Odpiramo vrata ustvarjalnosti in inovativnosti


Gradimo prostor zadovoljnih ljudi


Smo ugledno športno središče


Omogočamo vrhunska kulturna doživetja


Ohranjamo zelene oaze za sprostitev in oddih


Prisluhnemo občankam in občanom


Prizadevamo si za sožitje generacij


Gojimo okolje spoštovanja in zaupanja


Ustvarjamo mesto priložnosti


Skrbimo za čisto okolje


Živimo urbano v sožitju z naravo


MEDIJSKO SREDIŠČE

 • SLOVESNO ODPRTJE DOMA KRAJANOV – GASILSKEGA DOMA STUDENEC Domžale, 15. september 2017 - Na Studencu, v Krajevni skupnosti Krtina smo včeraj slovesno odprli nov Dom krajanov – gasilski dom Studenec.
 • Nova pravljica za širjenje zadovoljstva v domžalskem prostoru Konec letošnjega poletja smo z izidom knjige uspešno zaključili projekt »Hrošček Simon širi zadovoljstvo«.
 • Medobčinski praznik invalidov Za boljše razumevanje problematike invalidov
 • Telovadimo v Piranu V soboto, 2. septembra 2017, je na Tartinijevem trgu v Piranu potekala prireditev Telovadimo v Piranu – 9. vseslovensko srečanje skupin Šole zdravja.
 • Novo šolsko leto - nov začetek V klopi domžalskih osnovnih šol je danes sedlo 482 prvošolčkov, katerim sta varno pot v šolo in uspešno novo šolsko leto 2017/2018 zaželela tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar in podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec.
 • Zagnali nov kolesarski poligon Kolovoz’ Domžale so bogatejše za nov kolesarski poligon »pumptrack«, ki se nahaja na območju športnega parka ob Robbovi ulici na Viru pri Domžalah, ki bo popestril ponudbo rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in našim najmlajšim kot tudi izkušenim posameznikom ponudil novo obliko sprostitve na prostem.
 • Župan čestital ob visokem jubileju gospe Štefke Cerar Kar navadili smo se že, da so naši občani in občanke, ki praznujejo visoke življenjske jubileje, mladostni, pripravljeni tudi za naše občanke in občane oživiti svoje otroštvo, mladost, obuditi spomine na življenje nekoč, hkrati pa so družabni, polni pozitivne energije, ki so jo vselej pripravljeni deliti – ne le s svojimi domačimi, temveč z vsemi, ki so tako ali drugače stopili v njihovo življenje.
 • Tradicionalno 25. srečanje domžalskih planincev Na zadnjo nedeljo v avgustu, 27. avgusta 2017, je na Mali planini potekalo že 25. tradicionalno srečanje domžalskih planincev.
 • Radenci, 28. avgust 2017 - Tiskovna konferenca mladih gasilcev na 19. taboru gasilske mladine Gasilske zveze Domžale Zadnje počitniške dni so se mladi gasilci tako kot vsako leto tudi letos izobraževali in usposabljali na taboru mladih gasilcev le, da so letos spremenili lokacijo in je tabor potekal v Radencih, v idiličnem kraju ob reki Kolpi.
 • Slovesno odprtje Mlinarske brvi med Homcem in Radomljami Župan Občine Domžale Toni Dragar je skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Radomlje Metodom Marčunom in predsednikom Krajevne skupnosti Homec-Nožice Andrejem Repanškom s slavnostnim prerezom traku uradno odprl prenovljeno Mlinarsko brv.
 • Tematska pot »Sprehod med tovarnami slamnikov v Domžalah« je uvrščena med deset najzanimivejših izletov Osrednje Slovenije Turizem Ljubljana je v sklopu promocije Regionalne destinacijske organizacije (RDO) osrednjeslovenske regije, med deset najzanimivejših izletov Osrednje Slovenije med drugim uvrstil tudi tematsko pot »Sprehod med tovarnami slamnikov v Domžalah«, ogled Slamnikarskega muzeja in pogostitev v Stari fabrki ter izlet v Arboretum Volčji Potok.
