kaj bi vse počeli, če bi imel več časa. Sedaj je časa naenkrat 10 ur več in čas je za akcijo. Rad bi govoril tuj jezik, igral na instrument, pel v pevskem zboru, prijel za čopič in likovno ustvarjal, spoznal zgodovino in kulturo drugih narodov, užival v naravi, spoznaval zgodovinske in naravne lepote sveta, zvedel več o književnosti in pisal pesmi, povesti … Sedaj je pravi čas za uresničitev sanj.
 • Ekipa civilne zaščite Občine Domžale predava na Igu - "študija primera Požar v stolpnici" Danes, 7. junija 2017, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu poteka izobraževanje "Študija primera Požar v stolpnici - Domžale 2013". Predavajo člani našega sistema zaščite in reševanja Domžale - Peter Gubanc, namestnik poveljnika CZ Občine Domžale in vodja Oddelka za premoženjske zadeve, Matjaž Merkužič, poveljnik Gasilske zveze Domžale in poveljnik Centra za zaščito in reševanje Domžale, ter mag. Renata Kosec, članica štaba CZ Občine Domžale zadolžena za odnose z javnostmi in podžupanja Občine Domžale.
 • Investicije v osnovno šolsko infrastrukturo Gradnja prizidka Podružnične osnovne šole v Ihanu, energetska sanacija Osnovne šole Venclja Perka, širitev Osnovne šole Preserje pri Radomljah, obnova telovadnice v Osnovni šoli Dob in številne druge investicije in sanacije, ki jih Občina Domžale namenja našim najmlajšim.
 • Podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale Včeraj je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale in se še bolj podrobno spoznala z njihovimi aktivnostmi ter si ogledala njihove prostore. V začetku maja je namreč potekal tradicionalni teden Rdečega križa, ki je namenjen prav ozaveščanju o dejavnostih Rdečega križa. Slednji na Slovenskem deluje že stoenainpetdeseto leto. Gospo podžupanjo sta sprejela gospa Majda Mernik, sekretarka OZRK Domžale, in predsednik OZRK Domžale, Brane Kosmač.
 • Štartaj Domžale tik pred vrhuncem dogajanja Vir, 24. maja 2017 – Akcija Štartaj Domžale, s katero spodbujamo v Domžalah podjetniško ustvarjalnost, je pritegnila k sodelovanju že več kot 100 mladih Domžalčanov in prebivalcev okoliških krajev. Za nami so prve štiri delavnice, ki smo jih pripravili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale skupaj z Matijo Goljarjem in drugimi sodelavci ljubljanskega Ustvarjalnika.
 • Mesec znanja na Centralni čistilni napravi Domžale - Kamnik S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v CČN Domžale - Kamnik že vrsto let organizirajo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode.
 • V Domžalah gostili Srbsko poslovno konferenco Vir, 18. maja 2017 – Predstavniki srbskih občin Krupanj, Svilajnac in Novi Sad so danes na poslovni konferenci Srbske poslovne priložnosti, ki je potekala na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale, prestavili 40 slovenskim poslovnežem priložnosti, ki jih ponujajo v Srbiji.
 • Občina Domžale tudi letos del karavane 36. Maratona Franja BTC City Na današnji novinarski konferenci so predstavniki organizatorjev – Kolesarsko društvo Rog, družba BTC in Mestna občina Ljubljana – predstavili 36. Maraton Franja BTC City. Slovenski kolesarski praznik, ki v okviru evropskega projekta My Sport is Franja krepi svojo mednarodno razsežnost, bo letos v vikendu 9.–11. junija 2017.
 • Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Slavnostno odprtje mladinskega literarnega festivala Bralnice pod Slamnikom je potekalo danes, 10. maja 2017, ob 12. uri, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Prireditev je spretno vodil Boštjan Gorenc Pižama.
 • »Skupaj smo večji« Včeraj, 9.maja 2017, so na OŠ Roje uspešno izvedli dogodek v okviru vseslovenskega projekta »Skupaj smo večji«. Dogodek je požel velik odziv lokalnega okolja. Ravnateljica OŠ Roje, Marjanca Bogataj je dejala, da so ji prav vsi udeleženci včerajšnjega medgeneracijskega druženja in medsebojnega sodelovanja, ki so prispevali svoje slike, polepšali dan.
 • Celodnevna in glasbeno obarvana Kuhna na plac Za nami je že druga Kuhne na plac v letošnji drugi sezoni, ki je postregla dobrote, izdelke in storitve kar 32-ih ponudnikov. Majska Kuhne na plac je bila prvič celodnevna in za povrh obogatena še s kulturno-glasbenim programom.
 • Ko zazvenijo citre Domžale, sobota 6. maj 2017 – Minuli konec tedna so v Domžalah na vsakem koraku zazvenele citre.
 • 27. april – Dan upora proti okupatorju Praznik spomina in opomina.
