Nahajate se:
Slavnostno odprtje Gostilne dela v Domžalah
Slavnostno odprtje Gostilne dela v Domžalah
28
Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
Nasproti občinske stavbe na Ljubljanski 64 je z današnjim dnem slavnostno odprla vrata Gostilna dela Domžale, druga učna delavnica, ki nudi možnost usposabljanja mladih iz različnih ranljivih skupin, ki se iz različnih razlogov soočajo s težavami pri zaposlovanju. Prva delavnica Gostilna dela obratuje v Ljubljani od leta 2011. Okrepčevalnico v Domžalah, ki obratuje vsak dan od 8. do 16. ure, je odprl častni pokrovitelj dogodka, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Predstavnik Gostilne dela, Karl Destovnik, je v svojem govoru poudaril, da je namen poklicnega učenja na konkretnem delovnem mestu v gostinstvu razvoj socialnih veščin in delovnih navad ter pridobivanje delovnih izkušenj, delovne rutine in delovne motivacije. »Poklicno učenje mladih poteka sistematično in z uporabo posebnih tehnik in metod dela ter je vodeno s pomočjo mentorjev na delovnem mestu in strokovne podpore. Po končanem usposabljanju so udeleženci bolj usposobljeni in pripravljeni na uspešnejši vstop na trg dela«.
Župan Občine Domžale Toni Dragar je dejal, da je vesel še enega primera socialnega oz. družbenega podjetništva v naši občini. Predstavnikoma Gostilne dela, Karlu in Titi Destovnik, se je zahvalil, da sta si izbrala prav mesto Domžale za priložnost zaposlitve tistih, ki jim je to na takšen ali drugačen način to onemogočeno. Na novi poslovni poti jima je zaželel uspešno pot ter jima v znak zahvale podaril domžalsko zastavo z rumenim klasjem v sredini.
Da bo bera zastav popolna, je poskrbel tudi predsednik RS Borut Pahor, ki je predstavnikoma GD Domžale prav tako v poklon podaril protokolarno darilo - slovensko zastavo. Predsednik je pozdravil odprtje nove Gostilne dela, s katero so pobudnika Joc in Tatjana Pečečnik ter Karl in Tita Destovnik dokazali, da naša država ne izključuje, ampak vključuje, hkrati pa je dobra in solidarna.
Glasbeni gostje so bili učenci in njihovi mentorji iz Osnovne šole Roje, ki so pripravili instrumentalno in zborovsko glasbeno točko. Dogodek je povezovala Nina Wabra Jakič. Po odprtju so lahko gostje in obiskovalci preizkusili različne kulinarične dobrote, ki jih pripravljajo ekipe mladih na usposabljanju v učni delavnici Gostilne dela.
Foto: Vido Repanšek