 • Obnove vodovodnega in kanalizacijskega omrežja ter obnove vodovodnih objektov Aktualne in zaključene investicije s strani JKP Prodnik d.o.o.
 • Vodni viri na našem območju so stabilni in v večjem delu tudi v sušnem obdobju zagotavljajo uporabo pitne vode brez omejitev Vodni viri prebivalcem občine Domžale zagotavljajo zadostno količino pitne vode tudi v teh vročih in sušnih poletnih dneh. Vodni viri za domžalsko občino so stabilni in nudijo zadostno zalogo vode za zagotavljanje uporabe pitne vode brez omejitev. Zaradi bogatih vodnih virov ter rednega vlaganja v obnovo obstoječih in izgradnjo novih črpališč, vrtin in vodnjakov je zagotovljena nemotena in varna oskrba s pitno vodo za vse prebivalce tudi v daljšem obdobju brez padavin.
 • Nova pravljica »Hrošček Simon širi zadovoljstvo« Občina Domžale je v sodelovanju z Založbo Miš izdala novo, tudi svojo prvo, pravljico, ki nosi naslov »Hrošček Simon širi zadovoljstvo«.
 • 17. poletni kulturni festival Studenec 2017 - Finžgarjev Divji lovec navdušil Premiera domače gledališke predstave Divji lovec, enega bolj znanih del Franca Saleškega Finžgarja, je 21. julija 2017 do vrha napolnila poletno gledališče na Studencu, ki je z velikim zanimanjem spremljalo pravi kulturni večer.
 • Domžalski taborniki so tudi letos taborili v Stavči vasi Včeraj so župan Občine Domžale, Toni Dragar in ekipa predstavnikov Občinskega štaba za civilno zaščito obiskali 82 domžalskih tabornikov in 23 vodnikov ter pomočnikov iz Roda skalnih taborov na njihovem taborjenju, ki tudi letos poteka v dolenjski Stavči vasi blizu kraja Žužemberk.
 • Največja razstava žuželk v Srednji Evropi – Svet žuželk V Domžalah na ogled skoraj 50 tisoč žuželk, med njimi tudi hrošček Simon
 • Novinarska konferenca Občine Domžale: ustanovitev Turistično informacijskega centra Danes, 18. junija 2017, je v novih prostorih Turistično informacijskega centra Domžale (TIC Domžale) potekala novinarska konferenca. Župan Toni Dragar je skupaj s podžupanjo mag. Renato Kosec in vodjo službe Miro Bečan predstavil novoustanovljeni TIC Domžale in izbrani logotip. Župan je na koncu tudi slavnostno odprl nov facebook profil »Visit Domžale«, ki bo objavljal v slovenskem in tudi drugih svetovnih jezikih.
 • Obvestilo o trajni spremembi prometnega režima na Župančičevi ulici v Domžalah 13. julij 2017 - Občina Domžale je v celoti obnovila Župančičevo ulico v Domžalah, kjer bo od 20. julija 2017 naprej, začel veljati spremenjen prometni režim.
 • Občinske investicije v sliki Julij 2017 - Pred vami je nekaj večjih investicij, ki jih Občina Domžale izvaja v poletnih mesecih.
 • Požar v Centru za ravnanje z odpadki v Dobu ni povzročil ekološke škode Požar, ki je včeraj, 9. julija 2017 zajel Center za ravnanje z odpadki, so gasilci hitro pogasili in nima ekoloških posledic.
 • Na 23. Podravskih motivih se je predstavila tudi občina Domžale Minuli konec tedna so potekali že 23. Podravski motivi, kulturno-turistična prireditev unikatnih izdelkov naivnega slikarstva, starih običajev, folklorne dediščine, rokodelstva, glasbe podravske ravnine in kulinarika podravske pokrajine, ki se jih vsako leto udeleži tudi domžalska delegacija. Razlog za vsakoletno sodelovanje na dobro obiskanem festivalu je dolgoletno prijateljstvo med pobratenima občinama, Občino Domžale in mestom Koprivnica.