 • Žalna seja ob smrti Hermana Breznika, nekdanjega predsednika Izvršnega sveta Skupščine Občine Domžale V sejni sobi Občine Domžale je včeraj, 24. aprila 2017, potekala žalna seja ob smrti Hermana Breznika, nekdanjega predsednika Izvršnega sveta Skupščine Občine Domžale, podpredsednika Skupščine Občine Domžale in nosilca drugih pomembnih funkcij v naši lokalni skupnosti, ki je s svojim dolgoletnim prizadevnim delom pustil sledi v novejši zgodovini nekdaj velike in današnje Občine Domžale.
 • Otvoritev novega parka za ulično vadbo v Domžalah Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale z veseljem prisluhnejo predlogom, kako obogatiti rekreativne površine v naši občini, da bodo namenjene čim širšemu krogu občanov in občank. Tako so minuli konec tedna v uporabo predali nov park za ulično vadbo oziroma gimnastiko na prostem (street workout park). Z letošnjim letom je zelena os naše regije bogatejša še za en velik park z orodji za ulično vadbo, ki se nahaja v parku 88 lip, tik pred virskim mostom.
 • Odprtje razstave Domžalski umetniki: Janez Vrečar (1887 – 1959) V Menačenkovi domačiji, ki deluje v sklopu Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, že četrto leto pripravljajo projekt, s katerim predstavljajo domžalske ustvarjalce, ki ga obenem posvečajo praznovanju občinskega praznika.
 • 20. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 20. aprila 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 20. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Ob svetovnem dnevu knjige 23. april je svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Posvečen je promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Svetovni dan knjige je razglasil Unesco leta 1995.
 • Metulji na obisku pri županu Danes dopoldne so župana Občine Domžale obiskali otroci - skupina Metulji iz Vrtca Urša, Enota Pikapolonica iz Doba.
 • Fotografska razstava Prostor zadovoljnih ljudi v Knjižnici Domžale Ob občinskem prazniku smo včeraj, na rojstni dan Občine, v Knjižnici Domžale odprli razstavo portretov, aktivnosti, generacij in znamenitosti, ki krasijo naš prostor.
 • Slovesna otvoritev nove telovadnice v Srednji šoli Domžale Domžale so po bogatejše za novo športno pridobitev. Po večletnih prizadevanjih je Srednja šola Domžale dobila telovadnico, ki so jo včeraj, 19. aprila 2017, na slavnostni prireditvi, ki se jo je udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar, predali svojemu namenu.
 • Na slavnostni seji Občine Domžale podelili enajst občinskih priznanj Domžale, 18. april 2017 - Včeraj zvečer je v Kulturnem domu Franca Bernika potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku, na kateri je župan Toni Dragar podelil občinska priznanja.
 • Spoznali smo se in praznovali skupaj Včeraj, 12. aprila 2017, je v nabito polnem Češminovem parku v Domžalah potekalo veliko praznovanje ob bližajočem rojstnem dnevu Občine Domžale po naslovom »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«.
 • Prva motivacijska delavnica – Štartaj Domžale Uresniči svojo podjetniško idejo in začni svoj posel
 • Domžalski vohuni v županovi pisarni V županovo pisarno so včeraj, 11. aprila 2017 v popoldanskem času vstopili Domžalski vohuni s prav posebnim namenom.
 • E-ciklirajte z novimi uličnimi zbiralniki Domžale, 7.april 2017 - Od danes naprej bodo na nekaterih ekoloških otokih v občini postavljeni ulični zbiralniki za odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadne baterije.
 • Vrtec Dominik Savio praznoval 24. rojstni dan Danes, 5. aprila 2017, je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala vrtec Dominik Savio, saj je tam potekalo prav posebno rojstnodnevno praznovanje. Rojstni dan je namreč praznoval kar vrtec.
 • Kuhna na plac ponovno oživela domžalsko dogajanje Sončno vreme, spomladanske temperature in sproščeno vzdušje številnih obiskovalk ter obiskovalcev ter raznovrstna ponudba so krojili otvoritev druge sezone Kuhno na plac, ki je bila na sporedu na prvo aprilsko soboto. Poleg starih znancev so se tudi tokrat na domžalskem tržnem prostoru predstavili novi gostinski ponudniki.
 • Skupaj smo očistili Domžale Na lep pomladni vikend, med 31. marcem in 2. aprilom 2017 je bila organizirana prostovoljska okoljska čistilna akcija Očistimo Domžale 2017. Prostovoljci so čistili ceste, ulice, sprehajalne poti, parke, divja odlagališča, brežine rek in potokov v občini Domžale. Čistilne akcije se je udeležilo 1.364 občank in občanov, ki so v zavedanju, da so storili nekaj dobrega za svojo okolico v kateri živijo, preživeli res krasen pomladni dan.
 • Priprave na občinsko zaščitno - reševalno vajo "Domžale 2017" 6. aprila 2017 bo na podlagi sklepa župana, Tonija Dragarja, izvedena obsežna občinska zaščitno-reševalna vaja »Domžale 2017«. Vajo, ki jo organizira Štab Civilne zaščite Občine Domžale, bo potekala na območju občine Domžale, s težiščem na industrijskih objektih. Namen vaje je preizkusiti usposobljenost izvajalcev zaščite, reševanja in pomoči v občini, s poudarkom na opravljanju javne gasilske službe, ki jo izvaja Center za zaščito in reševanje Domžale.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si