 • Ihan ima po dobrih stotih letih novomašnika Danes je župan Toni Dragar tudi osebno čestital 26-letnemu Tinetu Povirku, ki je včeraj, 2. julija 2017 v župnijski cerkvi sv. Jurija v Ihanu na slovesnosti nove maše obljubil svojo zvestobo Bogu.
 • Aktualne investicije Ena največjih investicij letošnjega šolskega leta je zagotovo gradnja Podružnične osnovne šole v Ihanu, katere gradnjo smo pričeli v septembru 2016.
 • Osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti Slovenija je čudovita in bodimo ponosni nanjo!
 • Kitajski predstavniki mesta City of Yuyao so se v okviru obiska Slovenije ustavili tudi v Domžalah Domžale, 22. junij 2017 - Včeraj so se v okviru obiska Slovenije v Domžalah ustavili predstavniki lokalne oblasti, ter predstavniki s področja gospodarstva, mednarodnega sodelovanja, turizma in izobraževanja milijonskega mesta City of Yuyao, Zhejiang Province People’s Republic of China.
 • Žalna seja ob smrti Franca Habjana, nekdanjega predsednika Občine Domžale V sejni sobi Občine Domžale je včeraj, 22. junija 2017, potekala žalna seja ob smrti Franca Habjana, nekdanjega predsednika Občine Domžale in nosilca drugih pomembnih funkcij v naši lokalni skupnosti, ki je s svojim preteklim prizadevnim delom pustil sledi v novejši zgodovini današnje Občine Domžale.
 • Najboljši športniki osnovnih šol domžalske regije Podeljena priznanja najboljšim športnikom osnovnih šol domžalske regije v šolskem letu 2016/17
 • Postavitev oznake visoke vode na reki Kamniški Bistrici v Domžalah Predstavniki Komisije za hidrogeografijo pri Zvezi geografov Slovenije, Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO), in Zavoda Republike Slovenije za šolstvo so v petek, 16. junija 2017 v sodelovanju s Srednjo šolo Domžale in Občino Domžale skupaj postavili oznako visoke vode na Kamniški Bistrici v Domžalah.
 • 21. seja Občinskega sveta Občine Domžale V četrtek, 15. junija 2017, je od 16. ure dalje v sejni dvorani Občine Domžale potekala 21. seja Občinskega sveta, ki jo je vodil mag. Lovro Lončar.
 • Podelitev za najboljše učence in dijake v občini Domžale Konec šolskega leta je čas, ko se sprejema pohvale in podeljuje priznanja najboljšim šolarjem. Župan, Toni Dragar je v ponedeljek, 12. junija 2017, v Kulturnem domu Franca Bernika, sprejel najboljše učenke, učence, dijakinje in dijake ter jim čestital za njihove dosežke.
 • Sezona nošenja slamnikov je uradno odprta Spomin na dediščino slamnikarstva, ki je desetletja zaznamovalo mesto Domžale in okolico, vsako leto ohranjajo s tradicionalnim Slamnikarskem sejmom. Da res diši po pravi slami, poskrbijo v Slamnikarskem muzeju, ki deluje pod okriljem Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Da je bilo temu res tako, priča že 5. slamnikarski sejem, ki se je odvijal v soboto, 10. junija 2017, v Slamnikarskem parku za občinsko stavbo.
 • Dobrih šesto udeležencev Pohoda ob reki, ki povezuje Letošnjega Pohoda ob reki, ki povezuje, ki je potekal drugo leto zapored, se je udeležilo dobrih 600 pohodnikov. Nekateri so prehodili celotno pot od Domžal do Kamnika ali obratno, nekateri samo od ene kontrolne točke do druge, tretji pa celotno pot v drugo mesto in nazaj domov.
 • Odprtje Generatorja Domžale, 8. junij 2017 – Danes so na Območno obrtno- podjetniški zbornici Domžale slovesno odprli Generator, prvi coworking prostor v Domžalah.
 • Obisk otrok Vrtca Domžale – enota Savska Domžale, 8. junij 2017 – Obiski vrtec in šol so postali na Občini Domžale že stalnica. Ko županu čas dopušča, jih vselej rad sprejme. Danes so Občino Domžale pobližje spoznali otroci iz sosednjega Vrtca Domžale – enota Savska.
 • Svečana akademija ob 20-letnici Društva Lipa Domžale Pride dan, ko oddelamo zadnji delaven dan, se upokojimo in vsakodnevne obveznosti nam naenkrat ne poberejo več vseh štiriindvajset ur dneva. Kaj sedaj. Biti živi mrlič in čakati gospo s koso? To je pravi čas, da ustrežemo svoji duši, prisluhnemo sebi in uresničimo neizpolnjene želje, ko smo vedno govorili, kaj bi vse počeli, če bi imel več časa. Sedaj je časa naenkrat 10 ur več in čas je za akcijo. Rad bi govoril tuj jezik, igral na instrument, pel v pevskem zboru, prijel za čopič in likovno ustvarjal, spoznal zgodovino in kulturo drugih narodov, užival v naravi, spoznaval zgodovinske in naravne lepote sveta, zvedel več o književnosti in pisal pesmi, povesti … Sedaj je pravi čas za uresničitev sanj.
 • Ekipa civilne zaščite Občine Domžale predava na Igu - "študija primera Požar v stolpnici" Danes, 7. junija 2017, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu poteka izobraževanje "Študija primera Požar v stolpnici - Domžale 2013". Predavajo člani našega sistema zaščite in reševanja Domžale - Peter Gubanc, namestnik poveljnika CZ Občine Domžale in vodja Oddelka za premoženjske zadeve, Matjaž Merkužič, poveljnik Gasilske zveze Domžale in poveljnik Centra za zaščito in reševanje Domžale, ter mag. Renata Kosec, članica štaba CZ Občine Domžale zadolžena za odnose z javnostmi in podžupanja Občine Domžale.
 • Investicije v osnovno šolsko infrastrukturo Gradnja prizidka Podružnične osnovne šole v Ihanu, energetska sanacija Osnovne šole Venclja Perka, širitev Osnovne šole Preserje pri Radomljah, obnova telovadnice v Osnovni šoli Dob in številne druge investicije in sanacije, ki jih Občina Domžale namenja našim najmlajšim.
 • Podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale Včeraj je podžupanja mag. Renata Kosec obiskala Območno združenje Rdečega križa Domžale in se še bolj podrobno spoznala z njihovimi aktivnostmi ter si ogledala njihove prostore. V začetku maja je namreč potekal tradicionalni teden Rdečega križa, ki je namenjen prav ozaveščanju o dejavnostih Rdečega križa. Slednji na Slovenskem deluje že stoenainpetdeseto leto. Gospo podžupanjo sta sprejela gospa Majda Mernik, sekretarka OZRK Domžale, in predsednik OZRK Domžale, Brane Kosmač.
 • Štartaj Domžale tik pred vrhuncem dogajanja Vir, 24. maja 2017 – Akcija Štartaj Domžale, s katero spodbujamo v Domžalah podjetniško ustvarjalnost, je pritegnila k sodelovanju že več kot 100 mladih Domžalčanov in prebivalcev okoliških krajev. Za nami so prve štiri delavnice, ki smo jih pripravili na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale skupaj z Matijo Goljarjem in drugimi sodelavci ljubljanskega Ustvarjalnika.
 • Mesec znanja na Centralni čistilni napravi Domžale - Kamnik S ciljem povečevanja učinkovitosti ravnanja z odpadno vodo v CČN Domžale - Kamnik že vrsto let organizirajo strokovne seminarje in delavnice s področja čiščenja odpadne vode.
 • V Domžalah gostili Srbsko poslovno konferenco Vir, 18. maja 2017 – Predstavniki srbskih občin Krupanj, Svilajnac in Novi Sad so danes na poslovni konferenci Srbske poslovne priložnosti, ki je potekala na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale, prestavili 40 slovenskim poslovnežem priložnosti, ki jih ponujajo v Srbiji.
 • Občina Domžale tudi letos del karavane 36. Maratona Franja BTC City Na današnji novinarski konferenci so predstavniki organizatorjev – Kolesarsko društvo Rog, družba BTC in Mestna občina Ljubljana – predstavili 36. Maraton Franja BTC City. Slovenski kolesarski praznik, ki v okviru evropskega projekta My Sport is Franja krepi svojo mednarodno razsežnost, bo letos v vikendu 9.–11. junija 2017.
 • Mladinski literarni festival Bralnice pod slamnikom Slavnostno odprtje mladinskega literarnega festivala Bralnice pod Slamnikom je potekalo danes, 10. maja 2017, ob 12. uri, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale. Prireditev je spretno vodil Boštjan Gorenc Pižama.
 • »Skupaj smo večji« Včeraj, 9.maja 2017, so na OŠ Roje uspešno izvedli dogodek v okviru vseslovenskega projekta »Skupaj smo večji«. Dogodek je požel velik odziv lokalnega okolja. Ravnateljica OŠ Roje, Marjanca Bogataj je dejala, da so ji prav vsi udeleženci včerajšnjega medgeneracijskega druženja in medsebojnega sodelovanja, ki so prispevali svoje slike, polepšali dan.
 • Celodnevna in glasbeno obarvana Kuhna na plac Za nami je že druga Kuhne na plac v letošnji drugi sezoni, ki je postregla dobrote, izdelke in storitve kar 32-ih ponudnikov. Majska Kuhne na plac je bila prvič celodnevna in za povrh obogatena še s kulturno-glasbenim programom.
 • Ko zazvenijo citre Domžale, sobota 6. maj 2017 – Minuli konec tedna so v Domžalah na vsakem koraku zazvenele citre.
 • 27. april – Dan upora proti okupatorju Praznik spomina in opomina.
 • Žalna seja ob smrti Hermana Breznika, nekdanjega predsednika Izvršnega sveta Skupščine Občine Domžale V sejni sobi Občine Domžale je včeraj, 24. aprila 2017, potekala žalna seja ob smrti Hermana Breznika, nekdanjega predsednika Izvršnega sveta Skupščine Občine Domžale, podpredsednika Skupščine Občine Domžale in nosilca drugih pomembnih funkcij v naši lokalni skupnosti, ki je s svojim dolgoletnim prizadevnim delom pustil sledi v novejši zgodovini nekdaj velike in današnje Občine Domžale.
 • Otvoritev novega parka za ulično vadbo v Domžalah Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale z veseljem prisluhnejo predlogom, kako obogatiti rekreativne površine v naši občini, da bodo namenjene čim širšemu krogu občanov in občank. Tako so minuli konec tedna v uporabo predali nov park za ulično vadbo oziroma gimnastiko na prostem (street workout park). Z letošnjim letom je zelena os naše regije bogatejša še za en velik park z orodji za ulično vadbo, ki se nahaja v parku 88 lip, tik pred virskim mostom.
 
 
 • Občina Domžale Ljubljanska 69,
  1230 Domžale

 • Uradne ure
  PONEDELJEK08.00 - 12.00
  TOREK08.00 - 12.00
  SREDA08.00 - 12.00
  13.00 - 17.00
  PETEK08:00 - 12.00
 • Uradni kontakti organa t: 01 722 01 00
  f: 01 721 42 31

  Elektronski naslov:

  www.domzale.si